Annonce
Vejle

Kæder har konkurreret om Skibet - men der er kun plads til én

Det er her på hjørnet af Vardevej og Buldalen, at Innovater opfører en 1200 kvadratmeter stor dagligvarebutik, som Rema 1000 flytter ind i sidst på året. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Netto og Rema 1000 har begge været interesserede i at komme først til Skibet, hvor der i dag ikke er plads til begge kæder. Lokalplan tillader kun én butik.

Skibet: Mange borgere i Skibet har ventet utålmodigt på at få en dagligvarebutik til området.

Imens har to af landets største discountkæder kæmpet i kulisserne om at komme først til den voksende bydel vest for Vejle.

180 meter asfalt mellem Vardevej og motortrafikvejen på Bredstenvej er årsagen til, at spillet om Skibet først er afgjort nu, og at vinderen bliver Rema 1000.

Mens Rema har lagt billet ind på et ledigt areal ved Buldalen mellem Knabberup og Østengård mod øst, har Netto haft kig i den modsatte ende af Skibet, hvor Vardevej har udkørsel til Bredsten ved siden af Danhostel.

Nøglen til Skibet har hele tiden heddet Buldalen, som i dag huser det eneste areal, der er udlagt til en dagligvarebutik i Skibet-området. Og nu hvor transportministeren alligevel ikke vil tvinge Vejle Kommune til at lukke Buldalens trafik ud på motortrafikvejen, har udviklingsfirmaet Innovater A/S udnyttet den betingede købsaftale selskabet har haft på grunden.

Dermed er vejen banet for Rema 1000.

Det er rigtigt, at der har været en konkurrence mellem Rema og Netto. Andre udviklere har arbejdet med Netto, der orienterede sig i den sydlige del af Skibet, hvor vi hele tiden har haft Rema 1000 med som samarbejdspartner her ved Buldalen.

Andreas Bagunck, udviklingschef, Innovater
En udvikler har været lun på at opføre en dagligvarebutik, hvor Vardevej møder Bredstenvej og den megen trafik på motortrafikvejen. Men Vejle Kommune gav aldrig projektet grønt lys, fordi der ikke var afklaring på, om Buldalen skulle lukkes for trafik. Nu holdes vejen åben, og det afliver projektet i den modsatte ende ved Danhostel. Arkivfoto: Benny F. Nielsen

Har været konkurrence

- Vi har arbejdet med grunden siden 2013 og har været bekendt med, at andre har arbejdet med andre beliggenheder i området. Det er rigtigt, at der har været en konkurrence mellem Rema og Netto. Andre udviklere har arbejdet med Netto, der orienterede sig i den sydlige del af Skibet, hvor vi hele tiden har haft Rema 1000 med som samarbejdspartner her ved Buldalen, fortæller udviklingschef hos Innovater Andreas Bagunck.

Netto har tidligere over for avisen givet udtryk for, at Salling Groups discountkæde var interesseret i at åbne butik i Skibet. Men Rema 1000 forventer ikke at få konkurrence i nærområdet.

- Vi har kigget på det hele i Skibet, men synes, at placeringen ved Buldalen er logisk, nu hvor vejen bliver holdt åben. Vi regner ikke med, at der kommer andre butikker i Skibet, for der er ikke plads til to butikker med den størrelse og det befolkningsgrundlag, Skibet har, fortæller udviklingsdirektør Stephan Sørensen fra Reitan Ejendomsudvikling, der står bag Rema 1000.

Annonce

Er ikke et centerområde

Selvom grunden ved Buldalen er stor, tillader lokalplanen kun én butik på stedet, da området ikke er udlagt som centerområde. Det kræver en byrådsbeslutning at ændre den status.

- Hvis Skibet på et tidspunkt er vokset til tredobbelt størrelse, vil der være grundlag for flere butikker, og så må kommunen kigge på det. Men det er ikke udgangspunktet, siger udviklingsdirektøren.

Annonce

Kan ikke trække pendlere til

Reitan mangler fortsat at tage den endelige beslutning om at åbne i Skibet. Det forventer udviklingsdirektøren vil ske i næste uge, og selvom Buldalens fortsatte åbning har været afgørende for planerne, tror han ikke på, at butikken først og fremmest skal leve af trafikken fra motortrafikvejen.

- Butikken bliver ikke så synlig, og jeg tror ikke på, at vi kan trække pendlertrafikken fra for eksempel mellem Vejle og Billund. Vi er lokalbutik for området derude og for de mindre byer omkring Skibet, og vi bygger en Rema, som folk kender den, siger Stephan Sørensen.

Så snart Reitan har taget den endelige beslutning, og byggeplanerne realiseres, skal Rema 1000's distriktschef i gang med at rekruttere en købmand til Skibet-butikken. Men der er god tid, da butikken først forventes at åbne til november.

Annonce
Vejle For abonnenter

Vores madanmelder besøger en institution i byen: Vi kan lige så godt afsløre hemmeligheden bag Conrads' allerstørste sællert - og det er ikke bollen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Tidligere konkurrenter slår sig sammen: Nu flytter stor forretning fra midtbyen

Navne For abonnenter

Dronning Margrethes fætter bor midt i et af de værste smitteområder: Sådan går det med grev Ingolf

Billund

Verdens største fragtfly kommer til Billund

Alarm 112

Derfor bliver politiet ved med at sende fotovogn til samme sted: 169 bilister blitzet på samme sted

Mette kæmper for retten til at dø: Regeringen vil give ældre ret til at fravælge genoplivning

Erhverv

Endnu en af Vejles kendte pølsevogne er lukket: Her er langet ristede og hotdogs over disken i mere end 40 år

Vejle Boldklub For abonnenter

VB forstærker offensiven: Derfor ramte VB på mange parametre rigtigt

Fem gode råd til SMV'er: Sådan tager du hul på den grønne omstilling

Vejle

Skolelederlukningstruet skole trækker sig efter krisemøde: Går på pension tidligere end beregnet

Dansk atomaffald skal begraves: Sådan finder vi ud af hvor

Alarm 112

Mistænksomme betjente jagtede 25-årig: Han kørte galt i kendt rundkørsel

Alarm 112 For abonnenter

Lokalt Bonnie og Clyde-par, anholdt på Uhrhøj, slap billigt: Seks kriminelle forhold endte med at være gratis

Billund

13-årig truede personalet med kniv på specialskole

Annonce