Annonce
112

Kåret til årets unge forsker: Hele årgangen klappede af Emma

Emma Weiss Nielsen var omgivet af stolte og rosende klassekammerater, da skolen fejrede hendes forskerpris. Foto: Søren Gylling

Emma Weiss Nielsen blev tirsdag udpeget som årets unge forsker, og det blev fejret med flag, taler og brunsviger på Erritsø Fællesskole afdeling Bygaden. Fejringen gjaldt samtidig Emmas klassekammerater Laura og Louise, som også nåede helt frem t

Fredericia: Emma Weiss Nielsens tre mindre søskende har noget at se op til. Den 15-årige elev på Erritsø Fællesskoles science-linje har netop vundet titlen som årets unge forsker og spiller desuden violin på talentlinjen i Den Kreative Skole.

- Musikken er noget, jeg slapper af med, mens det, jeg gerne vil arbejde med i fremtiden, er forskning, sagde Emma Weiss Nielsen, efter hun var blevet fejret med taler og gaver af både elever, lærere og ledelse på skolen.

Forskerambitionen tager hun med videre, når hun efter sommerferien går i gang med at tage studentereksamen fra HTX og når hun forbereder sig på at forsvare de danske forskerfarver ved den europæiske udgave af konkurrencen i Bulgarien.

- Det bliver i en uge til september. Jeg skal inden have oversat hele projektet til engelsk og arbejdet lidt videre med det, forklarede Emma.

Der er allerede lavet aftaler med HTX, at de følger op på den unge forskers indsats frem imod de kommende mesterskaber.

Jeg havde ikke set en ko før, jeg fik aftalt med landmanden, at jeg måtte lave forsøg med hans køer.

Emma Weiss Nielsen, årets unge forsker

En sikker vinder

Kombinationen af forskning og musik var baggrund for Emmas vinderprojekt, hvor hun med ny-komponeret musik viste, at hun kunne få malkekvæg til at give mere mælk.

- Man kan påvirke ydelsen med bestemte rytmer. Musikken lyder ikke særlig godt, synes den landmand, jeg arbejdede sammen med, men køerne gav 2,3 procent mere mælk, smiler Emma.

Med den øgede ydelse kan mælkeproduktionen i Danmark klares med 15.000 færre køer, har Emma beregnet, og hun formåede at argumentere og dokumentere så godt, at dommerne ved årets unge forsker-konkurrence ikke var i tvivl om, at Emma skulle vinde.

Det var Emmas klassekammerater Louise Ussing og Laura Hansen heller ikke.

- Vi vidste, at hun ville vinde, for hun har arbejdet virkelig hårdt med det. Mere end os, så det er helt fortjent, sagde de to piger, som var Emmas konkurrenter i finalen med et projekt med papirfremstilling af hestepærer.

Alle tre deltog i konkurrencen tidligere på ugen, og det var en stolt afdelingsleder Kurt Simonsen, som torsdag stod klar med blomster og belønning til de tre.

- I har gjort det så godt sammen med jeres talentvejledere, at vores skole er blevet landskendt. Det er så flot, sagde Kurt Simonsen.

Annonce

Inspiration for andre

Med flag, taler og brunsviger blev præstationerne markeret på skolen torsdag, og formand for børne- og skoleudvalget Ole Steen Hansen havde taget turen til Erritsø.

- Hvem havde lige tænkt, at en 15-årig skoleelev skulle finde på, at særlig musik kan give mere mælk? Men det er fantastisk godt gået, sagde han.

Og han var ikke bare stolt af elevernes præstationer, men også glad.

- Det har en kæmpe betydning som inspiration for andre børn og unge. Vi skal have flere elever i Fredericia til at vise interesse for de naturvidenskabelige fag, sagde Ole Steen Hansen.

Interessen mangler de ikke i de tre pigers 9. klasse. De tre gange, klassen har deltaget i den store forskerkonkurrence, har det givet finalepladser.

- Og i år tog du bare det hele. Det er meget imponerende, sagde Ole Steen Hansen.

Afdelingsleder for Bygaden, Kurt Simonsen, stod klar med knus og blomster til den unge forsker, og Burger King-gavekort til Laura Hansen og Louise Ussing, som også nåede i finalen ved konkurrencen Unge Forskere. 2000 projekter blev sendt ind fra elever landet over. Foto: Søren Gylling
Annonce
Erhverv For abonnenter

Se video: Oversergenten Johan giver de unge IT-folk og direktøren sved på panden: 'De skal ikke have diabetes, når de har rundet 30 år'

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Nu pilles dødsdømte ejendomme ned: De må vige pladsen for 110 spritnye lejligheder i midtbyen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Erhverv

Superbrugsen lukker på grund af skadedyr: Det er ikke første gang, det er sket

Alarm 112

Han slingrede gennem landsbyen: Nu vil politiet tage hans bil

Fitnessdirektør Kaare Dahle giver politisk opsang: - Vi er ligesom minkbranchen blevet fuldstændig smadret af staten

Hedensted For abonnenter

Jeannie kan ikke komme forbi med sin ladcykel: -Stop med at parkere på cykelstien

Alarm 112

33-årig fredericianer fængslet for at true 60-årig på livet

Give

Han troede ikke sine egne øjne: Mand i pensionsalderen bliver pludselig millionær

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Vejle Boldklub For abonnenter

VB står til at miste en helt central brik: Midtbanespillers exit gør kun gavn ét sted

Vejle For abonnenter

Sælger tjener over en million på boligsalg: Her er ugens bolighandler i Vejle

Alarm 112

Kraftig blæst på Vejlefjordbroen: Passer ikke med vindfølsomme køretøjer

Annonce