Annonce
Jelling

Kæmpe bålhytte: Stort aktivitetssted på vej ved højskole

Tilstrømningen var stor, da Grejsdalsstien blev åbnet ved et arrangement på Brandbjerg Højskole i efteråret. Nu vil Vejle Kommune bygge videre på interessen med blandt andet en stor bålhytte og et træningsanlæg til cykling. Arkivfoto: Leif Baun

Grejsdalsstien får knyttet flere tilbud til sig omkring Brandbjerg Højskole. Halvdelen af udgiften på 820.000 kroner betales af Miljøstyrelsen.

Annonce

Brandbjerg: Et nyt stort aktivitetssted er på vej ved Brandbjerg Højskole. Det skal blandt andet bestå af en 380 kvadratmeter stor bålhytte med mulighed for undervisning, en cykeltræningsbane øst for højskolen samt udstyr til undervisning og madlavning.

De største udgiftsposter er bålhytten til omkring 250.000 kroner og træningsbane, pitstop og touringspor til cyklister, der løber op i cirka 300.000 kroner.

Desuden har Brandbjerg Højskole planer om i nær fremtid at etablere udsigtstårn og sansehave. I forvejen driver kommunen og højskolen tre sheltere i området. Der skal være offentlig adgang til det hele.

Formålet med Grejsdalshytten er at give inspiration, information og grej til at gå op oplevelse og lære mere om natur og kultur i området.

Alt i alt kan man sige, at hytten med aktiviteter vil øge mulighederne for at skabe synergieffekt mellem det levende miljø og Brandbjerg Højskole, lokalrådene, lokale familier, lokale foreninger, skoler og unge mennesker.

Fra projektbeskrivelsen
Annonce

Stat og kommune deler udgift

To udvalg under Vejle Byråd er gået sammen om projektet. Det er natur- og miljøudvalget samt udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati. Halvdelen af pengene kommer fra Miljøstyrelsen. Det meste af resten er bevilget af udvalget for lokalsamfund og nærdemokrati.

Kommunen vurderer, at de nye muligheder kan trække både turister, vejlensere og lokalbefolkning samt foreninger til området.

To lokalråd har udtalt sig positivt om projektet. Det gælder både Grejs og Hovedkær, der dækker områderne nord for Jelling.

Hovedkær Lokalråd tror på, at projektet kan være med til at udvikle området. Grejsdalshytten ses også som et mødested for lokalområdet, der mangler et samlingssted. I nordenden af den tidligere Jelling Kommune er der otte små landsbyer uden et fast samlingssted.

Annonce

Ros fra skoler

Også skoler i Grejs, Kollerup og Jelling kan se sig som brugere af det nye sted. "Det er lige noget for os", siger således Bredagerskolen.

I projektbeskrivelsen lyder konklusionen sådan:

"Alt i alt kan man sige, at hytten med aktiviteter vil øge mulighederne for at skabe synergieffekt mellem det levende miljø og Brandbjerg Højskole, lokalrådene, lokale familier, lokale foreninger, skoler og unge mennesker."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Annonce