Annonce
Fredericia

Juletræets tænding er hemmelig i år: Corona aflyser bestemt klokkeslæt

Igen i år pakkes rådhuset ind i julelys, og det store juletræ på Rådhuspladsen tændes også. Det er i morgen torsdag. Men ikke på et tidspunkt, der oplyses i forvejen. På grund af coronasmitte. Arkivfoto: Søren Gylling
Julemanden og borgmester slår strømmen til torsdag. På et tidspunkt mellem klokken 15 og 18. Ankomst med båd også aflyst.

Fredericia: Det store juletræ på Rådhuspladsen skal nok blive tændt i morgen torsdag, men man må holde lidt øje selv.

For stigende coronasmitte i samfundet betyder, at julemanden og byens borgmester ikke beder alle om at stimle sammen på et bestemt klokkeslæt, som der ellers er tradition for.

Det oplyser Fredericia Kommune.

Annonce

Julemanden ankommer heller ikke til Fredericia på Marinehjemmeværnet skib, som nissen plejer. Han går dog stadig rundt i gaderne – og det bliver mellem klokken 15 og 18.

Det er også i dette tidsrum, at træet og Rådhusets gaveindpakning i tusindvis af farvede lys tændes.

Behøver I stramme?

Der deles karameller ud, og både torsdag og resten af tiden frem mod jul fyldes midtbyen med julemusik, julelys, illuminerede Disney-figurer gadeteater, hestevognskørsel, rensdyr og juleboder. Fordelt ud på de forskellige gader og pladser.

Men Lene Bach Jørler, chefkonsulent hos Business Fredericia og ansvarlig for handelslivet, reglerne er jo klare nok: Først ved flere end 2000 på et sted udenfor er der restriktioner. Hvorfor laver I så jeres egne regler?

- Det er rigtigt, men statens coronahotline og kommunens coronataskforce, som vi har været i tæt dialog med, anbefaler os ikke at få så mange til at samles på én gang.

- Jeg er også med i et netværk af 63 handelsbyer, og vi har snakket meget om det. Hvis det nu havde været for eksempel i Frederikshavn, hvor man bare véd, at der aldrig kommer mere end 400 til årets juletræstænding, var det en anden sag. Men på en fin aften i Fredericia kan der sagtens samle sig flere end 2000.

- Og så skal vi til at hegne ind og kræve at se pas. Det er heller ikke bare sådan lige til at gøre.

Fredericia er i forvejen en enormt stemningsfuld by med meget historie og flotte byrum, som skal opleves. Det er også en af grundene til, at vi har fordelt de forskellige aktiviteter rundt i byens gader og pladser, både inde og ude

Borgmester Steen Wrist – i pressemeddelelse

- Så vi går med denne løsning, siger Lene Bach Jørler:

- Kom ned og se alle lysene og mærk hyggen mellem 15 og 18 - og så skal træet nok blive tændt, og julemanden går rundt hele tiden og deler karameller ud.

- Jeg må også bare sige, at hvis vi holdt fast i ankomst med båd og tænding på et bestemt tidspunkt og så bagefter blev et coronahotspot med smitte og dertil hørende shitstorm, så ville der være detailhandlere, der ikke behøvede at købe ekstra indpakningspapir ind.

Hvad mener du?

- Ja, så kører folk jo hen og køber ind til jul et andet sted.

Annonce

Men hjælper det?

Så I vil sprede folk ud for en sikkerheds skyld i, selvom det ikke er et krav?

- Ja.

Tror du ikke, mange vil samles alligevel ved juletræet i de tre timer og vente på at se det blive tændt?

- Nej, nøgternt set, tror jeg ikke, at 2000 vil vente i tre timer, når alt det andet lys end træet og rådhusets indpakning er tændt - alt andet lys tænder vi onsdag efter butikkernes lukning.

Se hele programmet:

Man kan følge juleprogrammet for gaderne i Fredericia uge for uge på Fredericia Shopping på Facebook og i eventkalenderen på Visitfredericia.dk.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ødelagt pullert gav fri adgang for ulovlig trafik, og Gunhild følte, at hendes seng stod på en motorvej: Derfor tog det månedsvis at få det fikset

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Stephanie frygter, at hendes morfar sidder fast eller glider i pløret: Nu er der kommet nyt grus på den udskældte plads ved testcentret

Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Fredericia

Ølhanerne skal hvile ved midnat: Træls, men kunne have været værre, lyder det fra lokale barer

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Annonce