Annonce
Indland

Kæmpe billedserie: Se årets bedste pressefotos

Foto: Marie Hald, vinder af Årets Portræt i Årets Pressefoto 2017: 31-årige Helene Thyrsted er kropsaktivist. Jeg har brugt mange år på ikke at associere mig selv med mad. I skolen plejede jeg at spise tidligt om morgenen og så sulte mig selv resten af dagen. Jeg var sikker på, at hvis mine klassekammerater så mig spise, ville de væmmes min krop lige så meget, som jeg selv gjorde.En aften, da jeg havde det vildt dårligt googlede jeg?Er der nogen, der gider knalde en, der er tyk?" Den aften opdagede jeg en verden, der fortalte, at tykke kroppe var lige så værdifulde som alle andre. Jo mere jeg læste og så på kvinder, der lignede mig, jo bedre fik jeg det.

Vinderne af Danmarks mest prestigefulde fotokonkurrence blev kåret fredag.

København: Danmark har en stærk og meget levende tradition for det gode, indlevede pressebillede. Det kunne man fredag eftermiddag forvisse sig om, da vinderne i Danmarks mest prestigefulde fotojournalistiske konkurrence, Årets Pressefoto 2017, blev kåret ved en stor prisfest i København.

Hovedprisen Årets Pressefoto gik til freelancefotografen Rasmus Flindt Pedersen for et billede taget efter befrielsen af den irakiske by Mosul, mens prisen som Årets Pressefotograf gik til Politiken-fotografen Mads Nissen.

Også Jysk Fynske Medier var med til at hylde den gode fotojournalistik med en pris for Årets Sport Action, der gik til Casper Dalhoff.

168 fotografer havde indsendt 2041 fotografier og 49 tv/web-produktioner til konkurrencen, der arrangeres af Pressefotografforbundet.

Annonce
Foto: Rasmus Flindt Pedersen. Vinder af hovedprisen Årets Pressefoto: Mosul befriet: 16. oktober 2016 indleder en koalition af irakiske og kurdiskelandstyrker operation ?We are coming, Nineveh? ? kampen for at befriden irakiske by Mosul og det omkringliggende område fra Islamisk Stat. Nimåneder senere bliver Mosul erklæret for befriet. En rapport fra AP anslår,at op mod 11.000 civile er blevet dræbt i krigen, og ifølge InternationalOrganisation for Migration er mere end 800.000 mennesker flygtet fraderes hjem.En ældre dame bliver kørt gennem byen på ladet af en af Golden Divisions pansrede biler. Temperaturen nærmer sig 50 grader, og hun er for afkræftet til selv at komme væk fra kampzonen. 11 dage senere - 10. juli 2017 - erklærer den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, at Mosul er befriet, selvom der stadig er spredte kampe rundt omkring i gaderne.
Foto: Mads Nissen, Årets Pressefotograf 2017: Grønne marker. Hvide streger. Røde spor: USA?sog Europas enorme appetit på kokain og cannabishar resulteret i en historisk stor produktion ide sydamerikanske andeslande. Til trods forfredsaftalen i 2016 med FARC-guerillaen har Colombiaaldrig produceret mere kokain end ligenu. Store landområder, hvor coca- og cannabisplanternegror, er reelt uden for regeringenskontrol, og de millioner af smuglerdollars og denlette adgang til hårde stoffer skaber vold, afhængighedog stor ustabilitet i regionen.Lejemordere. Jon Eider på 19 år viser den pistol, han bruger til røverier, lejemord og til at forsvare sig selv og sin bande med. Han og vennerne Joan til venstre og Brian til højre bor i et af Colombias mest voldelige kvarterer: Potrero Grande i Cali.På et tidspunkt begik Brian et lejemord næsten hver uge for at betale for sit stofmisbrug, men lige nu prøver han at komme væk både fra det og bandemiljøet. Når Jon bliver spurgt til sine fremtidsplaner, svarer han roligt og fattet: »Hvis ikke jeg er i fængsel, er jeg helt sikkert i en kiste. Skudt. Død«.
Foto: Mads Nissen, Årets Pressefotograf 2017: Fort Europa fryser til: I forladte lagerhallerpå Beograds togstation bor flere hundredeafghanske asylansøgere, der i giftig røg ogfrost ned til minus 15 grader blot venter påden næste chance til at krydse det stærkt bevogtedegrænsehegn ind til EU-landet Ungarn.Mange af dem har boet her i månedsvis. Azrat Ali, 13, og Irfanullah, 12, er nogle af de yngste beboere på togstationen og har begge boet i de tilsodede haller i månedsvis. For at holde frosten på afstand tænder de bål i hallerne af gamle jernbanesveller, men da de er gennemvædet af kemikalier, udskiller de en tung, sort, giftig røg, der hurtigt forårsager åndedrætsbesvær.
Foto: Mads Nissen, Årets Pressefotograf 2017: Ngueny ? en landsbys kamp for overlevelse: Historienom landsbyen Ngueny er meget simpel. Den handlerom at klare sig. Om at komme fra morgen til aften, fra idag til i morgen. Livets mening er at beholde det og såse, hvad der sker. Det er det, krig og sult gør ved mennesker,og sådan er det lige nu i Sydsudan, landet derkun er seks år gammelt, men allerede er ved at slå sigselv ihjel.Sydsudan oplever lige nu verdens tredjestørsteflygtningekrise efter Syrien og Afghanistan. Mere endfire millioner mennesker er blevet tvunget væk fraderes hjem på grund af en etnisk borgerkrig mellemDinka- og Nuer-stammerne.Pout Gew Dor ligger på en briks. Så afkræftet, at han ikke formår at rejse sig og stille sig i køen til den længe ventede nødhjælp fra World Food Programme, der omsider er kommet til landsbyen. Det anslås, at i alt fem millioner mennesker, svarende til over 40 procent af befolkningen i Sydsudan, har et akut behov for mad. For første gang i flere år kommer der nu nødhjælp til den fjerntliggende landsby Ngueny.
Foto: Mads Nissen, Årets Pressefotograf 2017: Kommunalvalgsgyser. Mette Frederiksen ogS-topledelsen på valgnatten: Magten i kikkerten.Socialdemokratiets formand, MetteFrederiksen, omgivet af den absolutte inderkredsfølger resultaterne tæt, som de trillerind på skærmene under valgnatten. Det erMette Frederiksens første valg som formand,og efter en intens valgkamp med besøg isamtlige af landets 98 kommuner er tidenkommet til at se, om anstrengelserne harbåret frugt. Partiet blev kommunalvalgetsstore vinder og fik med knap en tredjedel afdanskernes stemmer det bedste valg i mangeår. I horisonten kan Mette Frederiksen og holdether skimte folketingsvalget.
Foto: Mads Nissen, Årets Pressefotograf 2017: Grønne marker. Hvide streger. Røde spor: USA?s og Europas enorme appetitpå kokain og cannabis har resulteret i en historisk stor produktion i de sydamerikanskeandeslande. Til trods for fredsaftalen i 2016 med FARC-guerillaenhar Colombia aldrig produceret mere kokain end lige nu. Storelandområder, hvor coca- og cannabisplanterne gror, er reeelt uden for regeringenskontrol, og de millioner af smuglerdollars og den lette adgang tilhårde stoffer skaber vold, afhængighed og stor ustabilitet i regionen.Cannabis så langt øjet rækker. I bjergene omkring byen Corinto dyrkes både cannabis og kokablade i stor stil. For at få cannabisplanterne til at producere hurtigere og kraftigere skunk tænder bønderne elektrisk lys over markerne i plantens første to måneder. Når mørket sænker sig, ser man for alvor, hvor omfattende produktionen er. Stort set samtlige hvide lys ? i forgrunden og helt bagerst i horisonten ? er cannabislamper. De ældre cannabisplanter og de tusindvis af kokamarker gemmer sig stadig i mørket.
Foto: Klaus Bo: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: Genforening med de døde: Ma?nene-ritualet afholdesnogle steder hvert år og andre steder hvert andeteller tredje år ? og kun når risen er høstet. Ved ritualetsamles familierne og åbner familiegravstederne,tager deres døde ud i solen, renser dem, giver dempænt tøj på og lader sig fotografere sammen meddem.Yohannis (78 år) med sin hustru Martha der døde som 72-årig i slutningen af 2015. Parret var gift i omkring 50 år og har 13 børn.
Foto: Klaus Bo: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: Tulak (55 år) med sin far Dongga der døde som 78-årig i 2006. Tulak bor i Malaysia og har taget turen til Pangala for at deltage i familiens ma'nene-ritual. Selvom hun var ked af at hendes far er død, var hun glad for at se ham og den levende del af familien.
Foto: Klaus Bo: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: Jimmi Toding (8 år) med sin unavngivne broder som døde i 2013, tre dage efter han blev født.
Foto: Klaus Bo: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: Ruslin (30 år) med sin datter Ditha der døde pludseligt som 2-årig i 2013.Ruslin havde ikke haft styrke til at udføre ma'nene-ritualet med Ditha før nu, men hun var meget glad for at se sin datter igen.
Foto: Klaus Bo: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: Abigail Randa (37 år) med sin mor Lince Bunga der døde som 58-årig i 2015. Det var første gang familien tog Linces krop ud siden hun døde. Det er ikke velset at græde synligt under ma'nene-ritualet, og Abigail gik afsides for at græde.
Foto: Lærke Posselt: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: Q*: Betegnelsen LGBT er de seneste år blevet udvidet tilLGBTQ*. Q* er tilført for at inkludere mennesker, som ikke identificerersig som mand eller kvinde, men som queer. Kønsbilledeter i store dele af verden skiftende i disse år, og iSkandinavien ses dette også afspejlet på politisk plan. I Sverigehar man optaget det kønsneutrale pronomen ?hen? i den svenskeordbog, i Danmark blev transkønnethed i januar 2017 fjernetfra Sundhedsstyrelsens liste over psykiske lidelser, mensman i Norge debatterer muligheden for juridisk at anerkende ettredje køn."Det mest rebelske man kan gøre som mand er at være feminin. Folk bliver provokeret af det, måske fordi de bliver jaloux? Alle har vel lyst til at pynte sig og være fine. Kønsroller er skabt for at kontrollere folk og ødelægger ganske enkelt livet. Hvordan man har lyst til at udtrykke sig og leve har vel ikke noget med hvad man har mellem benene at gøre."
Foto: Lærke Posselt: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: "Jeg drømmer om at leve i et samfund uden køn, hvor alle bare kan være mennesker. Hvis der ikke fandte et binært system med han og hun, måtte man have ligeløn og lige rettigheder, fordi man ikke ville kunne bruge kønnet som undskyldning for at undertrykke nogen."
Foto: Lærke Posselt: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: "Jeg er nødt til at tænke på mit køn hele tiden, selvom mit køn føles helt naturligt for mig, for for andre er det ikke naturligt at være ikkebinær transperson. Der er ikke mange nok som er anderledes til at folk gider lære nye ting. Folk tror de kan gennemskue hvad jeg er født som, og der går ikke en dag uden at jeg skal snakke om det. For mig er det jo ikke noget valg, det er bare sådan jeg er."
Foto: Lærke Posselt: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: "Mange har behov for at identificere sig med et bestemt køn, og det skal der være plads til, uanset om det er binært eller ikke-binært. Jeg er ikke-binær transperson. Transperson fordi jeg ikke identificerer mig med mit biologiske køn. Ikke-binær fordi jeg ikke identificerer mig som mand eller kvinde, men som noget andet eller imellem eller en kombination eller noget flydende."
Foto: Lærke Posselt: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: "Man bliver fortalt 'du er en sådan fordi dit kønsorgan ser sådan ud', og så kan du vælge mellem disse fag og disse farver og du skal lege med det her legetøj og du skal lege med det på den her måde. De ekstremer låser jo mennesker fast. Man kan jo ikke være som idealmanden eller idealkvinden, for vi er så meget mere. Men de andre egenskaber i os får ikke lov at tage plads, for sker det, bliver man udsat for sociale sanktioner og bliver stemplet som kønsoverskrider, og 'dét skal man i hvert fald ikke være'."
Foto: Lærke Posselt: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: "Når reklamer og medier indirekte siger 'det er det her du skal strække dig mod' eller 'det her er den form for interesser, som vi forventer at du har,' bliver vi lært at noget er rigtigt og noget er forkert i forhold til kønnene. Men meget af det, vi knytter til køn er unødvendigt og unaturligt. Det hjælper ingen, og hindrer mange i at gøre som de har lyst, eller føle at de kan udvikle sig på deres egen måde."
Foto: Lærke Posselt: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: "Folk kalder mig kønsforvirret, men det er vist snarere dem, som er forvirrede over mit køn. At sminke mig og ændre mit udseende gør mig mere komfortabel, samtidig med at det gør ganske mange andre mennesker ukomfortable. Jeg kunne vælge at leve med ekstreme mængder dysfori og blive mødt positivt, men for mig er det lettere at frasige mig mandsprivilegiet og kæmpe med andres problemer med mit kønsudtryk for til gengæld at have det okay med mig selv."
Foto: Lærke Posselt: Nomineret i Årets Portræt ved Årets Pressefoto2017: "Køn er udarbejdet af mennesket i et forsøg på at forstå hvad der foregår. Så mange ting er konstrueret: Landegrænserne og tiden er også konstrueret, alt omkring os er koncepter. Nogle er meget bundet til deres køn, om det er binært eller queer, men jeg er ret flydende og ville ikke have noget imod hvis vi afskaffede kønskonstruktionen. Den eneste katalysator for forandring er at vi bevæger os langsomt med det og skaber alternativer og faciliterer plads til andre mennesker som har det forskelligt med det her sted og deres kroppe og udtryk."
Foto: Janus Engel Rasmussen, vinder af Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017: Det Nationale Immunsystem: Sandsynlighed + Konsekvens =Risiko: Det er formlen, som Beredskabsstyrelsen bruger til atkortlægge de største trusler mod Danmark. Sandsynlighedenbeskriver den viden og erfaring, myndighederne har til rådighedfor at kunne regne ud hvor, hvorfor, hvor ofte og hvornår engiven hændelse sker. Konsekvensen beskriver, hvilke skader,følgevirkninger og kaskadeeffekter en given hændelse kanmedføre. Dette projekt undersøger, hvordan vi garderer os modde trusler, Danmark står over for. Dette er en fortælling om detnationale beredskab.TERRORHANDLINGER:Under en terrorøvelse i Aalborg skal forsvarets ammunitionsrydningstjeneste afmontere en bilbombeattrap. Det foregår, ved at en person i bombebeskyttelsesdragt manuelt placerer en slags trigger nær attrappen, hvorefter rulle-marie-robotten kører ind og detonerer ?bomben?. Normalt bliver denne person fragtet på en ATV, men i dag måtte han presse sig ind på forsædet af en bil.
Foto: Janus Engel Rasmussen, vinder af Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017:Det Nationale Immunsystem: Sandsynlighed + Konsekvens = Risiko:HøJVIRULENTE SyGDOMME:En ung pige bliver vaccineret mod livmoderhalskræft hos Amagercenterets læger. Børnevaccinationsprogrammet er i sig selv en vigtig årsag til, at højvirulente ? altså meget smitsomme og farlige ? sygdomme forekommer sjældent. Der har dog gennem det seneste årti været vigende tilslutning til dele af det, specielt hpv-vaccinen for piger, der blev en del af programmet i 2009. ?
Foto: Janus Engel Rasmussen, vinder af Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017:Det Nationale Immunsystem: Sandsynlighed +Konsekvens = Risiko: MARITIME ULyKKER:En telegrafist fra Lyngby Radio modtager opkald fra havet. Lyngby Radio faciliterer telekommunikation mellem land og vand. Fra 1923 og frem lå denne tjeneste hos Post- og Telegrafvæsnet i Lyngby. I 2014 hjemtog staten opgaven til forsvaret, og Lyngby Radio og dets telegrafister er nu flyttet til Aarhus og holder til i søværnets bunker i Aarhus ? den fælles redningscentral for søværnet og flyvevåbnet.Den danske eftersøgnings- og redningstjeneste udfører omtrent 350 søredningsoperationer årligt.?
Foto: Janus Engel Rasmussen, vinder af Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017:Det Nationale Immunsystem:Sandsynlighed + Konsekvens = Risiko:EKSTREMREGN:Det er svært at varsle om skybrud, da de er meget lokale fænomener. Om sommeren samler varmen sig over de tætte bebyggelser, hvilket skaber lufttemperaturer, der er højere end i omgivelserne. Byplanlægning er derfor en nøglekomponent i forebyggelsen af skybrud. Som Roskilde Skatepark der er bygget som et stort ekstremregnsdræn for en stor del af byen.
Foto: Janus Engel Rasmussen, vinder af Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017:Hvis en given hændelse er af alvorlig karakter, træder Beredskabsstyrelsen til fra et af sine fem centre. I Danmark har der i det store hele faktisk været værnepligt siden vikingetidens ledingsystem, men det system, som vi kender i dag, blev indført ved lov i 1849, hvor også det særlige danske lodtrækningssystem blev indført. Der holdes session næsten hver eneste dag året rundt. Beredskabsstyrelsen har værnepligtige i Thisted, Herning, Haderslev, Næstved og Allinge. Der er venteliste på alle centre.
Foto: Janus Engel Rasmussen, vinder af Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017:Det Nationale Immunsystem:Sandsynlighed + Konsekvens = Risiko:OVERSVøMMELSER FRA HAVET: Danmarks Meteorologiske Institut spiller en kæmpe rolle i det danske beredskab. I takt med udviklingen af vejrmodeller og supercomputere bliver det nemmere at varsle risikable vejrhændelser. DMI købte i foråret 2016 en ny supercomputer, som spiller en uvurderlig rolle i det danske beredskab. For at spare penge på nedkølingen af denne valgte man at stille den på Island. I kælderen hos DMI står nu servere, der spejles med supercomputeren to gange i døgnet.
Foto: Janus Engel Rasmussen, vinder af Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017:Det Nationale Immunsystem:Sandsynlighed + Konsekvens = Risiko:SOLSTORME: Det geomagnetiske nulpunkt bliver kalibreret af Lars Pedersen fra DTU Space, der ligger nær Brorfelde Observatorium på Vestsjælland, for at varsle ændringer i den geomagnetiske stråling, der påvirker Jorden. Nulpunktet er placeret her for at undgå forstyrrelser fra højspændingsledninger, som f.eks. går langs de fleste jernbanestrækninger.
Foto: Janus Engel Rasmussen, vinder af Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017:Det Nationale Immunsystem: Sandsynlighed +Konsekvens = Risiko: NUKLEARE HæNDELSER:En hånd fra sundhedspersonalet rører ved en reaktorsilo på Risø, hvori der er støbt bittesmå blykugler ind i betonen. Sundhedspersonalet, der varetager de radioaktive målinger forbundet med dekommissioneringen på Risø, deres viden og udstyr, er en vigtig brik, hvis et atomuheld eller en atombombe skulle påvirke dansk territorium.
Foto: Lasse Kofod, nomineret i Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017: Svin: Den ligner os, grisen. Cirka sammeopbygning og genetik. En nyfødt grislingvejer omtrent det samme som etspædbarn. Der fødes 39 millioner grisei Danmark hvert år. Vi ser sjældent engris i landskabet, men store gårdlængermed små vinduer akkompagneret af enstank, der får de fleste til at rulle vinduetop og slukke for airconditionen. Isupermarkederne er den overalt. Bacon,pølse, leverpostej. Men grisen er ikkekun mad: Politiske slagsmål, MRSA pgmedicinske forsøg bruges grisen ogsåtil. En to dage gammel gris ligger på operationsbordet på Aarhus Universitetshospital. Her laves der forsøg for at se, hvordan spæde grises hjerner reagerer på lavt iltindhold.
Foto: Lasse Kofod, nomineret i Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017: Min far har altid lavet sin egen leverpostej fra bunden. Duften af kardemomme i hele huset glemmer jeg aldrig.
Foto: Lasse Kofod, nomineret i Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017: MRSA er blevet et af tidens store problemer med den moderne griseproduktion. Den multiresistente bakterie findes i 88 procent (feb. 2017) af alle svinestalde i Danmark. I 2010 gjaldt det 16 procent. Nogle forskere frygter, at den vil skabe en epidemi blandt mennesker. Derfor laver DTU Veterinærinstitut et forsøg, hvor de måler mængden af MRSA bakterier i en svinestald i et forsøg på at lære bakterien bedre at kende.
Foto: Lasse Kofod, nomineret i Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017: MRSA-bakterien er sådan set let nok at fjerne - der skal blot gøres rent. Men det er svært i en svinesti der også skal producere grise. Derfor sprøjtes der giftstof ud i en af forsøgsstaldende i DTU's forsøg. Det skal dræbe bakterierne, men påvirker efter sigende ikke grisene. Der bliver sprøjtet hver tirsdag og fredag, og hver mandag tages der prøver for at måle mængden af MRSA-bakterier.
Foto: Lasse Kofod, nomineret i Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017: "Vi gi'r en hånd med" er sloganet på Ornestationen Mors. Deres 800 avlsorner bliver tappet for sæd to gange om ugen. De er en del af en udvalgt skare af top-avlsdyr der sikrer Danmark et stort forspring i konkurrence om at levere godt og billigt svinekød. Ornerne springer op på en metalbuk der skal minde om en so. Så begynder de at sprøjte sæd ud. Sædtapperne tager ornens penis i hånden og fører den ned i en plastikbeholder. De har, til at begynde med, tre lag plastikhandsker på.
Foto: Lasse Kofod, nomineret i Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017: I kælderen under Skejby Sygehus har Aarhus Universitet sit Institut for Klinisk Medicin. Her skal medicinstuderende lære at operere. Grise bruges som forsøgsdyr fordi de har nogenlunde samme opbygning og størrelse som et menneske. Undervisningen foregår som en rigtig operation: Grisen er levende, men bedøvet, de studerende arbejder to og to sammen under vejledning af en uddannet kirurg eller læge.
Foto: Lasse Kofod, nomineret i Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017: I 1960'erne startede Simon Spies et nyt koncept i charterturismen: Grisefester. Da de var mest populære fyldte Spies hver dagen, ugen rundt, sende ti fyldte turistbusser fra hoteller i Sydspanien ud til gårde som lagde gulv til hønefulde danskere. Der blev drukket dårlig rødvin og spist helstegt pattegris.I dag vil folk hellere til Thailand. Men rundt om i landet afholdes der stadig grisefester - som her i Billums Forsamlingshus lidt nord for Varde.
Foto: Lasse Kofod, nomineret i Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017: Man kommer ikke uden om flæskestegen. Med sit sprøde skind og saftige kød er det en favorit til julemaden i de danske hjem. Men den serveres også uden for "sæson" - som her på Grøften i Tivoli.
Foto: Louise Herriche Serup, nomineret i Åben Klasse ved Årets Pressefoto 2017: Filmselskabet Zentropas pool: "Generelt er ingen blevet fyret for eksempelvis at nægte at hoppe nøgen i poolen. Det er ikke sådan, jeg eksekverer mit virke".Sådan sagde selskabets stifter Peter Aalbæk Jensen blandt andet, efterat flere unge kvinder var stået frem og kaldt arbejdskulturen på Zentropa ydmygende, nedbrydende og chikanerende.
Foto: Mads Nissen, vinder af kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Ngueny ? en landsbys kamp for overlevelse:Historien om landsbyen Ngueny er meget simpel.Den handler om at klare sig. Om at kommefra morgen til aften, fra i dag til i morgen. Livetsmening er at beholde det og så se, hvad dersker. Det er det, krig og sult gør ved mennesker,og sådan er det lige nu i Sydsudan ? landet derkun er seks år gammelt, men allerede er ved atslå sig selv ihjel.Sydsudan oplever lige nu verdens tredjestørsteflygtningekrise efter Syrien og Afghanistan.Mere end fire millioner mennesker er blevettvunget væk fra deres hjem på grund af en etniskborgerkrig mellem Dinka- og Nuer-stammerne.Pout Gew Dor ligger på en briks. Så afkræftet, at han ikke formår at rejse sig og stille sig i køen til den længe ventede nødhjælp fra World Food Programme, der omsider er kommet til landsbyen. Det anslås, at i alt fem millioner mennesker, svarende til over 40 procent af befolkningen i Sydsudan, har et akut behov for mad. For første gang i flere år kommer der nu nødhjælp til den fjerntliggende landsby Ngueny.
Foto: Mads Nissen, vinder af kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: 60 procent af den sydsudanesiske befolkning er kristne, og selvom Ngueny ikke består af mere end 20-30 lerhytter, har landsbyen alligevel en stor og aktiv kristen meninghed. Her er Rebecca, Mary, Sarah, Mary og Mary ved at synge for at komme tættere på gud og håbet. Ngueny er en landsby, men den ligner mere en ø fra luften. Det mosgrønne hav af sump strækker sig fra horisont til horisont i Upper Nile State i Sydsudans nordøstlige hjørne, op mod grænsen til Etiopien.
Foto: Mads Nissen, vinder af kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Siden 2014 har UNICEF og WFP benyttet de såkaldte rapid response missions i et forsøg på at få hjælp frem til de fjerne områder af Sydsudan. Særlige teams flyves ind for at tælle og registrere indbyggerne, så de kan få fødevarehjælp, vaccination og lidt lægebehandling. Og for første gang i flere år kommer helikopterne her til landsbyen Ngueny. FN vurderer, at over en kvart million børn i Sydsudan er alvorligt underernærede, og over en million børn er i fare at blive det.
Foto: Mads Nissen, vinder af kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Rygtet spreder sig hurtigt. I løbet af nogle dage oversvømmes landsbyen - ikke af vand, men af tusinder af mennesker fra distriktet, der møder op for at blive talt og registreret, så de kan få del i nødhjælpen. Fronten mellem regeringshæren SPLA og rebelhæren SPLA-IO ligger højst 50 kilometer væk. Men her i regntiden vil det tage en voksen mand fire-fem dage at vandre derhen gennem sumpen - lange strækninger med vand op til brystet. Med andre ord: Det beskytter lidt. At bo så afsides.
Foto: Mads Nissen, vinder af kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Tæpper og gryder på hovedet, børn på skuldrene og babyer som skubbes frem i små sivbåde. Langsomt bevæger de udmattede, udsultede familier sig gennem sumpvandet. Nogle går i flere dage for at få del i lægehjælp og madrationer. Det er tungt at bevæge sig gennem sumpen. Fødderne sidder fast i mudderet, man kan skære sig på sivene, og i vandet findes slanger og parasitter. Mange får også - som moderen forrest - øjeninfektioner som følge af det beskidte vand.
Foto: Mads Nissen, vinder af kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Folk i området omkring Ngueny tilhører Nuer-stammen, og da den regeringskontrollerende Dinka-stamme udfører etniske udrensninger på Nuerne, føler de ikke, at de har andet valg end at støtte Nuer-stammens egen rebelhær SPLA-IO. Landsbyen er på mange måder præget af konflikten, enten fordi deres sønner deltager i den væbnede kamp, fordi de selv er flygtet hertil eller blot fordi de må leve med frygten ved at bo i en afsides sump med fjenden inden for rækkevidde. Her ses to geværer ved en seng.
Foto: Mads Nissen, vinder af kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Historien om verdens yngste nation er tragisk. I 2011 løsrev Sydsudan sig efter mange års borgerkrig med Sudan, men allerede to år efter brød alliancen mellem Dinka- og Nuer-stammen sammen, og borgerkrig brød ud. Omkring 300.000 skønnes at være blevet dræbt i løbet af de fire års borgerkrig, og fire millioner er ifølge FN på flugt fra krigen. De to millioner er flygtet til nabolandene, mens to millioner er på flugt i deres eget land. 63 procent af alle landets flygtninge er under 18 år. En mand fisker på Nilen.
Foto: Mads Nissen, vinder af kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Den blot tre måneder gamle pige Nyajema sidder i favnen på sin morfar Riak Gek, som i et roligt øjeblik nyder udsigten og stilheden over Nguenyes sumpe.
Foto: Mads Nissen, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Grønne marker. Hvide streger. Røde spor: USA?s og Europasenorme appetit på kokain og cannabis har resultereti en historisk stor produktion i de sydamerikanskeandeslande. Til trods for fredsaftalen i 2016 med FARCguerillaenhar Colombia aldrig produceret mere kokainend lige nu. Store landområder, hvor coca- og cannabisplanternegror, er reeelt uden for regeringens kontrol,og de millioner af smuglerdollars og den lette adgang tilhårde stoffer skaber vold, afhængighed og stor ustabiliteti regionen.Lejemordere. Jon Eider på 19 år viser den pistol, han bruger til røverier, lejemord og til at forsvare sig selv og sin bande med. Han og vennerne Joan til venstre og Brian til højre bor i et af Colombias mest voldelige kvarterer: Potrero Grande i Cali.På et tidspunkt begik Brian et lejemord næsten hver uge for at betale for sit stofmisbrug, men lige nu prøver han at komme væk både fra det og bandemiljøet. Når Jon bliver spurgt til sine fremtidsplaner, svarer han roligt og fattet: »Hvis ikke jeg er i fængsel, er jeg helt sikkert i en kiste. Skudt. Død«.
Foto: Mads Nissen, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: En taxachauffør er blevet myrdet med adskillige skud på klos hold. Mordet formodes at være en "ajuste de cuentas" - en slags gadejustits - en banderelateret straf for en ugerning, taxachaufførens søn har begået.
Foto: Mads Nissen, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Et anonymt bandemedlem sniffer kokain fra sin hånd. Folk flyttede til Cali-bydelenPotrero Grande for omkring 10 år siden, men området er allerede blandt de allermest voldelige i Colombia. Ekstrem fattigdom, arbejdsløshed og manglende muligheder har skabt en sort spiral af omfattende stofmisbrug og handel (kokain, crack og cannabis), vold som levevej og store sociale problemer i familierne.
Foto: Mads Nissen, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: En siddende kvinde sælger kokain i små breve uden foran en spillehal i Cali-bydelen Potrero Grande. Bag hende står tallet 15, der tydeligt signalerer den bande, som regerer i dette lille område af bydelen. Hver eneste gade er styret af en bande, og ofte styrer den samme bande ikke mere end et par gader, hvilket gør det svært for beboerne at bevæge sig sikkert rundt pga. de konstant skiftende alliancer og tilhørsforhold.
Foto: Mads Nissen, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: To unge mænd, stærkt påvirket af hårde stoffer, er blevet anholdt af politiet på grund af slagsmål i en socialt belastet forstad til Bogotá.
Foto: Mads Nissen, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: En stor mængde topskud fra cannabis er netop blevet klargjort i bondens eget hjem og venter nu på at blive transporteret videre til salg. Som hovedregel sælger bønderne deres varer til bander, der transporter stofferne videre til en havn, hvorfra det lastes i containere og efter nogle omveje lader i modtagerlandende i Europa eller USA. Indtil for nyligt blev området kontrolleret af guerillagruppen FARC, men da de nedlagde våbene, oprettede de lokale bønder deres eget vagtværn, som nu beskytter afgrøderne og forhindrer uønskede bander i at trænge ind i området.
Foto: Mads Nissen, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Astri Gisela Yunda Lopez, 7, og Feryi Geraldin Yunda Lopez, 9, i cannabismarkerne, der tilhører deres far. At dyrke koka- og cannabismarker i sin baghave skaber en stor risiko for voldelig konflikt og stofmisbrug, fortæller pigernes far Jesus Antonio Yunda, men forklarer videre: "uden indkomsten fra de selvsamme planter ville jeg ikke kunne betale for deres skoleuniformer og give dem mad på bordet hver aften."
Foto: Mads Nissen, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Cannabis så langt øjet rækker. I bjergene omkring byen Corinto dyrkes både cannabis og kokablade i stor stil. For at få cannabisplanterne til at producere hurtigere og kraftigere skunk tænder bønderne elektrisk lys over markerne i plantens første to måneder. Når mørket sænker sig, ser man for alvor, hvor omfattende produktionen er. Stort set samtlige hvide lys ? i forgrunden og helt bagerst i horisonten ? er cannabislamper. De ældre cannabisplanter og de tusindvis af kokamarker gemmer sig stadig i mørket.
Foto: Asger Ladefoged, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017: Strandet: Gemt væk bag den centrale busstation, få minuttersgang fra centrum af Beograd, ligger de nedlagtelagerbygninger, hvor omkring 1.000 flygtninge og migranteropholder sig. De er flygtet og rejst fra entenAfghanistan eller Pakistan. Nogle på grund af Taliban,nogle på grund af manglende tro på samfundet, og påat der findes en fremtid i deres hjemland.Proceduren gentager sig hver dag. Folk småløber, kommer ud fra gemmerne og samles hurtigt på række foran den hvide anhængervogn på pladsen mellem de gamle lagerhaller. Hver dag klokken 13 serverer en lokal NGO et gratis, varmt måltid. Mange formår at kaste maden hurtigt nok ned til at få serveret to portioner, inden gryderne er tomme.
Foto: Asger Ladefoged, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017:Hver anden uge sker det. Muhammed Ashrat på 25 varmer vandet over bålet, smider tøjet og går i gang med at vaske sig ? i minus fem grader. Han kom til Serbien for syv måneder siden, og håber, at han får muligheden for at krydse grænsen om komme til Italien.
Foto: Asger Ladefoged, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017:?Is the border open,? bliver der jævnligt spurgt, når man nærmer sig varmen fra bålet. Om natten ryger temperaturen nemt ned til minus 12-15 grader. Der interimistiske bålplads udenfor de forfaldne lagerbygninger fungerer som mødested for de mange flygtninge og migranter, der alle venter på at kunne krydse grænsen til EU.
Foto: Asger Ladefoged, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017:Forholdene er kummerlige, men omkring 1000 flygtninge og migranter vælger stadigvæk, at bo i de nedlagte lagerhaller. Af frygt for at blive deporteret til Bulgarien, hvor de fleste har fået registeret deres fingreaftryk, fravælger de at flytte til nogle af Serbiens officielle flygtningelejre ? selvom der er plads. Mange fortæller, at de er bange for at blive spærret inde lejrene, miste deres frihed og derfor misse en potentiel chance for at krydse grænsen til EU.
Foto: Asger Ladefoged, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017:Læger Uden Grænser vurderer at der i øjeblikket befinder sig omkring 1000 mandlige flygtninge og migranter i industriområdet bag Beograds busstation. Efter et stort pres fra internationale NGO?er er den serbiske regering langsomt begyndt at flytte folk fra lagerbygningerne til en nyopført flygtningelejr i udkanten af byen. I dag rykker omkring 60 personer ind i lejeren.
Foto: Asger Ladefoged, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017:En dreng har midlertidigt opgivet planen om at komme ind i EU og sidder nu i bussen på vej til en af Serbiens officielle flygtningelejre.
Foto: Asger Ladefoged, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017:Klokken er halv to om eftermiddagen. Tre afghanske mænd er endnu ikke stået op, pakket ind i tæpper for at holde varmen. Udover de udfordrende frostgrader, er hudsygdomme og infektioner i sår et stort problem blandt de strandede mænd, der bor i lagerbygningerne. ?Vi behandler omkring 100 personer hver dag, hvor lus, fnat og infektioner er de hyppigste problemer. Når man sover så under så kummerlige forhold, som tilfældet i øjeblikket er, er det umuligt at undgå den slags,? fortæller Momcilo Djurdjevic, der er læge for Læger Uden Grænser, der er tilstede i Beograd.
Foto: Asger Ladefoged, nomineret i kategorien Reportage Udland ved Årets Pressefoto 2017:De fleste har boet i lagerbygningerne i 3-4 måneder, mens enkelte andre fortæller, at de har opholdt sig der dobbelt så længe. Fælles for alle handler det om, at få tiden til at gå, indtil mulighederne byder sig for at krydse grænsen til enten Ungarn eller Kroatien. Om aftenen trænger de fleste ind i bygningerne, hvor røgen er uudholdelig tæt, men temperaturen er mindre bidsk end udenfor. Mange går tidligt i seng, mens andre holder varmen omkring bålet ? her med dans og sang.
Foto: Nanna Navntoft, vinder af Årets Danske Hverdagsbillede ved Årets Pressefoto 2017: ?Jeg lever i et luftlag af ingenting?:De er svære at se ved første øjekast i Den BruneKødby ved Halmtorvet i København. I mørketunder tilkørselsramperne sidder Arash, hvisnavn er ændret af hensyn til hans sag. Han er 24år og afvist asylansøger fra Iran. Han er gåetunder jorden og gennemlever en daglig kampmed sit misbrug i et miljø, hvor tiden kun gårmed at dulme abstinenser. Arash har været halvandetår på Bornholm og hører egentlig til UdrejsecenterSjælsmark nord for København. Mendet er mere end otte måneder siden, han sidsthar været der. Nu er det anonyme stofindtagelsesrumH17 og området omkring hans levested.Arash har fuldstændig styr på, hvor mangeskridt der er fra H17 til Istedgade og Hovedbanegården? den såkaldte gyldne trekant. Når hanvågner, starter møllen forfra. ?Jeg stjæler ikke fraandre. Sådan et menneske er jeg bare ikke?. Menfor at få råd til sit daglige forbrug køber Arashstoffer og videresælger det. Han kender et sted,hvor han kan købe rygeheroinen til en god pris.Stofferne sælger han til det dobbelte, og hankan derved få råd til sit eget misbrug på minimumtre gram om dagen. Gerne fem.
Foto: Lasse Kofod, nomineret for Årets Danske Hverdagsbillede ved Årets Pressefoto 2017: Zombieland eller spisetid?Klokken 18.20 på den nye del af Islands Brygge.Enten er det spisetid i velfærdsland, eller også haren zombieinvasion raseret byen.
Foto: Morten Lau-Nielsen, nomineret for Årets Danske Hverdagsbillede ved Årets Pressefoto 2017: Halbal.
Foto: Jacob Ehrbahn, vinder af kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Muslimske rohingyaer på flugt fra etnisk voldi Myanmar: De er løbet fra brændende landsbyer.De fortæller historier om folk, der er blevetskudt. De siger, at de har set nogle få halsenskåret over. At børn har overværet drab påderes forældre. At soldaterne har skåret armeog ben af deres naboer og systematisk voldtagetkvinderne. De er flygtet fra det, FN?s menneskerettighedschefhar kaldt ?et skole -eksempel på etnisk udrensning?. Striden mellembuddhister og rohingyaer går mange år tilbage,men eksploderede igen for alvor efter atmilitante rohingyaer 25. august angreb Myanmarspoliti flere steder i Rakhine-staten. Nyankomne rohingya-flygtninge på vej mod de mange flygtningelejre der er opstået de seneste fire uger. Mohammad Younus i Barcelona-trøjen er 12 år. I kufferten bærer han tøj, som familien har fået med sig. Siden 25. august har over en halv million civile rohingyaer på under fire uger forladt Myanmar. Nu befinder de sig i et kaos i Bangladesh, hvor landets hær sammen med ngo'ere og frivillige prøver at skabe nogle tålelige rammer for de mange nye flygtninge.Khariakhali, Teknaf, Bangladesh, den 22. sep. 2017.
Foto: Jacob Ehrbahn, vinder af kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Muslimske rohingyaer på flugt fra etnisk vold i Myanmar: I et skovbryn tæt ved Balukhali-lejren venter nyankomne flygtninge, der har krydset grænsen til fods, på nødhjælp uddelt af private velgørere. Inden den bangladeshiske hær overtog kontrollen med uddelingen af nødhjælp, rullede mange private velgørere ind med lastvogne og delte alverdens ting ud, på må og få. Det er vigtigt for velgørerne at tage billeder af uddelingen og at tage mange selfies med flygtningene.
Foto: Jacob Ehrbahn, vinder af kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Der opstår ofte kaos og tumult ved udleveringen af nødhjælp på den største uddelingsplads i udkanten af Balukhali-lejren, på trods af at hæren prøver at opretholde en vis ro og orden. Tosmin Fara, midt i billedet, har sin 10 måneder gamle datter på armen og skal samtidig sørge for sine to rædselsslagne niecer på 11 år. De er fanget i et inferno af stokkeslag, skrigende mennesker og soldaternes skingre fløjter. Pigerne er flygtet med deres tante, fordi de burmesiske soldater skar halsen over på begge deres forældre. Det lykkes den lille gruppe at få fat i en pose ris og lidt andre fødevarer.
Foto: Jacob Ehrbahn, vinder af kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Den vigtigste færdselsåre i Balukhali-lejren er en bred, pløret sti gennem de lerede bakker. Flere steder står stien under vand, og man må vade i mudder til op over anklerne.
Foto: Jacob Ehrbahn, vinder af kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: En kvinde er trådt ud af køen til nødhjælp med et barn, der længe har grædt utrøsteligt. Hun forsøger at få lidt luft til sig selv og lidt skygge og ro til barnet. På en stor plads i udkanten af Balukhali-lejren forsøger militæret at få styr på fordelingen af nødhjælp. Flygtningene sidder og står i lange køer. Ofte i mange timer. Nogle gange en hel dag. Uden rigtigt at vide, hvad der vil blive delt ud i den anden ende. Og om det overhovedet bliver deres tur.
Foto: Jacob Ehrbahn, vinder af kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: En mand vasker sig ved en af vandposterne i Balukhali-lejren. I betragtning af, hvor hurtigt Bangladesh har skullet få disse lejre op at stå, kan man være overrasket over, at der overhovedet ER vand. Til gengæld er der voldsom mangel på toiletter. Risikoen for epidemier er høj, når så mange mennesker tvinges sammen under primitive forhold.
Foto: Jacob Ehrbahn, vinder af kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Aftenbøn på toppen af en af Balukhali-lejrens utallige bakker. Mænd og drenge har i dagevis planeret en byggegrund på stedet, hvor de vil opføre en moské af bambus og presenninger. Indtil da foregår bønnerne under åben himmel blandt byggematerialer.
Foto: Jacob Ehrbahn, vinder af kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Blandt de ting, som flere familier har slæbt med på flugten, er solcellepaneler, som giver dem mulighed for at få elektrisk lys og oplade deres mobiltelefoner - hvis de ellers har en.
Foto: Jacob Ehrbahn, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Bådflygtninge på Middelhavet: Sea-Watch er entysk NGO, der er kendt for at komme bådflygtningefra Afrika til undsætning på Middelhavet.Deres skib, Sea-Watch 2, opererer to uger adgangen i et område 12 sømil ud for Libyens kyst.Den 2. juni sejler en besætning på 17 frivilligeud på årets 6. mission, hvor de deltager i 15 redningsaktionerog redder flere end 1.400 mennesker.På trods af at EU i samarbejde med Libyenog andre afrikanske stater har prøvet at bremseflygtningestrømmen mod Europa, sender menneskesmuglerestadigvæk overfyldte både afstedfra de nordafrikanske kyster. Allered ningsaktioner er koordineret med MRCC (MaritimeRescue Coordination Centre) i Rom. Midt ude på Middelhavet er en flygtningebåd punkteret. Kaos opstår. To motorbåde fra det tyske ngo-fartøj Sea-Watch 2 er på stedet, men en af dem bliver så overfyldt af desperate flygtninge, at den er tæt på at kæntre. I vandet forsøger en gruppe mennesker at bevare roen og holde sig samlet for at hjælpe dem, der ikke har redningsveste på, med at holde sig oven vande. Liget af en druknet gravid kvinde driver rundt mellem dem. Sea-Watch-folkene redder omkring 120 mennesker ombord på Sea-Watch 2 og bjærger også liget af den druknede kvinde.
Foto: Jacob Ehrbahn, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: De har været på havet i tre dage og er løbet tør for benzin, mad og vand. Dagen forinden er tre på båden døde. De godt 130 mennesker, der er ombord, er i panik. De tigger og beder Sea-Watch-folkene i motorbåden om at komme nærmere og hjælpe dem. Nogle begynder at råbe og vil ikke sætte sig ned. En slåskamp opstår. De er så desperate, at redningsmandskabet frygter, at der vil udbryde et livsfarligt kaos, hvis man sætter i gang med at dele redningsveste ud og tage folk over i motorbåden. I stedet får båden benzin og ordre om selv at sejle over til 'Sea-Watch 2', hvor de bliver taget ombord.
Foto: Jacob Ehrbahn, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Når Sea-Watch-folkene kommer ud til en flygtningebåd, spørger de først om nogen er syge. Eller døde. Så deles der redningsveste ud. De ombordværende bliver bedt om at forholde sig i ro, så der ikke opstår et livsfarligt kaos, hvor nogle desperat hopper i vandet for at nå over til motorbåden. Grupper på 15-20 mennesker sejles derefter over til 'Sea-Watch 2' eller et større redningsskib, der eventuelt er i området. Dem der har siddet i bunden af båden har ofte pådraget sig 'chemical burns' på ben, mave og underliv, fordi de har siddet i en ætsende blanding af benzin, urin, afføring og saltvand.
Foto: Jacob Ehrbahn, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Efter en større redningsaktion, hvor flere ngo-skibe har arbejdet sammen om at redde mennesker fra fem forskellige flygtningebåde, sejler et fartøj fra den libyske kystvagt rundt og stikker ild til de tømte flygtningebåde, så menneskesmuglere ikke kan genbruge dem.
Foto: Jacob Ehrbahn, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: En gravid kvinde drukner under en dramatisk redningsaktion, hvor en overfyldt flygtningebåd med omkring 120 mennesker ombord punkterer.Mens redningsaktionen står på, driver hendes lig rundt mellem dem, der stadig kæmper for at overleve. I følge Den internationale Migrationsorganisation, IOM er 3095 mennesker døde eller savnet på Middelhavet fra 1.januar - 13. december 2017.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Mosul befriet: 16. oktober 2016 indleder enkoalition af irakiske og kurdiske landstyrker operation?We are coming, Nineveh? ? kampen for atbefri den irakiske by Mosul og det omkringliggendeområde fra Islamisk Stat. Ni måneder senerebliver Mosul erklæret for befriet. En rapportfra AP (Associated Press) anslår, at op mod11.000 civile er blevet dræbt i krigen, og ifølgeInternational Organisation for Migration er mereend 800.000 mennesker flygtet fra deres hjem. Mohammad springer ud fra en af de to ambulancer, der netop er ankommet til felthospitalet fyldt med sårede børn. Han har sin datter Ghufran i favnen. En halv time tidligere legede den ti-årige pige med sine søskende og kammerater i familiens hjem i Mosuls nordlige del, da en mortergranat fra IS slog ned i bygningen. På felthospitalet stopper Ghufrans hjerte flere gange, men lægerne genopliver hende. De lapper hende nødtørftigt sammen, og en ambulance kører hende mod et rigtigt hospital to timers kørsel derfra. Ghufran dør, inden de når frem.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: 20 meter. Så kort er afstanden mellem Muhamed Yasin og huset skråt overfor, hvor en gruppe IS-krigere har forskanset sig midt i Mosuls gamle bydel. Klar med sin M4 automatriffel spejder han efter fjenden. Han kan høre dem tale sammen, men ikke se dem. Muhamed Yasin er soldat i den irakiske specialenhed I.C.T.F., bedre kendt som Golden Division. De smalle gader i bydelen gør det ofte umuligt at få pansrede køretøjer frem til fronten, så soldaterne må kæmpe fra hus til hus.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Mortergranaterne slår med jævne mellemrum ned i de smalle gader i Mosul, men i perioder er der relativt stille. Og så dukker de pludselig op i gaderne; store grupper af civile, som i uger og måneder har levet under belejring. Og som benytter pausen i kamphandlingerne til at komme ud af krigszonen.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Ahmed Hamid Issa ligger udmattet foran porten til efterretningstjenestens forpost nær frontlinjerne i Vestmosul. Han kan ikke selv gå, så to yngre mænd har båret ham det sidste stykke. For at sikre at ingen IS-krigere slipper væk, bliver alle mænd, der kommer ud fra kampzonen, afhørt af efterretningsfolkene, inden de bliver sat på lastbiler og kørt videre til modtagecentre uden for byen.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: ?De er lige nede bag den gule bil?, siger soldaten og peger ned ad vejen. 120 meter væk skyder islamister og specialstyrker mod hinanden. Det er IS? sidste krampetrækninger i Mosul. De irakiske specialstyrker har for få timer siden indtaget Al-Nuri-moskeen, hvorfra IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi udråbte kalifatet, og nu kæmper Golden Division for at indtage det sidste af den gamle bydel.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Granatsplinter har gennemhullet tre-årige Narins krop. Hun ligger i en hospitalsseng i udkanten af den kurdiske hovedstad, Erbil, nogle timers kørsel fra Mosul. Dagen før er hun blevet offer for et af Islamisk Stats morterangreb. Lægerne mener, Narin vil overleve, men de kan ikke fjerne granatsplinten i hendes hjerne.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: ?DET ER ISIS?? Soldatens råb gjalder gennem gaderne, mens endnu en gruppe sårede mænd i støvet tøj bliver gennet gennem Mosuls murbrokker på vej fra frontlinjerne. De bliver skubbet ind i et hus, og kort efter høres lyden af slag bag døren.
Foto: Rasmus Flindt Pedersen, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: En ældre dame bliver kørt gennem byen på ladet af en af Golden Divisions pansrede biler. Temperaturen nærmer sig 50 grader, og hun er for afkræftet til selv at komme væk fra kampzonen. 11 dage senere - 10. juli 2017 - erklærer den irakiske premierminister, Haider al-Abadi, at Mosul er befriet, selvom der stadig er spredte kampe rundt omkring i gaderne.
Foto: Jacob Ehrbahn, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Det tyske ngo-skib Sea-Watch 2 finder på anmodning fra MRCC i Rom frem til en flygtningebåd og påbegynder en redningsaktion 60 km fra den libyske kyst. Det, der i starten ligner en forholdsvis let opgave, udvikler sig til en kaotisk situation, da store dele af træbunden går ud af den store gummibåd. Folk kæmper desperat for at holde sig oven vande. Det er svært for redningsarbejderne at nå dem, der er røget i vandet inden i båden. Under aktionen støder ngo'en ´Save the Children' til og deltager i redningsarbejdet. 125 mennesker bliver reddet og senere sejlet til Italien. Fire mennesker drukner
Foto: Jacob Ehrbahn, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Flygtninge og migranter, der er reddet i sikkerhed på det tyske ngo-skib Sea-Watch 2, får ved ankomsten udleveret et redningstæppe af tyndt folie. På skibet kan de slappe af, få lidt mad og drikke og blive tilset af et lægeteam. Senere bliver de overført til et andet skib med større kapacitet, som kan sejle dem til Italien.
Foto: Jacob Ehrbahn, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Udland ved Årets Pressefoto 2017: Kvinder, børn og syge er som regel de første, der bliver transporteret i sikkerhed. Denne gruppe mennesker er på vej til organisationens eget skib, Sea-Watch 2. Flere af kvinderne bryder ud i gråd af lettelse.
Foto: Nikolai Linares, vinder aff kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Tyrefægter-drømme: Den næste generation: Quique, Danni og Emilio er 12 år og går tiltyrefægtning. Kulturen omkring tyrefægtning er i disse år hårdt presset. Men selvom tyrefægtningenspopularitet har været dalende de seneste år, så modtager tyrefægterskolernestadig nye elever.Quique, Danni og Emilio er 12 år og går til tyrefægtning. Kulturen omkring tyrefægtning er i disse år hårdt presset. Men selvom tyrefægtningens popularitet har været dalene de seneste år, så modtager tyrefægterskolerne stadig nye elever. En af de byer der oplever, at der findes en kommende generation af tyrefægtere, er byen Almería i Sydspanien som har 10 drenge i 12-årsalderen, der bruger flere af ugens dage på træning i Almerías arena.
Foto: Nikolai Linares, vinder aff kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Klokken er 20.30 og to af klubbens drenge øver videre i den gade hvor de bor. I morgen skal de i skole.
Foto: Nikolai Linares, vinder aff kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Manuel Ruiz var professionel tyrefægter i 17 år og er i dag underviser for drengene i Almería. ?Vi kan allerede i en tidlig alder se, at der er enkelte, der har noget specielt. Men meget kan ændre sig i den alder. Der skal kæmpes, hvis det skal lykkes.? Der er ca. 500 børn og unge der går til tyrefægtning i Andalusien. Og kun ca. hvert fjerde år, bliver der udklækket en tyrefægter der kan leve af det.
Foto: Nikolai Linares, vinder aff kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Tre af klubbens 16 årige drenge er blevet inviteret på en tyreavlergård, for at træne med tyre på ét år. Det er en mulighed for de unge at vise sig frem og prøve deres teknik og stil af i virkeligheden. Men det er ligeså vigtigt for tyreavleren, der kan få et praj om hvilke af tyrene, der er værd at arbejde videre med. Tyrene, der bliver brugt til tyrefægtning, er som regel fire år. Til sammenligning lever kødkvæg kun omkring to år. En 1. klasses tyr kan koste flere tusinde euro når den er fire år og klar til at komme i en af de store arenaer.
Foto: Nikolai Linares, vinder aff kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Tyrefægtning er betegnet som en kunstform, hvor alt skal gøres flottest, farligst og renest muligt. Grundet denne betegnelse, samt at kulturen har eksisteret i flere hundrede år, er den i dag beskyttet som kulturarv. Flere vil have kulturen bandlyst, men tyrefægter-miljøet siger selv, at fordømmelsen skyldes uvidenhed. De færreste ved, forklarer de, at racen Torro Bravo, som er den der bruges til tyrefægtning, er en opdrættet race, der kun bruges til dette. Den egner sig ikke til andet, da den er sky og aggressiv, kræver mere plads og har mindre kød på kroppen end kødkvæg.
Foto: Nikolai Linares, vinder aff kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: I slutningen af hver træning får de yngste drenge lov til at lege. Alle deres heltes signatur-bevægelser bliver prøvet af og flere gange får ?tyren? ram på tyrefægteren. Alle drengene drømmer om en dag, at have deres navn øverst på plakaten og modtage den ultimative hyldest - at blive båret på skuldrene af folket ud igennem porten, ved et af de største løb i Madrid.
Foto: Nikolai Linares, vinder aff kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: ?Hvordan er det man giver hjertemassage?,? råber Emilio, mens Quique prøver at spille så død som muligt. Han blev ramt af tyren på hjul og hans venner måtte bære ham ud af arenaen. Efter nogle skub i brystet vågner han op igen. Kun få gange overlever tyren sin kamp i arenaen. Det sker kun, hvis den kæmper lige så smukt og heroisk som dens modstander. I så fald vil publikum kræve den benådet og tyren vil derefter komme tilbage til sin gård, hvor der venter den et liv som ?præmiestud?, der kun skal sørge for at bedække så mange køer som muligt. Den kommer aldrig i en ring igen.
Foto: Nikolai Linares, vinder aff kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Emilio har lånt sin vens hættetrøje og øver teknik på en plads i Almería. ?Jeg startede til tyrefægtning, da jeg var seks år og det fylder meget i mit liv. Mine forældre håber ikke jeg bliver tyrefægter, men det er jeg ligeglad med.?
Foto: Nikolai Linares, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Verdensmesteren fra Nordvest: youssef Assouiker 23 år og vokset op i Nordvest i København.Han er kendt som en af de bedste thaiboksere iNorden og skal nu kæmpe om verdensmesterskabeti kampsporten K1, der minder om thaiboksning.Han er gift med Monira, og sammenhar de lige fået sønnen Amin.Youssef Assouik, 23, er lige ankommet til træningslokalerne på Nørrebro. I dag har han sin kone Monira og deres søn Amin på blot et par uger med. ?Ligesom Amin Jensen?, siger Youssef med et smil der understreger, at det ikke er ham han er opkaldt efter. Det var her i thaiboks-klubben at Monira og Youssef mødte hinanden. I montren til højre ses flere af de mesterskaber Youssef har hjembragt til klubben.
Foto: Nikolai Linares, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: ?Jeg er kun 23 år, så jeg har stadig masser af gode år i mig, hvis jeg altså kan holde mig skadesfri. Jeg ved at jeg er en af de bedste til det jeg laver, så det talent skal jeg bruge fuldt ud. Og så håber jeg at kunne leve af det i nogle år,? fortæller Youssef. Til daglig studerer Youssef til socialrådgiver. ?Jeg håber at kunne hjælpe de unge drenge der hænger ud på gaden, med at tage sig sammen, få uddannelse og være en del af det danske samfund?.
Foto: Nikolai Linares, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Der er ikke lang tid til at Youssef skal i ringen og kæmpe. En anden kæmper dukker op i omklædningsrummet efter at have vundet sin kamp og hans far er med. Han er tidligvis berørt af sin søns sejr og tager plads ved siden af Youssef. ?Har jeg ikke set dig før?,? spørger han. ?Jo, vi hilste vist på hinanden til DM sidst,? svarer Youssef og nikker.
Foto: Nikolai Linares, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Duften af tigerbalsam hænger tykt i luften. Ud af højtalerne pumper lyden af amerikansk 90?er hip-hop. For kun 10 dage siden blev Youssef far og siden da har der ikke været meget tid til træning og væsentlig mindre søvn end han plejer. Og om en time skal han kæmpe om et verdensmesterskab i kampsporten K1, der minder om Thaiboksning. Men først skal kroppen masseres igennem og så skal han varme op. Youssef har vundet flere Thaiboksning-titler rundt i Norden og Europa.
Foto: Nikolai Linares, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Youssef træder ind i Nørrebro Hallen. Der er ingen tvivl om at han er på hjemmebane. Hele salen råber taktfast hans navn. Oppe i ringen står hans spanske modstander. Om fem runder er en af dem ny verdensmester.
Foto: Nikolai Linares, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Kampen er i gang og Youssef har godt styr på sin modstander. Efter fem runder er det ovre. Dommerne er ikke i tvivl. Youssef er ny verdensmester. ?Jeg er vildt glad for at være blevet verdensmester, men jeg synes virkelig ikke jeg var den bedste version af mig selv i dag. Det er sgu hårdt at blive far.?
Foto: Nikolai Linares, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Klokken er lidt over midnat. Youssef er lige kommet hjem til lejligheden i Rødovre. ?Jeg har glædet mig så meget til det her. Det her bælte er til dig Amin,? siger Youssef.
Foto: Nikolai Linares, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Youssef mødes med nogle af sine barndomsvenner uden for en kiosk i Nordvest-kvarteret i København. Det er her i området at Youssef er vokset op. De grine, taler om planer til nytår og hænger bare ud. ?Den skole vi gik på blev kåret som Danmarks dårligste skole og alle eleverne fejrede det som om vi havde vundet noget stort. Det var et kaos, hvor jeg også selv lod mig rive med. Da jeg var 12 år kom jeg i gang med Thaiboksning og kort efter dedikerede jeg al min tid til at blive god til det. Så var det slut med at rende rundt og lave ballade.?
Foto: Sille Baltser Veilmark, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Enheden under vandet: Synkronsvømning er en af Danmarksmindste sportsgrene, og for pigerne på GSC Synkro i Gladsaxefylder dansen i vand en stor del af deres liv ? til både træningog til konkurrencer. Men det vigtigste er sammenholdet ? følelsenaf at være et uundværligt medlem af gruppen.?Det er en holdsport, ik?? Man har ligesom brug for hinanden,?siger Amalie W. Pedersen på 15 år og tilføjer: ?Vi er enenhed i vandet.?Efter konkurrencen: Synkronsvømning er en blanding af teater,dans og svømning, hvor man bevæger sig i vand til musik.Pigerne i klubben er mellem 10 og 16 år gamle, og mange afdem har en fortid inden for konkurrencesvømning, men de blevtrætte af, at de bare skulle svømme frem og tilbage og kommeførst. Men selvom om synkronsvømning kom til Danmark i1956, er sporten ikke særlig udbredt. Der er kun 350 menneskerpå landsplan, der dyrker sporten, kun 11 andre klubber atkonkurrere imod, og der er ikke noget landshold.
Foto: Sille Baltser Veilmark, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Enheden under vandet: Pause: Anastasia Hayles,Luna Granborg Venet, Clara Malling, Amalie W. Pedersenog Emilie Sørensen udgør A-holdet, somer de ældste og mest erfarne piger i GSC Synkro.De holder frokostpause efter at have været i vandettil et stævne i Odense. Til noglestævner, som det i Odense, får pigerne medaljer,fordi der er så få deltagende hold.?Jeg hader det der med, at man ikke føler, manhar fortjent det,? siger Anastasia Hayles på 14 år.?Ja, så får vi bare guld, fordi vi er de eneste, derer der,? siger Emilie Sørensen på 16 år.
Foto: Sille Baltser Veilmark, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Enheden under vandet:Mental forberedelse:Til konkurrencer kan pigernestille op som hold, solo og i duet.Deres udtryk og bevægelser ivandet bliver vurderet både enkeltvisog som en helhed.Derfor kan en lille fejl gåhårdt ud over gruppensplacering, fortæller LunaGranborg Venet på 15 år:?Hvis man gør det dårligt, såkan det påvirke hele holdet,og så kan man godt have lidtskyldfølelse, hvis man er den,der ligger i bunden.?
Foto: Sille Baltser Veilmark, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Enheden under vandet: Under vandet: Dansen under vand foregår til tidenspopmusik: Mariah Carey, Adele og Jason de Rulo. Til stævner er der højttalereunder vandet, men til træning slår træneren, Mia Heide, takten på en stigemed en ske, mens hun råber de indledende takter så højt, at pigerne, når destikker hovederne over vand, kan høre det for al plasken. I synkronsvømningskal det både se godt ud med flotte dragter og make-up, men det skal ogsåkoordineres til musik og med hinanden, forklarer træner Mia Heide.
Foto: Sille Baltser Veilmark, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Enheden under vandet:Clara og Emilie: ?Jeg synes, det er rartat gå til en sport og have mine vennerher. Nogle gange forstår jeg ikkedem, der ikke går til en sport. Altså,hvad laver mennesker så? Ligger debare på Netflix fra 15 til 23??, spørgerEmilie Sørensen på 16 (th), og ClaraMalling på 16 er enig. Synkronsvømninger hendes pusterum fra skole oghverdagsliv: ?Hvor jeg trækker migvæk fra alting og er sammen medmine veninder. Jeg har det sådan, atjeg har altid jer. I er en del af mit liv.?
Foto: Sille Baltser Veilmark, nomineret i kategorien Årets Sportsbillede Reportage ved Årets Pressefoto 2017: Enheden under vandet: Overnatning:?Vi er ikke bare et hold. Vi er veninder,?siger Emilie Sørensen. Her er det LineHolm på 14 år (tv) og Signe Støttrup på13 år (th), som er på vej i seng i en storgymnastiksal sammen med de resterendedeltagere til et stævne i Odense.
Foto: Stine Tidsvilde, vinder af kategorien Årets Nyhedsbillede Danmark ved Årets Pressefoto 2017: 16-årig dræbt af skud: ?Jeg hørte godt nogle skud, men jeg var for træt til at rejse mig og se, hvad der skete. Så ringede min veninde, og sagde, at der var en masse politi ude foran min opgang. Jeg gik ud på altanen og kiggede ned. Der var blod. Jeg kunne genkende ham på hans tøj. Det er min søn det der?, fortæller Nevrije Abdija og tager sig til hjertet.Den 16. oktober omkring klokken 21 blev 16-årige Servet Abdija skudt og dræbt klods af seks skud foran sin bopæl på Nørrebro.
Foto: Sigrid Nygaard, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Familien Dansk Folkeparti: Familien Gall blevfor alvor kendt i offentligheden med deres medvirkenpå plakaten ?Vores Danmark ? der er såmeget, vi skal passe på? for Dansk Folkeparti.Ved kommunalvalget 2017 kæmpede familienshustru og mor Christel Gall om at blive rådmandi Odense, men Dansk Folkeparti mistede et mandat.Odenses nye røde borgmester fik et kanonvalg,og den rådmandspost, Gall havde håbet på,gik i stedet til de konservative.Efter en travl dag er familien Gall samlet til aftensmad og en omgang 'Huset på Christianshavn' i deres hjem i Odense. Familien blev for alvor kendt i offentligheden ved reklamekampagnen for Dansk Folkeparti med den photoshoppede golden retriever.
Foto: Sigrid Nygaard, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017:»Vi tænkte da over, hvordan det ville være for børnene at blive set på den måde. Dengang var de seks og ni år, og vi sagde til dem: ?I risikerer at blive drillet?. Men de var med på den,« siger Thomas Gall om at hans børn skulle medvirke på den omdiskuterede kampagneplakat for DF.
Foto: Sigrid Nygaard, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017:Siden 2003 har Christel Gall haft sin egen piercingsalon. Den er indrettet i husets kælder, hvor manden Thomas Gall også har køreskole. Man bestiller ikke tid, og hun arbejder kun, hvis dørklokken ringer.
Foto: Sigrid Nygaard, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017:Christel Gall er tidligere stripper, har sin egen piercingsalon og er byrådsmedlem. Hun ved godt, at der er en del, der tænker: Hvad skal hun i kommunalpolitik? »De fleste andre politikere taler et andet sprog ? også indbyrdes. Men det er altså også milevidt fra mange vælgere. Jeg er glad for, at der i Dansk Folkeparti er plads til lavt uddannede og ufaglærte. Det er ekstremt ensomt at være byrådsmedlem. Og man kan godt indimellem være i tvivl om, hvorvidt alle de andre mener, man er pladsen værdig.«
Foto: Sigrid Nygaard, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017:Thomas Gall har indrettet træningsrum på første sal i familiens villa. Ægteparret er stort set altid sammen og meldte sig begge ind i Dansk Folkeparti i 2003. Siden fik de børnene Svend Asbjørn og Anna ? født den samme dato med tre års mellemrum.
Foto: Sigrid Nygaard, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017:Man kan godt kende Erik Christensen fra DF-familieplakaten, selv om håret i dag står lidt mere ud til alle sider. Han er ikke blevet klippet siden han i forsommeren blev ramt af en blodprop. Christel hjælper ham og hans kone Lene ned til den lokal frisørsalon.
Foto: Sigrid Nygaard, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017:Til sit første kommunalvalg fik Christel Gall 642 personlige stemmer i Odense. Denne gang får hun langt mere travlt under valgkampen, så Thomas Gall og Christels mor kommer til at tage sig af hjemmefronten.
Foto: Linda Kastrup, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Puttefest: Til ?Puttefest? i Dyrehaven nord forKøbenhavn, hvor hovedstadens gymnasieeleversamles og fester og drikker.'Putterne' er de nye 1.g elever, der må finde sig i at blive dekoreret med tusch som en slags indvielse i gymnasiet.
Foto: Linda Kastrup, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Det handler først og fremmest om at drikke, og der findes forskellige discipliner/måder at indtage alkohol på.
Foto: Miriam Dalsgaard, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Bandekrig. Kvinder i sørgedemonstration vedMjølnerparken: ?Vi har fået nok. Ikke mere?, råber de. En mand er blevet likvideret. Han var en ledende skikkelse i en verden, hvor barndomskammerater blev til dødsfjender, drenge blev til brutale mænd, og hvor nævekampe blev til knivkampe, som blev til bandekrig med maskinpistoler. Men for dem, der er her, var han mere end en kriminel. Han var en søn, en far, en bror, en ægtemand, og der var mange, der elskede ham. Ni dage senere, blev en anden ung mand på 22 år, skudt og dræbt i Mjølnerparken. En våbenhvile blev forhandlet på plads den 12. Nov. Konflikten havde haft 42 skudepisoder, 25 ramte og 3 døde.
Foto: Miriam Dalsgaard, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Bandekrig. Kvinder i sørgedemonstration vedMjølnerparken: ?Vi har fået nok. Ikke mere?, råber de. En mand er blevet likvideret. Han var en ledende skikkelse i en verden, hvor barndomskammerater blev til dødsfjender, drenge blev til brutale mænd, og hvor nævekampe blev til knivkampe, som blev til bandekrig med maskinpistoler. Men for dem, der er her, var han mere end en kriminel. Han var en søn, en far, en bror, en ægtemand, og der var mange, der elskede ham. Ni dage senere, blev en anden ung mand på 22 år, skudt og dræbt i Mjølnerparken. En våbenhvile blev forhandlet på plads den 12. Nov. Konflikten havde haft 42 skudepisoder, 25 ramte og 3 døde.
Foto: Miriam Dalsgaard, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Bandekrig. Kvinder i sørgedemonstration vedMjølnerparken: ?Vi har fået nok. Ikke mere?, råber de. En mand er blevet likvideret. Han var en ledende skikkelse i en verden, hvor barndomskammerater blev til dødsfjender, drenge blev til brutale mænd, og hvor nævekampe blev til knivkampe, som blev til bandekrig med maskinpistoler. Men for dem, der er her, var han mere end en kriminel. Han var en søn, en far, en bror, en ægtemand, og der var mange, der elskede ham. Ni dage senere, blev en anden ung mand på 22 år, skudt og dræbt i Mjølnerparken. En våbenhvile blev forhandlet på plads den 12. Nov. Konflikten havde haft 42 skudepisoder, 25 ramte og 3 døde.
Foto: Miriam Dalsgaard, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Bandekrig. Kvinder i sørgedemonstration vedMjølnerparken: ?Vi har fået nok. Ikke mere?, råber de. En mand er blevet likvideret. Han var en ledende skikkelse i en verden, hvor barndomskammerater blev til dødsfjender, drenge blev til brutale mænd, og hvor nævekampe blev til knivkampe, som blev til bandekrig med maskinpistoler. Men for dem, der er her, var han mere end en kriminel. Han var en søn, en far, en bror, en ægtemand, og der var mange, der elskede ham. Ni dage senere, blev en anden ung mand på 22 år, skudt og dræbt i Mjølnerparken. En våbenhvile blev forhandlet på plads den 12. Nov. Konflikten havde haft 42 skudepisoder, 25 ramte og 3 døde.
Foto: Miriam Dalsgaard, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Bandekrig. Kvinder i sørgedemonstration vedMjølnerparken: ?Vi har fået nok. Ikke mere?, råber de. En mand er blevet likvideret. Han var en ledende skikkelse i en verden, hvor barndomskammerater blev til dødsfjender, drenge blev til brutale mænd, og hvor nævekampe blev til knivkampe, som blev til bandekrig med maskinpistoler. Men for dem, der er her, var han mere end en kriminel. Han var en søn, en far, en bror, en ægtemand, og der var mange, der elskede ham. Ni dage senere, blev en anden ung mand på 22 år, skudt og dræbt i Mjølnerparken. En våbenhvile blev forhandlet på plads den 12. Nov. Konflikten havde haft 42 skudepisoder, 25 ramte og 3 døde.
Foto: Miriam Dalsgaard, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Bandekrig. Kvinder i sørgedemonstration vedMjølnerparken: ?Vi har fået nok. Ikke mere?, råber de. En mand er blevet likvideret. Han var en ledende skikkelse i en verden, hvor barndomskammerater blev til dødsfjender, drenge blev til brutale mænd, og hvor nævekampe blev til knivkampe, som blev til bandekrig med maskinpistoler. Men for dem, der er her, var han mere end en kriminel. Han var en søn, en far, en bror, en ægtemand, og der var mange, der elskede ham. Ni dage senere, blev en anden ung mand på 22 år, skudt og dræbt i Mjølnerparken. En våbenhvile blev forhandlet på plads den 12. Nov. Konflikten havde haft 42 skudepisoder, 25 ramte og 3 døde.
Foto: Miriam Dalsgaard, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Bandekrig. Kvinder i sørgedemonstration vedMjølnerparken: ?Vi har fået nok. Ikke mere?, råber de. En mand er blevet likvideret. Han var en ledende skikkelse i en verden, hvor barndomskammerater blev til dødsfjender, drenge blev til brutale mænd, og hvor nævekampe blev til knivkampe, som blev til bandekrig med maskinpistoler. Men for dem, der er her, var han mere end en kriminel. Han var en søn, en far, en bror, en ægtemand, og der var mange, der elskede ham. Ni dage senere, blev en anden ung mand på 22 år, skudt og dræbt i Mjølnerparken. En våbenhvile blev forhandlet på plads den 12. Nov. Konflikten havde haft 42 skudepisoder, 25 ramte og 3 døde.
Foto: Mads Claus Rasmussen, nomineret i kategorien Årets Nyhedsbillede Danmark ved Årets Pressefoto 2017: UC3 Nautilus: Peter Madsens ubåd UC3 Nautiluser i politiets varetægt og står bag hegn i Nordhavneni København.Opfinderen Peter Madsen er sigtet i forbindelsemed journalisten Kim Walls død. Kim Wallvar ombord på ubåden UC3 Nautilus sammenmed Peter Madsen. Hendes torso blev senerefundet i Køge Bugt.
Foto: Mathias Svold & Ulrik Hasemann, vindere i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Kystland: Vi er aldrig mere end 50 kilometer fra havet i Danmark. De allestedsnærværende kysterer en indgroet del af den danske identitet. Ofte blide og romantiske, som vi kender dem i guldalderensmalerier og Adam Oehlenschlägers digte. Men truslen lurer altid rundt om hjørnet. Havet ædersig unådigt ind i kysten, det omskiftelige vejr raser, mens de omkringliggende verdenshave stiger.Vores 8.750 kilometer kyst er en arbejdsplads, et pusterum, en turistattraktion, en politisk kampplads.Dette fotoprojekt udforsker værdien af vores evigt foranderlige kyster i spændingsfeltetmellem mennesker og natur. Aarhus. For få år siden havde vandglade aarhusianere udsigt til en industrihavn, når de badede ved stranden Den Permenente. I dag har de udsigt til en eksklusiv bydel. Når Aarhus Ø er færdigudviklet, bliver det hjem for 12.000 byboere. De ti største byer i Danmark ligger ved kysten, for havne har altid haft en vigtig betydning. Men for hundrede år siden var byernes havne udelukkende industri. I dag er kraner, containere og skibsværfter ved at blive skiftet ud med tætliggende højhuse, der kæmper om havudsigten på havnefronterne.
Foto: Mathias Svold & Ulrik Hasemann, vindere i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Vejlby Strand. Når Vesterhavets bølger slår mod kysten, trækker det sand ud, og som et pendul æder havet sig ind i landet. Derfor er kystdirektoratet i gang med en omfattende sandfodring på Vejlby Strand - et af landets mest sårbare steder for erosion. Et skib pumper sand fra havbunden op og sprøjter det ud over stranden gennem et rør. Den bliver nogle steder to-tre meter højere, end den var før sandfodringen, og mængden af sand svarer til, hvad der kan være i 85.000 lastbiler. Om få år skal processen gentages igen, når bølgerne atter en gang har trukket det tilførte sand med sig ud i havet.
Foto: Mathias Svold & Ulrik Hasemann, vindere i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Guldborgsund. Hver dag starter Cextin Jørgensen på 67 år sin båd op i havnen i Guldborg for at sejle ud til sine 3.000 ruser. Cextin er en af de eneste erhvervsfiskere, der stadig fisker i det smalle farvand mellem Lolland og Falster. Udfordringen er den lille invasive fisk Sortmundet kutling. Siden den første fangst i Danmark i 2008 er bestanden vokset kolossalt, og i dag er arten altdominerende omkring Lolland-Falster og Sydsjælland, hvor den udkonkurrerer andre arter.
Foto: Mathias Svold & Ulrik Hasemann, vindere i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Søndervig Strand. ?Hvis Jesus kunne prædike ved havet, så kan jeg vel også,? siger Ole Lange. Han er præst i Ny Sogn Kirke og holder i sommerhalvåret jævnligt gudstjenester ved stranden. En gruppe på 45 har trodset regnen og stimler nu tæt sammen omkring Ole. Der er ingen medbragt mikrofon, orgel eller alter, for havet er ifølge Ole det bedste alter, der findes. ?Mødet med havet er altid det samme og altid noget nyt. Det er uendeligt og større end os selv. Ligesom Gud. Det får dermed en religiøs betydning.?
Foto: Mathias Svold & Ulrik Hasemann, vindere i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Rudkøbing Strand. Der er sejrssang i havet, for U14-pigerne fra Bogense G&IF har netop vundet fodboldkampen 2-1 over Rudkøbing Boldklub.
Foto: Mathias Svold & Ulrik Hasemann, vindere i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Rødhus Strand. ?Det er faktisk utroligt så mange steder i Danmark, man kan have sex i naturen uforstyrret. Det skulle man ikke lige tro,? siger han. ?Det giver en særlig frihedsfølelse,? supplerer hun. ?På en måde er det som at finde tilbage til urmennesket.?
Foto: Mathias Svold & Ulrik Hasemann, vindere i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Vesterhavet. ?Det gælder om at bevare Adgangen for Befolkningen til den Del af Danmark, som har historiske, æstetiske eller naturvidenskabelige Værdier, og her har Samfundet, forekommer det mig, en Opgave, som det ikke paa nogen Maade tør skyde fra sig? - AC Meyer (S) ved behandling af Lov om Naturfredning, 1917. Den første lov, der beskyttede kysterne og sikrede danskerne den frie adgang.
Foto: Mathias Svold & Ulrik Hasemann, vindere i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Fanø. Sidste år blev 225 par viet på Fanø med Vadehavets blide bølger som bagtæppe. I dag siger Elaha Kamal og Hamid Ghaussi fra Tyskland ja til hinanden, og de ti gæster dokumenterer lystigt hvert øjeblik med ipad, telefoner og kameraer. ?Jeg elsker vand og stilhed, så jeg synes, at det ville være perfekt at blive gift på denne kendte ø,? siger Hamid, som har smidt skoene og hopper omkring i vandkanten med resten af familien. ?Når jeg viser billederne til mine venner, får de alle lyst til at blive gift her.?
Foto: Linda Kastrup, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Eleverne fremhæver 'puttefesten' som et af gymnasieårets store sociale arrangementer.
Foto: Linda Kastrup, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Der opstår venskaber med mere under 'puttefest' i Dyrehaven.
Foto: Linda Kastrup, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Der findes 'øl-bong', øl-stafet og øl- alt muligt samt bare almindelig 'nu bunder vi' - det handler mest om at drikke øl.
Foto: Linda Kastrup, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Røde Kors samariter - i alt 17 plus to læger - arbejder med at samle ofrene for drukfesten op og om nødvendigt køre dem til udpumpning.
Foto: Linda Kastrup, nomineret i kategorien Reportage Danmark ved Årets Pressefoto 2017: Både forældreorganisationer, politi, socialvæsen, Røde Kors, Natteravnene m. fl. holder hvert år møde for at sikre, at 'puttefesten' ikke fører til personlige tragedier - pigen på billedet vendte tilbage til sine venner.
Foto: Casper Dalhoff, vindere af Jysk Fynske Mediers Pris i kategorien Sport Action ved Årets Pressefoto 2017: I det nu bolden gribes, bliver alle tanker fra dagligdagen gemt bort. Et helt nyt univers opstår. Man gør alt helt instinktivt. Jagter bolden, der kun må kastes bagud til en medspiller og ellers og løbes- eller sparkes frem på banen. Kun den, der har kontrollen med bolden, må tackles. Og bliver det.
Foto: Tariq Mikkel Khan, nomineret i kategorien Sport Action ved Årets Pressefoto 2017: EM: Danmark vinder semifinalen over Østrig:Triumfen i semifinalen blev først en realitet efter en omgang højspænding, der måtte afgøres i straffesparkskonkurrence. Danmark scorede på de to første forsøg fra pletten og missede på det tredje. Men da Østrig brændte deres tre første tilbud, kunne Simone Boye booke finale-pladsen ved at score på sit forsøg. Det gjorde hun, og dermed blev drømmen om en finale indfriet.
Foto: Søren Bidstrup, nomineret i kategorien Sport Action ved Årets Pressefoto 2017: Rodeo: I den lille by Henrietta i Texas, hvor 90 % stemte påTrump, er den årlige rodeo-turnering årets højdepunkt.Saddle bronc riding er en af disciplinerne, hvor der kæmpes om at vinde.Det gælder om at holde sig fast i sadlen i 8 sekunder. Der gives der point til både rytter og hest, efter hvor spektakulært det ser ud.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Rotte lukker Fakta på Uhrhøj

Annonce