x
Annonce
Egtved

Juhuuu, se vores nye legeplads

Det nye klatrestativ er allerede blevet et stort hit. Det er både sjovt at klatre op til toppen og at hoppe ned i det bløde sand. Foto: Vibeke Frost Oxholm
Balle Børnehave har netop indviet et nyt område på legepladsen, som gennem leg træner børnenes motoriske færdigheder.

Balle: Det har længe kriblet i maver og fødder hos børnene i Balle Børnehave. Den bageste ende af legepladsen har været spærret af, mens et nyt, spændende legeområde har taget form.

- Vi havde en labyrint af pil, men børnene brugte den ikke rigtig. Derfor ville vi gerne finde en anden måde at bruge området på, fortæller børnehaveleder Maja Greve.

Da børnehaven ved årsskiftet blev slået sammen med Balle Friskole, blev det aftalt, at der skulle ske noget nyt på legepladsen. Nu står den nye legeplads klar. I midten er der en stor pilehytte, som blev bevaret, mens resten af pilen blev fjernet. Rundt om den er opstillet forskellige redskaber, hvor man kan balancere, klatre og kravle rundt.

- Det er alt sammen redskaber, som træner børnenes motoriske færdigheder, uden de opdager det. De kravler og kryber, hænger på hovedet, træner deres balance og bruger deres krop på alle mulige måder. For dem er det leg og sjov, men det giver rigtig meget god træning samtidig, forklarer hun.

I Balle Børnehave arbejder man i forvejen meget med sansemotorik, som studier viser har betydning for indlæring senere. Den nye legeplads er en naturlig forlængelse af det arbejde.

- Vi vil gerne gøre, hvad vi kan for at give børnene så god basis for at klare sig godt, når de skal videre i skolen, som muligt, siger børnehavelederen.

Annonce

De kravler og kryber, hænger på hovedet, træner deres balance og bruger deres krop på alle mulige måder. For dem er det leg og sjov, men det giver rigtig meget god træning samtidig.

Maja Greve, børnehaveleder

Et hit hos børnene

Nu har børnene endelig fået lov til at tage området i brug, og de er ellevilde.

- Den er rigtig sjov. Jeg kan bedst lide klatrestativet, fordi man kan kravle højt op. Man kan også springe ned. Hvis man ikke tør det, så kalder man bare på en voksen, og så hjælper de, fortæller MiaMai, mens hun peger på det nye klatrestativ, som er omgivet af masser af sand, der fungerer som faldunderlag.

En anden pige, Mia, er især glad for det nye kolbøttestativ.

- Det er sjovt at lave kolbøller. Prøv at se, hvad jeg kan, siger hun og svinger begge ben over det tværliggende rør og hænger fluks med hovedet nedad.

Et sort rør, som man både kan kravle igennem og klatre over, er også rigtig populært - ikke mindst blandt drengene.

- Når vi har været på udflugter, hvor de har haft sådan et rør, har det altid været et stort hit - så sådan et vidste vi fra starten, at vi gerne ville have, fortæller Maja Greve, der ligesom børnene er rigtig godt tilfreds med resultatet.

- Samtidig er det som om, vores legeplads er blevet meget større, da vi nu pludselig rigtig kommer til at bruge det her areal, som tidligere kun blev brugt sjældent, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce