Annonce
Debat

JV mener: Vores demokrati har været smittet med corona

Dagens leder er skrevet af redaktør Peter Gram.

Bedre sent end aldrig må man konstatere, efter et flertal af Folketingets partier har besluttet, at Danmark stort set kan genåbne fra den 21. maj.

Nattelivet får ganske vist ikke lov til at starte festen igen. Men anderledes kan det ikke være. Klubber og diskoteker er som sådan ikke lokaliteter, der fysisk er mere farlige end for eksempel idrætshaller. Men i nattelivet bliver der indtaget alkohol og det ofte i store mængder. Så fungerer fornuften ikke i tilstrækkeligt omfang i forhold til den smitte, der stadig er derude.

Mange restriktioner har kun været drønirriterende. For eksempler gælder det de mundbind, der har forpestet tilværelsen for alle os, der i halvblinde er vaklet gennem hverdagen med tilduggede briller og formentlig skal blive ved med det til engang i august.

Annonce


Virussen har i mere end et år været stort set eneste tema, og vi er blevet regeret med jernhånd..


Følgerne af andre forholdsregler har været langt mere alvorlige. Børn og unge er socialt og fagligt gået glip af voldsomt meget på grund af restriktioner.

De yngste er dog ikke epidemiens eneste ofre. Vores demokrati er i den grad blevet smittet med corona. Virussen har i mere end et år været stort set eneste tema, og vi er blevet regeret med jernhånd.

Forhåbentlig glider corona også politisk i baggrunden, så vi atter kan få en kritisk debat mellem regering, opposition og alle os helt almindelige borgere.

Regeringen og statsminister Mette Frederiksen er surfet gennem epidemien på en bølge af opbakning. Nu bliver statsministeren forhåbentlig reduceret til ”bare” at være en politiker, det også er legitimt at gå hårdt til. Hidtil har det nærmest været tabubelagt at bebrejde statsministeren noget som helst. Hun har jo reddet os gennem epidemien, har modargumentet lydt.

Vel har hun ej. Regeringen har i samspil med videnskaben medvirket til at holde epidemien under kontrol. Men det er alle os ansvarlige borgere, der takket være fornuft og forsigtighed har sikret det forholdsvis lempelige forløb.

Nu skal vi have vores kritiske distance til alle magthavere inklusive statsministeren mobiliseret igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Peanutbutter-banana-sandwich og portugisiske grillspyd: Det har der været serveret på Vejlegården siden fagkonflikten

Erhverv

De seks vigtigste ting, du skal læse, for at forstå konflikten på restaurant Vejlegården

Vejle For abonnenter

Stadsarkitekten afviser kritikken af vandkunsten ved Vejle Rådhus: 'Det fungerer både til hverdag og fest'

Annonce