Annonce
Vejle Boldklub

Jublende VB-stopper efter første rene bur længe: Derfor bliver 1-0-sejren vendepunktet, som giver AGF gummiben

Jerome Opoku jublede med Alexander Brunst, da VB-defensiven holdt buret rent, hovederne kolde og tog sin første sejr i fem kampe. Håbet lever i Nørreskoven. Foto: Mette Mørk
Jerome Opoku mente, at der var masser at fremgang at spore i VB's smalle 1-0-sejr over AGF torsdag. Defensiven bliver ved med at vokse som enhed, og AGF's præstation åbner muligheder i de sidste to runder, lyder det.

Vejle: Brøl fra lægterne, storsmilende spillere og arm-i-arm-bølge ud mod fansene.

Der var jubel, som havde VB præsteret et langt større resultat end et snævert 1-0-resultat mod et andet bundhold, da der torsdag aften blev fløjtet af for en hårdt tilkæmpet sejr på Vejle Stadion.

Ikke så meget på grund af dét, der var holdets første tre point i fem kampe, men fordi samme høst til bunden af Superligaens tabel betyder, at håbet om overlevelse stadig lever.

Annonce

Det lagde Jerome Opoku ikke skjul på kort efter slutfløjt.

- Viborg-kampen var et kæmpe lavpunkt for os, så ovenpå den oplevelse er det virkelig et massivt resultat, det her, sagde den engelske midtstopper.

Første clean sheet i seks kampe

Han var én af de bærende kræfter i at holde et gradvist hårdere jagtende AGF-mandskab fra fadet. Særligt i anden halvleg udviklede kampen sig efter et mønster, som VB'erne kender lidt for godt - eller ondt, om man vil: Belejring og spil til ét mål.

Det var første gang i fem kampe, at VB holdt buret rent.

- Selvom det er vores første clean sheet længe, synes jeg, at vi har flyttet os defensivt. Det viste den her kamp meget godt, sagde Jerome Opoku.

Han mente ikke, at det var et defensivt svaghedstegn, at kæderne blev trykket i bund i lange perioder af kampen:

- Du er nødt til at skabe noget og jagte det andet mål for at bevare selvtilliden på holdet, men samtidig forblive kompakte. Vi har trænet det meget, som du kunne se. Det var derfor, at vi var i stand til at ride stormen af og holde 1-0-stillingen, sagde Opoku og tilkendte samtidig VB-bagkæden en sejr i duelspillet overfor AGF's forreste.

- Kemien mellem Denis, Raul og jeg er unmatchet. Vi kommunikerer uafbrudt i løbet af kampen, selvom Rauls (Albentosa, red.) engelsk slet ikke er godt, sagde han med et smil.

Annonce

Føler, at det var vendepunktet

Nu venter der VB to yderligere kampe mod FC Nordsjælland og OB, som skal være lig fire eller seks point - flankeret af nul point eller maksimalt ét uafgjort AGF-resultat - hvis den spinkle drøm om overlevelse skal blive en realitet.

- Energien er der. Troen er der. Vi er i live, og jeg føler, at det her er vendepunktet, sagde Jerome Opoku.

Tror du, at AGF får gummiben?

- Hundrede procent.

Annonce
Kultur For abonnenter

'Slik mig op fra slap': Pinlige pornopoeter skæmmer musikfestival - hvordan kan Suspekt blive ved at slippe afsted med den slags klamheder to år efter Sofie Lindes berømte tale?

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Se fredagsbillederne fra Jelling: virkelig seje festivalgæster fik vand og teltfester

Jelling Musikfestival For abonnenter

Se alle billederne af Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Alarm 112

De blev frifundet i byretten: Nu anker anklagemyndigheden sagen om to realitystjerner, der ville have oralsex med kvinde på Temabars toilet

Kultur

Jelling-koncert afbrudt efter tumult: Flere kom til skade

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Alarm 112 For abonnenter

Den ene kvinde blev slået og spyttet på, den anden blev befølt i skridtet ved en pølsevogn: Nu er 48-årig mand dømt

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Navne For abonnenter

- Tro på dig selv og glæd dig over dagligdagens stjernestunder

Annonce