Annonce
forside

Kæmpe bedragerisag kører nu: Kærestepar tiltalt for at snyde over 200 personer

En 19-årig kvinde og en 21-årig mand - begge fra Vejle - sidder tiltalt i retten for omfattende bedragerier begået ved hjælp af annoncer på Facebook, DBA og Gul & Gratis. Arkivfoto

Der er indkaldt 47 vidner i sagen mod en 19-årig kvinde og en 21-årig mand fra Vejle, som bedrog talrige personer på internettet.

Vejle: Det tog specialanklager Maja Fugl 51 minutter at læse det 41 sider lange anklageskrift op, som danner grundlag for den bedragerisag, der blev indledt ved Retten i Kolding i går.

Det gav allerede fra retssagens første dag en ret klar pejling om, hvor omfattende sagen er, og hvor mange mennesker der på en eller anden måde er blevet påvirket af bedragerierne.

I sagen er et tidligere kærestepar på henholdsvis 19 og 21 år fra Vejle blandt andet tiltalt for - delvist i forening - at have snydt 215 personer for et samlet beløb på 354.356 kroner.

Bedragerierne tog deres begyndelse i februar 2015 og strakte sig frem til efteråret 2016. I den periode fik kæresteparret ifølge politiet hjælp fra flere forskellige personer, som blandt andet lagde bankkonti til bedragerierne.

14 personer er i den forbindelse allerede blevet dømt, og flere af dem er blandt de 47 vidner, som er blevet indkaldt i sagen.

Annonce

Vi havde intet at leve for. Vi var jo stukket af, så det (bedragerierne, red.) var reelt set vores eneste indtægt.

Den tiltalte 19-årige kvinde

Stak af fra opholdssted

På sagens første dag mandag fik den 19-årige kvindelige tiltalte lov til at afgive forklaring som den første.

Hun havde i forvejen mere eller mindre erkendt 36 ud af de 60 hovedforhold, hun var tiltalt for.

I retten forklarede hun, at hun havde lært sin ekskæreste - og medtiltalte - at kende på opholdsstedet Fårupgård Ungecenter, hvor de begge var anbragt i 2014.

I begyndelsen af 2015 stak de sammen af derfra og boede sammen i en lejlighed i Vinding.

- Her starter det. Vi havde intet at leve for. Vi var jo stukket af, så det var reelt set vores eneste indtægt, fortalte den i dag 19-årige kvinde.

Det var hende, forklarede hun, der begyndte på bedragerierne. Først senere blev hendes kæreste involveret.

Flere ville være med

Den 19-årige begyndte mere eller mindre spontant at oprette salgsannoncer ved hjælp af falske profiler på Facebook, DBA og Gul & Gratis. Her tilbød hun at sælge eksempelvis tøj, iPhones, spillekonsoller og smykker.

Varerne var dog fiktive. Hun fandt billeder på amerikanske hjemmesider, som hun brugte i annoncen, og når køberne havde overført pengene, var der altså ikke noget at sende til dem.

Efter et stykke tid blev personer i parrets omgangskreds klar over, hvordan hun og hendes daværende kæreste tjente penge, og folk begyndte at melde sig til at være med, hvis de fik del i gevinsten.

Hun forklarede, at pengene så blev delt 50/50.

Afhøringen af den 19-årige kvinde blev langt fra færdiggjort. Den fortsætter på fredag, hvor hendes medtiltalte også skal afhøres.

Herefter er der afsat fire retsdage til de 47 vidneforklaringer.

Der falder formentlig dom 20. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil fik knust ruden

Annonce