Annonce
Billund

Johns diller hitter i Billund: - Vi har lavet over 80 i dag

John Dillermand-kagen er vældig populær i øjeblikket. Privatfoto
Tegnefilmfiguren John Dillermand er rykket til bagerierne og har fået en 28 centimeter lang kage opkaldt efter sig. Lige nu er kagen også at finde i Billund, hvor den er så populær, at kunder må gå forgæves.

Billund: På tv-fronten begyndte 2021 med en stor debat om tegnefilmen John Dillermand – en lille mand i stribet badedragt og med verdens længste tissemand.

Nu har fænomenet også ramt landets bagere, og Billund Bageri er ingen undtagelse. Her er Johns diller ligefrem et hit. Som kage, selvfølgelig.

- Det er helt vildt, vi har solgt rigtig mange af dem! Kunderne synes, den er vildt sjov, fortæller bagermester Per Klausen.

Kunder er sågar begyndt at forudbestille kagen, så de er sikre på ikke at gå forgæves.

- Vi har lavet over 80 stykker i dag, og jeg er sikker på, de bliver udsolgt.

Siden weekenden har bageriet haft den 28 centimeter lange John Dillermand-kage udstillet i glasmontren. Den består af en klassisk romkugledej, dyppet i chokolade og overtrukket med marcipan.

Annonce

Med røde striber

- Hvis jeg skal sige det, så har vi en fantastisk opskrift på romkugler, lyder det stolt fra bagermesteren.

Kagen har selvfølgelig også de karakteristiske røde striber lige som tissemanden i tegnefilmen.

- Nogle vil måske mene, det er groft, men jeg synes, vi holder os inden for rammerne, siger Per Klausen, der kun har modtaget klager angående prisen.

- Nogle kunder synes, den er for dyr. Der mener jeg, det kommer an på råvarerne, der er anvendt, for der er stor forskel på kvalitet.

Annonce

Mulig Billund-diller-kage på vej

John Dillermandkagen er ikke Per Klausens opfindelse, men er blevet til efter inspiration fra andre bagere. Billund Bageri er derfor gået i tænkeboks, så de kan opfinde deres helt eget unikke bud på en kage, inspireret af den mærkværdige mand.


Det kan godt være, jeg udvikler kagen og laver noget helt andet

Per Klausen


28 centimeter træstamme med røde striber. Foto: Kristina V. Skjoldborg

- Det kan godt være, jeg udvikler kagen og laver noget helt andet. Vi har to konditorer, som arbejder på at komme med noget helt nyt, siger Per Klausen.

Hvor længe John Dillermand vil være at finde i butikken, er endnu uvist. Frem for alt kommer det an på, om interessen for træstammen med de røde striber fortsætter.

- Måske 14 dage, og så ser vi, men jeg tror, jeg også udvider med andre sjove ting, så man må holde øje, lyder det spøgefuldt.

John Dillermand i lange baner. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Lokalpolitik er for amatører!

Sport

OL-billetter på spil i Vejle

Annonce