Annonce
Give

Kæledyrene skal pyntes op til dyrskue

Børnedyrskuet i museets gård plejer at trække mange dyr og børn til. Alle dyrene kommer en tur i ringen og man sagtens være flere om at passe et dyr. Arkivfoto: GEM
Give-Egnens Museum arrangerer børnedyrskue. Det finder i år sted søndag 8. september, men dyrene skal tilmeldes senest torsdag 29. august.

Give: Find sløjferne til ponyens eller æslets man frem. Eller børsten til klappekalven.

For de skal snart af sted til børnedyrskuet på Give-Egnens Museum, der i år afvikles søndag 8. september mellem klokken 14 og 17.

Man kan sagtens deltage, selv om man hverken har en kalv eller et æsel at udstille, for der er ingen krav til, hvilke dyr, man må udstille. Man må komme med det eller de kæledyr, man nu en gang har.

Det tilbud plejer mange børn at gøre brug af, så gennem årene har der været mange forskellige dyr med på dyrskuet.

Så man kan komme med sine vandrende pinde, sin papegøje, sin pony eller sin kalv. Der plejer dog at være en solid overvægt af kaniner, hamstere, katte og hunde. Men alle dyr er som skrevet velkomne til at være i museets gård, når der er børnedyrskue.

Men vil man være med, skal man tilmelde sig torsdag 29. august. Det kan man gøre ved at sende en mail til gem@gem.dk og oplyse navn, adresse og alder samt arten på det eller de dyr, man vil udstille. Og som udstiller skal man møde en time før dyrskuet starter.

For et par år siden startede en museet en anden mulighed for at være med som udstiller. Det er en sylte- og bagekonkurrence og er især henvendt til de børn, der heller vil være kreative i køkkenet end i "stalden".

Her kan børnene deltage med bagværk og syltede sager med alskens godt fra køkkenhave, frugtbuske, -træer, og hvad man ellers kan finde i naturens spisekammer.

Også den konkurrence har til formål at trække tråde tilbage til landbrugssamfundet. Her var syltning og bagning med nyttehavens produkter en væsentlig del af sommerens og efterårets gøremål.

Annonce
Forsiden netop nu
VB

Live: Tager VB 4. hjemmesejr på stribe?

Annonce