Annonce
Erhverv

Rebekka planlægger julen allerede i maj: December er den vigtigste måned i hele året

Rebekka Lundgren driver blomsterbutikken Botanik by Rebekka og her går juleplanlægningen i gang allerede i maj. December er nemlig årets vigtigste måned og tager lang tid at planlægge. Arkivfoto: Mette Mørk
Selvom der stadig er to måneder til jul, er planlægningen i fuld gang hos Botanik by Rebekka. Her starter julen nemlig allerede i foråret, da december er butikkens vigtigste måned.

Jelling: Hjerter, nisser, glimmer og sne er ting, som mange mennesker forbinder med december og julen. Og det er ikke ting som fylder hos folk, når kalenderen siger maj.

Men for Rebekka Lundgren, som ejer Botanik by Rebekka i Jelling, er planlægningen af årets julebutik allerede noget som begynder i foråret.

- Jeg må indrømme, at det godt kan være lidt svært at tænke i juletanker allerede i maj. Men det er bare vigtigt, at vi hurtigt kommer i gang med at få planlagt julen, da der er mange ting der skal være styr på. Så i maj begynder jeg at tænke over, hvilken slags julepynt og potter vi skal have i år, siger Rebekka Lundgren.

Annonce

Hun har netop lige været på jule-inspirationstur, hvor nye ideer og teknikker blev udforsket og taget med hjem til videreudvikling.

- Nu nærmer vi os jo december, og derfor er vi nu for alvor begyndt at have styr på de sidste juleforberedelser. Det endelige juletema plejer vi at lægge os fast på i oktober, siger hun.

Årets vigtigste måned

For Rebekka Lundgren hersker der ingen tvivl om, hvilken tid på året der er butikkens vigtigste.

- December er uden sammenligning vores travleste måned, og derfor også den mest vigtige. Mors dag er den ene dag, hvor vi har aller mest travl, men det er i december, at vi skal hive en stor del af årets omsætning hjem. En dårlig december har konsekvenser for regnskabet, siger hun.

Derfor var julen 2020 også anderledes for Rebekka Lundgren og hendes butik, da hun godt kunne mærke at corona stadig prægede hverdagen.

Snart forvandles Botanik by Rebekka til et jule-slaraffenland, når de 10. november slår dørene op til årets julebutik. Arkivfoto: Mette Mørk

- Folk skulle ikke til lige så mange arrangementer sidste år som de plejer, så der var ikke det samme handlemønster, som vi var vant til at se. Vi glæder os over, at det er ved at være tilbage til det normale igen, fortæller Rebekka Lundgren og fortsætter:

- Omsætningen i december står for en meget stor procentdel af vores samlede budget, og derfor er det bare så vigtigt, at vi får en god julemåned. Så vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, siger Rebekka Lundgren.

Annonce

Originalitet er afgørende

Rebekka Lundgren følger hvert år med i de nye tendenser inden for juletrends, men det er også meget vigtigt for hende ikke at ligne alle andre.

- Vi bliver selvfølgelig også inspireret af andre, men vi går meget op i at have vores egen stil. Hvert år laver vi 'vores' jul og den kan man ikke opleve andre steder. Her i butikken laver vi jo et håndværk, og det håndværk skal ikke være en kopi. Ellers kan folk jo lige så godt gå i Magasin og købe deres blomster. Og det er jo det der er forskellen på os og en stor kæde, siger Rebekka Lundgren.

December er uden sammenligning vores travleste måned og også den mest vigtige. Mors dag er den ene dag, hvor vi har aller mest travl, men det er i december, at vi skal hive en stor del af årets omsætning hjem.

Rebekka Lundgren, indehaver

I år slår Botanik by Rebekka op for julebutikken 10. november og inden da skal butikken have en total jule-makeover.

- Vi sætter papir for ruderne, så folk ikke kan se hvad der foregår. Og så bruger vi så alle vores kræfter på at forvandle butikken til en ren julebutik. Alt rykkes rundt og laves om. Igen i år har vi også et tema, men det er selvfølgelig hemmeligt indtil den 10, siger Rebekka Lundgren.

Annonce

Jul med et twist

Det årlige juletema hos Botanik by Rebekka skifter hvert år, men én ting er dog altid, som det plejer.

- Vi kører altid klassisk jul i butikken, men også et andet tema, som har et twist. Sidste år var temaet 1001 nats eventyr, og det tema udsprang faktisk fra en idé, jeg fik, fordi jeg så en rigtig flot buket, som mindende mig om den historie, siger Rebekka Lundgren.

Der er mange forskellige ting, som inspirere hende, men især naturen er en vigtig kilde.

- Jeg bruger naturen rigtig meget og arbejder tit ud af den. Jeg bruger også meget tid på at finde ud af, hvad der passer godt sammen. Sidste år var det eventyr, som inspirerede mig fordi, at jeg på grund af corona havde en stor udlængsel og lyst til eventyr, fortæller Rebekka Lundgren.

Selvom december er en sjov måned at arbejde i blomsterbutik, så der den også hård.

- Jeg får ikke pyntet så meget op til jul derhjemme - til stor ærgrelse for mine børn. Vi har kun få lukkedage i butikken i hele december, så vi knokler bare derud af. Og selvom det også er hyggeligt og sjovt at arbejde i december, så trænger jeg ofte til at komme lidt ned i gear i januar eller februar. Men nu er det julen 2021, det gælder, og vi er meget positive stemt og ser glædeligt frem mod en længe ventet normal jul, siger Rebekka Lundgren.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Kommunen glæder sig: 'Vi skaber grønnere byrum' - men samtidig er en træmassakre i gang langs Fredericiavej: Læs hvordan det hænger sammen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Sundhedschef forventer smittestigning efter ferien: 'Det er næsten uundgåeligt'

VEJLE For abonnenter

Hundeslagsmål mellem klubber: 'Vi vil ikke være uvenner med de andre,' siger den største af dem

Give

Grøn opvarmning til færre penge: Nem og billig fjernvarme er på vej til 200 boliger

Give

Olivia og Emma er klar: Så er sporene lagt til Lykkeliga i Give

Børkop

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Alarm 112 For abonnenter

Køretur blev dyr for forretning og 42-årig chauffør: Han overtrådte otte regler under fyrværkeri-transport

Erhverv

Handelsbanken skal sælges - og det vil også mærkes lokalt

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Jelling

Skoleleder skulle passe brormands hund i efterårsferien: Ups, så var den stukket af, og så gik den vilde jagt...

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods fremgangen i Brøndby; derfor ser det helt umuligt ud for VB

Egtved

Stort ønske om bybus i mindre by: 'Vi har mere brug for den end de rige i Bredballe'

Annonce