Annonce
Børkop

Kæmpe fremmøde ved lokalrådsmøde: Udviklingen hitter

Der var trængsel i kulturhuset Markant, da Børkop Lokalråd holdt generalforsamling. Her blev der både budt på aftensmad og et kig ind i maskinrummet på, hvad rådet arbejder med. Og det er meget, for Børkop er i kraftig udvikling. Privatfoto

Sidste år var der kun en snes, som mødte frem ved Børkop Lokalråds generalforsamling. I år kom der 80.

Børkop: Der var trængsel, da Børkop Lokalråd holdt generalforsamling. 80 mødte frem, og det er markant flere end nogensinde før.

- Det gik rigtigt godt, og vi er meget glade for den store opbakning, siger Inge Klein, der er formand for Børkop Lokalråd.

At der kom så mange skyldes, ifølge Inge Klein, nok to ting. Dels prøvede lokalrådet med et nyt tiltag, nemlig at byde på aftensmad og en fremvisning i rådets arbejde. Og dels så arbejder lokalrådet med noget, som hitter lige for tiden. Børkops fremtid.

- Børkop er i en kraftig udvikling, og det er som om, at der lige nu er kommet virkelig skred i tingene. Der sker rigtigt meget, og det vil folk gerne vide mere om, og de vil også gerne bidrage. Det så vi også ved byvisionsmødet for nylig, hvor sognehuset blev fyldt op af interesserede borgere, siger Inge Klein.

Annonce

Store tanker og råger

Hun kunne ved generalforsamlingen da også fortælle om et begivenhedsrigt år med stor travlhed for lokalrådet.

- Der er gang i mange konkrete planer, som vi har været med inde over og har givet vores råd og holdninger til. Det er blandt andet arbejdet med Klimaparken og plejecentret i Gauerslund, men det er også mere her og nu ting. Blandt andet skal kommunen i den kommende uge til at styne træerne i Ny Boder, fordi der er et rågeproblem. Det er et problem, som nogle borgere har ytret ønske om, at det bliver løst. Så de gik til både kommunen og til lokalrådet, som har snakket sammen om, at her bør gøres noget, siger Inge Klein, og understreger, at lokalrådet bliver hørt i mange sager, men det er ikke lig med, at lokalrådet kan løse alt.

- Vi bliver bestemt lyttet til, men det er ikke lig med, at vi kan ændre alt, for det er trods alt et stort system, som vi bare er et lille led i. Men vi er med ind over mange ting. Både de store strategiske linjer, og de mindre nære ting, og det er da det, der gør lokalrådets arbejde så spændende, siger hun.

Travlt år

Nu venter endnu et år i en by og område, der på ingen måde står stille.

- Og vi er klar til at være en del af den udvikling. Vi får ikke mindre travlt i år, for der sker så mange ting. Vi vil blandt andet have stor fokus på en tunnel, der skal bygges under jernbanen ved Toftum. Det er vigtigt, at den bliver lavet på en måde med plads til cykelsti, for det vil sikre fremtiden, og det vil vi skubbe på for at det sker, siger Inge Klein.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Ny butik med outlet i Vissingsgade

Danmark For abonnenter

Landbruget, landdistrikterne og tænketank advarer: Coronakrisen vil skævvride Danmark

Annonce