Annonce
Vejle

Johnny fra Lumskebugten: Det bliver rigtigt hårdt for hele branchen

Johnny Beck fra Lumskebugten er ikke overrasket over de nye restriktioner, som rammer blandt andet hans værtshus. - Men det bliver hårdt for alle, siger Johnny Beck. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Værtshuse i provinsen skal nu ligesom kollegerne i hovedstadsområdet også lukke klokken 22 - de nye regler gælder fra lørdag.
Annonce

Vejle: - Det er jo egentlig ikke overraskende, men man må bare konstatere, at det her, det bliver rigtig hårdt for alle i branchen.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra ejeren af værtshuset Lumskebugten, Johhny Beck, oven på statsminister Mette Frederiksens (S) udmelding om, at de restriktioner, som hidtil kun har været i kraft i hovedstadsområdet, fra lørdag udrulles til hele landet.

Det betyder blandt andet, at alle barer, cafeer og restauranter skal lukke klokken 22.

- Det er en alvorlig situation, og vi skal selvfølgelig alle gøres vores, men jeg synes, at vi i restaurationsbranchen bliver ramt uforholdsmæssigt hårdt. Vi har levet med krav om mundbind, trods det, at der går flere igennem Føtex end på mit værtshus, og dér er der ikke krav om mundbind, siger Johnny Beck.

- De nye restriktioner bliver mærkbare for alle i branchen, og jeg forventer, at der kommer yderligere hjælpepakker til branchen, for ellers vil der være mange, der ikke klarer den, når de til marts skal betale den moms, de har fået udskudt, siger Johnny Beck.

Her og nu skal han blandt andet have fundet ud af, hvad han gør i forhold til den musiker, han har hyret til at spille på værtshuset lørdag klokken 22.

- Gælder force majeure i forhold til kontrakten? Der er 1000 ting, jeg skal have styr på nu, fortæller Johnny Beck.

Annonce

Havde frygtet nedlukning

- Det er trist og kedeligt, men der er jo ikke så meget, vi kan gøre ved det. Jeg havde frygtet, at man ville have lukket fuldstændigt ned for nattelivet, så i det lys er det her jo positivt, men det bliver da hårdt for branchen, siger Kaj Schou, indehaver af værtshuset Klausen i Fredericiagade.

Hans værtshus lukker i forvejen klokken 22 fire dage om ugen, mens der fredag og lørdag normalt er åbent til klokken 02.

- Det sidste stykke tid har vi lukket klokken 00, så det skal nok gå, at vi nu skal lukke to timer tidligere, siger Kaj Schou.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Psykisk vold per kontrakt

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Annonce