Annonce
Debat

JV bringer ikke længere "Det sker i dag og i morgen"

Troels Gydum, ÆldreSagen i Grindsted, synes, at JydskeVestkysten bør bringe en liste med dagens og morgendagens aktiviteter ligesom tidligere. Arkivfoto: Chresten Bergh

Læserbrev: På given foranledning har lokalredaktør Benny Baagø meddelt ÆldreSagen i Grindsted, at han har besluttet, at JV fremover ikke bringer "den lille spalte i højre side", hvor læserne tidligere har kunnet orientere sig om, hvad dagen og morgendagen bød på af arrangementer, aktiviteter og tilbud i deres lokalområde - verdslige som kirkelige.

JV er - ifølge Benny Baagø - i gang med en proces, hvor man - baseret på interne data - ønsker at lægge linjen om, så man vil bruge så megen spalteplads som muligt på dét, læserne giver udtryk for, at de interesserer sig for, og spare spalteplads på det, der ikke læses helt så meget - for eksempel "Det sker i dag og i morgen".

I dagens avis - onsdag, den 21. juli 2021 - som i øvrigt i hver eneste dags avis - er der brugt fire hele sider til omtale af omkring 40 forskellige tv-kanaler.

Annonce

Har JV nogen fornemmelse af, om enkelte af disse muligvis kunne erstattes med spalteplads til noget mere lokalt vedkommende - som for eksempel "Det sker i dag og i morgen".

Benny Baagø tilbyder, at vi altid er velkommen til at kontakte JV, hvis vi har gang i noget spændende, eller kender til en person, som JV eventuelt kunne være interesseret i at skrive et portræt af.

Jamen er det ikke lige nøjagtig dét, oversigterne skulle give journalisterne anledning til at finde ud af? Informationer om, hvad der rører sig i og omkring lokalsamfundet - og efterfølgende opsøgende journalistik - baseret på journalisternes nysgerrighed og fornemmelse for, hvilke nyheder og informationer der blandt andet tjener læserne bedst ved at blive uddybet - også selv om læserne ikke selv har givet udtryk for det - måske ikke engang selv ved det.

Men det arbejde sparer vi jo naturligvis journalisterne for ved selv at komme med en rigtig god idé - eller en hjemmelavet pressemeddelelse.

Afslutningsvis udtrykker lokalredaktøren glæde for tidligere at have bragt omtalen af arrangementerne - og håber, at vi finder andre kanaler til at komme ud med budskabet om, hvad der foregår. Det bliver ikke nemt - alt taget i betragtning - når samtlige lokale medier har fælles redaktion fra Jernbanegade i Grindsted.

Men der er naturligvis Facebook, YouTube, Instagram, Snapchat, Linkedin, Twitter, Pinterest og TikTok - og så behøver vi jo ikke at abonnere på JydskeVestkysten.


Der er naturligvis Facebook, YouTube, Instagram, Snapchat, Linkedin, Twitter, Pinterest og TikTok - og så behøver vi jo ikke at abonnere på JydskeVestkysten.


Svar fra lokalredaktør Benny Baagø:

Kvaliteten af lokalstoffet skal kun blive bedre. Det er min klare ambition. Derfor er det vigtigt, at journalisternes tid bliver brugt på netop opsøgende journalistik. Vi skal være skarpe på de vigtige nyheder, vi skal have lokalområdets bedste og mest gennemarbejdede historier om de mennesker, der bor her, og det skal være os, der bidrager med baggrund og forklarende artikler, der gør vores læsere klogere på, hvad der sker i lokalområdet.

Der skal netop være en grund til at bruge penge på at abonnere på det lokale dagblad - og vi skal kunne andet og mere end de sociale medier.

Derfor står jeg på mål for, at der er ting, der skal bruges mindre tid og spalteplads på, så vi kan opnå det. Jeg har valgt, at vi ikke genoptager "tid og sted" og gudstjenestelister, fordi vores data samtidig tyder på, at det bliver meget lidt læst.

Vi kan ikke være overalt, og vi kan ikke vide alt, hvad der foregår, så derfor modtager vi altid gode ideer. Det har aldrig betydet, at vi skal være mindre nysgerrige og opsøgende som journalister selv.

Man kan have forskellige holdninger til, om der fortsat skal være fire siders tv-oversigt i avisen hver dag, men det er en misforståelse, hvis man tror, at det giver anledning til mindre lokalstof.

Det er JydskeVestkysten Billund, Vejle Amts Folkeblad Billund, Ugeavisen Grindsted og Billund Ugeavis, der har fælles redaktioner i Grindsted og i Billund. Der er også lokale medier, som produceres af andre.

Annonce
Vejle For abonnenter

Sådan får man bugt med den: Giftig plante skal rives op og bekæmpes nu, inden den kaster frø

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Børkop

Efter udbygning: Efterskole får rekordmange elever

Erhverv For abonnenter

Vejlensers markedsføringsbureau får eftertragtet 'løve' ombord som investor: Bestod svendeprøven ved at hjælpe tøjvirksomhed fra Løvens Hule

Vejle

Drag-banko var et hit: Vestbyens Torv kommer nok igen

Kultur For abonnenter

Det er besværligt - men ikke umuligt - at få lov til SUP og kajak på idyllisk sø: Sådan kan det lade sig gøre

Vejle Boldklub For abonnenter

Derfor er det vigtigt, at VB fik sit første point

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Burde have været bevaret

Erhverv

Byrådspolitiker foreslår ny uddannelse i Vejle: - Vi er blevet landets femtestørste kommune. Det forpligter.

Sport

Viktor Axelsen vinder OL-guld efter vanvittig finale

Vejle

Borgmester byder bemanding for fuldt blus velkommen: Men coronarelaterede løsninger kan fortsat hænge ved fremover

Navne For abonnenter

Søren havde det som bøffen i et lunt coinoffer hos McDonald's, så han ville kun på prøve i banken

Erhverv For abonnenter

Trin-for-trin: Sådan ser processen ud, hvis Vejle skal gøre alvor af at oprette en helt ny uddannelse

Annonce