Annonce
Fredericia

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Nicoline Normann (tv) og Jan Normann (th) var taget til adventsfest på Trinity med Mødrehjælpen. Med sig havde de børnene Sofie, Cille, Storm og Agnete. Familien har en stram økonomi, og derfor var julearrangementet en god mulighed for dem for at kunne julehygge uden at skulle tænke på prisen. Foto: Anna Schjødt Larsen.
Julen kan være en hård tid for familier, hvor økonomien er stram. En af de familier er familien Normann, hvor blandt andet en langtidssygemelding og en hjerneskade gør det svært økonomisk at komme gennem julen. Derfor var de søndag til julehygge med Mødrehjælpen.

Fredericia: Der var skruet helt op for julestemningen, da Mødrehjælpen i Fredericia søndag havde inviteret udsatte familier til adventsfest. Det foregik på Trinity Hotel & Konference Center i Snoghøj, hvor et lokale var pyntet op med duge, bordløbere, juledekorationer og småkager.

Der var både varme æbleskiver, alkoholfri gløgg og saft til de fremmødte. Og ved bordene sad børn og voksne og klippede og klistrede - julehjerter og kræmmerhuse i farverigt pap. Senere på dagen var der præmier til det pæneste og mest kreative julepynt, og der blev rullet havregrynskugler og serveret risengrød.

Julemusikken flød ud af højtalerne, og da Britney Spears sang "My Only Wish (This Year)" kom på, kiggede Nicoline Normann, som var en af de mødre, der var mødt op med sine børn, på datteren Sofie, der sad ved siden af hende og dansede forsigtigt til musikken.

Annonce

- Kan du lide sangen? spurgte hun med et smil:

- Det er mors yndlings julesang.

Nicoline Normann var afsted med sin mand Jan Normann og de fire børn Sofie, Cille, Storm og Agnete. De var alle i gang med hver deres julepynt, og hyggen var så småt ved at indfinde sig.

- Det er dejligt, at vi får en mulighed for at give børnene noget julehygge. Vi har ikke selv råd til f.eks. pap og julesmåkager. Sådan noget har vi været meget kede af, at vi ikke har kunne give vores børn det seneste år, fortæller Nicoline Normann.

En god oplevelse

At kunne give familierne en god dag og noget rigtig julehygge er også grunden til, at Mødrehjælpen har valgt at holde adventsarrangementet.

- Vi vil gerne give familierne en god dag og en god oplevelse. Det er familier, som har forskellige problemstillinger. F.eks. sygdom. På den her måde kan de danne et netværk på tværs. Det er jo ikke alle, der har en social cirkel, der gør sådan noget her, lyder det fra Hanne Lumby, som er frivillig hos Mødrehjælpen og en af arrangørerne bag arrangementet.

Gæsterne til adventsfesten var udvalgt i samarbejde mellem Mødrehjælpen og kommunens familie-afdeling. Og det var også gennem kommunen, at Nicoline Normann fik nys om arrangementet:

- Vi får hjælp af kommunen, og det var min KKP (koordinerende kontaktperson, red.), der sagde til os, at det var her, og hun ville gerne skrive os op til det. Det ville vi selvfølgelig meget gerne.

Nicoline Normann håbede, at børnene ville komme hjem med en god dag og nogle gode oplevelser i rygsækken, som ellers kan være svære at give dem, når økonomien er stram. Foto: Anna Schjødt Larsen.
Annonce

En hård tid

For Nicoline og Jan Normann er julen en ekstra svær tid, da de som familie særligt mærker, at pengene er små, når december og alle månedens dyre traditioner kommer.

Nicoline Normann er uddannet sygeplejerske, men efter en depression har hun været langtidssygemeldt. En sygemelding, der endte med at koste hende jobbet. Derudover havde hun et voldsomt fald, som resulterede i en brækket ankel, som senere måtte opereres. Noget der har gjort, at Nicoline er dårligt gående.

Det er dejligt, at vi får en mulighed for at give børnene noget julehygge. Vi har ikke selv råd til f.eks. pap og julesmåkager.

Nicoline Normann

Det betyder, at hun i dag er på ressourceforløbsydelse, mens Jan Normann er på førtidspension efter en hjerneskade. De to ting kombineret gør, at familien sidder økonomisk stramt i det.

- Det er rart at komme her og give børnene en god dag og en god oplevelse. Det gør, at vi kan komme lidt mere i julestemning. Og på den måde kommer vi væk fra den dårlige stemning, der kan være derhjemme, hvor børnene godt ved, at vi ingen penge har, fortæller Nicoline Normann.

En anden ting familien også har gjort i år er at søge om julehjælp gennem Mødrehjælpen for at komme endnu bedre gennem julen. Med Mødrehjælpens julehjælp får man et legat på 500 kr. pr. barn, så der kan købes gaver og andet godt.

Støt Mødrehjælpen i julen

Vil man støtte Mødrehjælpens arbejde med udsatte familier i julen, kan det gøres både gennem Julehjælpen men også gennem Fredericia Julelotteri, som er et nyt initiavtiv, hvor de fire aktører Mødrehjælpen, Veteranhjemmet, Børnenes jul i Fredericia og Lions Klub er gået sammen.

I Fredericia Julelotteri er der en præmiepulje, hvor gevinsterne er gavekort til butikker, som er medlem af Fredericia Shopping. Overskuddet går til humanitær hjælp inden for de fire aktørers respektive interesseområder.

Du kan købe en lodseddel følgende steder:

  • SuperBrugsen Erritsø
  • SuperBrugsen Nymarksvej
  • MENY Fredericia
  • Fredericia Isenkram
  • Mr. Fredericia
  • Billunds Bolighandel
  • De Meza
  • VegaGarn
  • Fredericia vinhandel

Vil du støtte Mødrehjælpens julehjælp kan det ske på følgende måde:

Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Alarm 112

33-årig fredericianer fængslet for at true 60-årig på livet

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce