Annonce
Jelling

Julemarked bliver til juleweekend: Haughus tilpasser koncept for at overholde coronaregler

Julemanden holder fri, når Haughus Gods over fem weekender inviterer til hygge og handel på godset. Arkivfoto: Mette Mørk
Haughus Gods gør klar til sjette år med julemarked, som i år ikke kommer til at hedde julemarked.
Annonce

Jelling: Når Haughus Gods om kort tid tager hul på julesæsonen, bliver det med et lidt anderledes format end normalt.

For det første omdøbes arrangementet fra julemarked til juleweekend.

- Det er jo sådan set det samme, om det hedder julemarked eller juleweekend. Men vi har været i en underlig situation, hvor vi ikke kunne få et klart svar fra hverken corona-hotlinen eller politiet. Man bliver stillet om 10 gange, og det er de samme linjer, der bliver læst op, men de giver os stadig ikke et klart svar på, hvordan vi skal agere under de nuværende restriktioner, fortæller Dennis Raun fra Haughus Gods.


Politiet vil højst sandsynlig dukke op og holde øje med, om alt er i orden.

Dennis Raun, Haughus Gods


- Men vi blev enige om, at det lød bedre at kalde det for juleweekend, fordi det har en anden klang end julemarked, siger han.

Det betyder også, at der er skruet ned for annonceringen, således at der i år ikke vil hænge skilte i lygtepæle om arrangementet. Derudover er julemarkedet - eller juleweekenderne, som det altså nu hedder - spredt ud over fem weekender i stedet for tre.

- Vi prøver at fordele gæsterne ud over flere weekender, og så prøver vi at få folk til at forstå, at de ikke alle skal komme klokken 10, siger Dennis Raun.

Annonce

Maks 250 biler

Mens andre julemarkeder har valgt at aflyse, fordi de ikke kan overholde coronarestriktionerne, er det anderledes for Haughus Gods.

- Vi er i samme kategori som storcentre og detailhandlen generelt, fordi vi holder åbent hele året rundt. Derfor er vi underlagt samme regler i forhold til antal personer per kvadratmeter, siger han.

Alle skal bære mundbind på loppemarkedet. Arkivfoto: Mette Mørk

- Det betyder, at vi står klar og holder styr på, hvor mange der bliver lukket ind. For det første bliver der maksimalt 250 biler, og det kan selvfølgelig være svært at holde styr på, om der sidder to, tre, fire eller fem i bilerne, men så har vi trods alt lavet en begrænsning fra start. Dernæst vil der stå folk ved alle ind- og udgange for at sikre, at der er de personer, der må være, forklarer han.

Han hilser politiet velkommen på Haughus Gods.

- Politiet vil højst sandsynlig dukke op og holde øje med, om alt er i orden i forhold til antallet af mennesker, mundbind, afstand og så videre. Men vi gør det bedste, vi kan, lyder det fra Dennis Raun.

Haughus Gods afvikler den første juleweekend 14. og 15. november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Vejle

Gæst og ansat smittet: Corona lukker Foreningernes Hus

Annonce