Annonce
Billund

Kæmpe scoop for lokal racerkører: Vesti underskriver med Mercedes og ART

19-årige Frederik Vesti har skrevet juniorkontrakt med Mercedes, og dermed er hans vildeste drøm gået i opfyldelse. PR-foto: Riis Photography
Det er stadig næsten ikke til at fatte for 19-årige Frederik Vesti, selvom han har vidst det i noget tid. Men nu er det officielt. Den lokale racerkører har skrevet juniorkontrakt med verdens stærkeste Formel 1-team, hvilket har været den vildeste drøm for Vesti, der senest er blevet kædet sammen med flere F1-teams.

Filskov: Det her, det er godt nok breaking news, so here goes: Frederik Vesti, der er opvokset i Filskov, underskriver med Mercedes og ART!

Offentliggørelsen kommer samtidigt med, at Vesti i 2021 skifter fra Prema til ART i den stærkt besatte internationale FIA F3 serie.

En juniorkontrakt betyder for Vesti, at han nu udvikles af Mercedes’ folk, mens han samtidigt passer sin karriere i F3 hos ART.

Annonce

- At blive Mercedes-juniorkører er det, jeg har arbejdet og kæmpet for i mange år. At kunne arbejde sammen med Mercedes og motorsportsverdenens bedste ingeniører er et kæmpe boost for min karriere. Jeg glæder mig til at opbygge vores relation over de næste mange år. Jeg vil gerne sige et stort tak til teamets øverste chef, Toto Wolff, og hele hans team for deres tillid til mig og min fremtid, lyder det ikke uden begejstring i stemmen fra Vesti.

Vild med attituden hos Mercedes

Han er en stor beundrer af Mercedes og for deres mentalitet og hårdtarbejdende attitude, som gør, at de har været i stand til at vinde verdensmesterskabet hele syv gange i træk.

- Tanken på Mercedes har været min daglige motivation til at forsøge at yde mit allerbedste og måske allermest, når tingene har været sværest. Mercedes’ juniorprogram består af meget få og nøje udvalgte kørere, hvilket gør det endnu mere utroligt at få lov til at være en del af, konstaterer Vesti.

Godt nok er det en stor dag for Frederik Vesti, men han er stålsat på at holde fokus på én eneste ting. Der er nemlig kun en fremtid, hvis den forestående sæson sikrer Vesti succes og allerhelst et mesterskab. Det er målet.

Frederik Vesti og Mercedes: En vild fantasi for den unge racerkører at komme i stald hos den syvdobbelte verdensmester. PR-foto: Riis Photograhgy

Med skiftet til franske ART står Vesti overfor en ny og meget spændende udfordring. ART er teamet, hvor de største F1-kørere har taget deres sidste udviklingstrin inden F1.

- Jeg har valgt ART, fordi teamet virkeligt har vist mig, hvad de er i stand til at udrette med det rette samarbejde. Samarbejdet mellem ART, Mercedes og mig er starten på en utroligt spændende rejse for mig, som har været et mål på vej til min ultimative drøm. Jeg glæder mig enormt meget til 2021, hvor jeg virkeligt bliver sat på prøve fra alle vinkler. Jeg er 100 procent klar til sæsonstart.

Annonce

Fantastisk udviklingsplatform hos ART

Den 19-årige racerører skifter til ART for at udvikle sig som kører. ART er kendt for sin succes med de unge kørere. ART er et benhårdt team i positiv forstand, som fokuserer meget på data, men også på holdets respektive kørere.

- Jeg elsker at nørde med data! Så allermest glæder jeg mig til at starte det nye samarbejde med min ingeniør. Det kommer til at kræve meget af mig som person og kører, fordi der er mange nye ting at lære. Men jeg kan slet ikke vente med at køre den første officielle test med ART i februar, nærmest jubler den unge mand.

Det helt nye offentliggjorte samarbejde med den syvdobbelte verdensmester, Mercedes, var også afgørende for valget for Vesti, da Mercedes traditionelt sender deres unge kørere til ART, herunder senest supertalentet George Russell.

F1-teams kigger nemlig meget på kørernes omstillingsparathed. De bedste kørere har denne evne at kunne tilpasse sig en ny situation og at blive udfordret af nye øjne.

- Det er en stor udfordring at skifte team, men jeg tager det bedste med mig fra Prema, hvor jeg har elsket at være! Med en anden tilgang fra et nyt team tror jeg, at jeg kan rykke mig yderligere, siger Vesti.

Annonce

Thumbs up til folkene bag succesen

Vesti er ikke bleg for at erkende, at han skylder mange en tak for overhovedet at være kommet i betragtning til en juniorkontrakt. Det er mennesker, der har udviklet ham som kører og mennesker, der igennem finansiering af hans karriere har givet ham muligheden og chancen for at vise sit værd.


Jeg elsker at nørde med data! Så allermest glæder jeg mig til at starte det nye samarbejde med min ingeniør. Det kommer til at kræve meget af mig som person og kører, fordi der er mange nye ting at lære.

Frederik Vesti, racerkører


- Mine evner og resultater er ikke kommet af sig selv. Der er mennesker, der har set mig og givet mig muligheden. Et kæmpe tak til mine teams, Van Amersfoort og Prema, som utrætteligt har knoklet med mig og for mig. Af hjertet tak til mine sponsorer og investorer. I er for vilde, at I har ladet mig komme hertil. Tak til mit personlige team - og min manager foruden hvem, jeg ikke havde været i nærheden af det her, lyder det taknemmeligt fra Frederik Vesti.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smitten falder i Vejle Kommune: Men én befolkningsgruppe skiller sig stadig negativt ud

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce