Annonce
Erhverv

Kæmpe virksomhed trækker stikket på grund af corona-frygt: Ingen julefrokost i år - 1100 medarbejdere bliver ramt

Der skal nu vises coronapas ved restaurantbesøg, men alligevel melder firmaer fra på grund af coronafrygt. Foto: Lars Saugbjerg
Flere af Vejles restauratører mærker nu konsekvenserne af, at flere store virksomheder trækker stikket på grund af coronafrygt.

Vejle: Coronafrygt. Det er årsagen til, at flere af Vejles restauratører nu får huller i deres julefrokost-bookninger.

Et eksempel er Danske Fragtmænd, der har valgt at trække stikket til medarbejdernes julefrokost på grund af coronafrygt. Ifølge Henriette Kjærholm Aagaard, kommunikationschef hos Danske Fragtmænd, er der tale om et bevidst valg.

- Smittetrykket er i år lige så stort som i julemåneden sidste år. Vi er et transportfirma med terminaler fordelt over hele landet, og vi kan ikke risikere, at vores medarbejdere på en af vores terminaler bliver ramt af corona, siger Henriette Kjærholm Aagaard.

Annonce

Danske Fragtmænd har foruden hovedsædet i Aarhus terminaler i Aalborg, Aarhus, Herning, Taulov, Odense og Taastrup.

Ifølge Henriette Kjærholm Aagaard er der stor forståelse for beslutningen blandt de 1100 medarbejdere, der nu bliver ramt.

- De er selvfølgelig kede af, at de ikke kan mødes til julefrokost med deres kolleger. Det er vi alle sammen, siger kommunikationschefen.

Terje Thesbjerg, medejer og direktør i Torvehallerne, har forståelse for, at selskaber melder afbud, bare de gør det i god tid. Foto: Flemming Larsen

Vejle-restauratører ramt

En af de Vejle-restauratører, der bliver ramt af beslutningen  i Danske Fragtmænd, er Torvehallerne i Vejle.

- Vi har selvfølgelig stor forståelse for en sådan beslutning - bare aflysningen kommer i god tid, så vi har mulighed for at sælge pladserne til anden side. I værste fald risikerer vi, at vi har indkøbt råvarer og har kaldt folk på arbejde, og så kommer det til at koste på bundlinjen, siger medejer af Torvehallerne Terje Thesbjerg.

Han nævner, at det så anderledes ud for blot et par måneder siden.

- Her oplevede vi, at vi ikke havde fredage og lørdage nok. Nu opstår der huller, og vi står pludselig med ledige pladser, siger Terje Thesbjerg.

Han oplyser, at weekenderne frem mod jul  - på nær aflysningerne fortsat - er fuldt booket til årets festlige julefrokostarrangementer, og at han ser frem til at byde gæsterne velkomne med et gyldigt coronapas i hånden, da det jo heldigvis er den eneste restriktion, man er blevet pålagt.

Vi har selvfølgelig stor forståelse for selskabets beslutning, bare aflysningen kommer i god tid, så vi har mulighed for at sælge pladserne til anden side. I værste fald risikerer vi, at vi har indkøbt råvarer og har kaldt folk på arbejde, og så kommer det til at koste på bundlinjen.

Terje Thesbjerg, medejer af og direktør i Torvehallerne
René Hviid, indehaver af Hviids Vinstue i Gormsgade, brænder fingrene, hver gang et firma melder afbud. PR-foto
Annonce

Koster på bundlinjen

En af de restauratører, der allerede har tabt penge, er René Hviid, som er indehaver af Restaurant Hviids Vinstue i Gormsgade.

- Vi oplevede forleden et selskab, der meldte fra på dagen. Det betød, at vi både stod med råvarer og havde kaldt medarbejdere på arbejde.

- Der var heldigvis tale om et mindre selskab på 14, og derfor er tabet ikke så stort. Men vi står  med et tab, siger René Hviid.

Han slår på, at der i disse tilfælde burde være en akut hjælpepakke.

- Når firmaer og gæster melder fra, hænger det blandt andet sammen med de skrækscenarier, regeringen og Sundhedsstyrelsen melder ud, og fordi folk ikke gider bøvlet med coronapas, forklarer René Hviid.

Annonce
For abonnenter

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

Navne For abonnenter

Maria så Phillips lille hjerte blinke, men en måned efter var alt forandret: Vi er mange, der mister et barn, før det overhovedet er et 'rigtigt' barn

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Erhverv

Fastfood- og salatkæde i vækst vil til endnu en jysk by: Men den mangler en vigtig ting for at kunne åbne

Minister til udkanten: Hvis I vil have en legeplads, skal I levere vindmøller og solceller

Vejle

Se videoen: Margit havde ikke strikket i 35 år - så blev hun draget af den gule farve og lægger nu sidste hånd på en 300 kvadratmeter stor og 600 kilo tung førertrøje

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Erhverv For abonnenter

Populær café mister forpagter efter seks år: Ét særligt problem får Dorthe til at give op, selv om der er gæster nok

Jørgen Olsen efter brors kræftsygdom: Den gamle cirkushest i mig skal videre

Kultur

Advarsel: Jelling har ingen veje: Tag hellere toget - med rabat

KLUMME For abonnenter

Sidste festivaltur med skipper Charlie ved roret

Kultur

Musikfestival passerer 650.000 gæster i år - så mange var vi og her er hovednavnene år for år

Annonce