Annonce
Erhverv

Kæmpe virksomhed trækker stikket på grund af corona-frygt: Ingen julefrokost i år - 1100 medarbejdere bliver ramt

Der skal nu vises coronapas ved restaurantbesøg, men alligevel melder firmaer fra på grund af coronafrygt. Foto: Lars Saugbjerg
Flere af Vejles restauratører mærker nu konsekvenserne af, at flere store virksomheder trækker stikket på grund af coronafrygt.

Vejle: Coronafrygt. Det er årsagen til, at flere af Vejles restauratører nu får huller i deres julefrokost-bookninger.

Et eksempel er Danske Fragtmænd, der har valgt at trække stikket til medarbejdernes julefrokost på grund af coronafrygt. Ifølge Henriette Kjærholm Aagaard, kommunikationschef hos Danske Fragtmænd, er der tale om et bevidst valg.

- Smittetrykket er i år lige så stort som i julemåneden sidste år. Vi er et transportfirma med terminaler fordelt over hele landet, og vi kan ikke risikere, at vores medarbejdere på en af vores terminaler bliver ramt af corona, siger Henriette Kjærholm Aagaard.

Annonce

Danske Fragtmænd har foruden hovedsædet i Aarhus terminaler i Aalborg, Aarhus, Herning, Taulov, Odense og Taastrup.

Ifølge Henriette Kjærholm Aagaard er der stor forståelse for beslutningen blandt de 1100 medarbejdere, der nu bliver ramt.

- De er selvfølgelig kede af, at de ikke kan mødes til julefrokost med deres kolleger. Det er vi alle sammen, siger kommunikationschefen.

Terje Thesbjerg, medejer og direktør i Torvehallerne, har forståelse for, at selskaber melder afbud, bare de gør det i god tid. Foto: Flemming Larsen

Vejle-restauratører ramt

En af de Vejle-restauratører, der bliver ramt af beslutningen  i Danske Fragtmænd, er Torvehallerne i Vejle.

- Vi har selvfølgelig stor forståelse for en sådan beslutning - bare aflysningen kommer i god tid, så vi har mulighed for at sælge pladserne til anden side. I værste fald risikerer vi, at vi har indkøbt råvarer og har kaldt folk på arbejde, og så kommer det til at koste på bundlinjen, siger medejer af Torvehallerne Terje Thesbjerg.

Han nævner, at det så anderledes ud for blot et par måneder siden.

- Her oplevede vi, at vi ikke havde fredage og lørdage nok. Nu opstår der huller, og vi står pludselig med ledige pladser, siger Terje Thesbjerg.

Han oplyser, at weekenderne frem mod jul  - på nær aflysningerne fortsat - er fuldt booket til årets festlige julefrokostarrangementer, og at han ser frem til at byde gæsterne velkomne med et gyldigt coronapas i hånden, da det jo heldigvis er den eneste restriktion, man er blevet pålagt.

Vi har selvfølgelig stor forståelse for selskabets beslutning, bare aflysningen kommer i god tid, så vi har mulighed for at sælge pladserne til anden side. I værste fald risikerer vi, at vi har indkøbt råvarer og har kaldt folk på arbejde, og så kommer det til at koste på bundlinjen.

Terje Thesbjerg, medejer af og direktør i Torvehallerne
René Hviid, indehaver af Hviids Vinstue i Gormsgade, brænder fingrene, hver gang et firma melder afbud. PR-foto
Annonce

Koster på bundlinjen

En af de restauratører, der allerede har tabt penge, er René Hviid, som er indehaver af Restaurant Hviids Vinstue i Gormsgade.

- Vi oplevede forleden et selskab, der meldte fra på dagen. Det betød, at vi både stod med råvarer og havde kaldt medarbejdere på arbejde.

- Der var heldigvis tale om et mindre selskab på 14, og derfor er tabet ikke så stort. Men vi står  med et tab, siger René Hviid.

Han slår på, at der i disse tilfælde burde være en akut hjælpepakke.

- Når firmaer og gæster melder fra, hænger det blandt andet sammen med de skrækscenarier, regeringen og Sundhedsstyrelsen melder ud, og fordi folk ikke gider bøvlet med coronapas, forklarer René Hviid.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Sådan oplevede nybegynderen Lance Luscombe valget: 'Jeg mødtes med Dan Arnløv og oplevede en politiker, som var helt rundt på gulvet og pludselig undsagde de fælles politiske projekter'

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Smittetallene er på himmelflugt efter stor julefrokostweekend: Flere end 400 nysmittede den seneste uge

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Navne

Jens Jørgen måtte køre B&B videre, da konen Inger gik bort: Nu har han sørget for folks bondegårdsferier i et kvart århundrede

Erhverv

Tilbage til den kreative legeplads: Peter og Ole vil lave Danmarks bedste mikropølsemageri

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Vejle For abonnenter

336 kvadratmeter lejlighed solgt for solgt for 8.300.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune

Erhverv For abonnenter

Efter syv magre år har restaurant endelig overskud: Se status fra 20 lokale firmaer i ugens regnskaber

Vejle

Gymnasiefest gik galt, da adskillige elever faldt og blev mast under koncert med prisvindende sanger: 'Det var ikke et sikkert sted at være'

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Alarm 112

Transformator brød i brand: Ingen forstyrrelse i elforsyningen

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Vejle

Fik ondt i maven over julens udgifter: Men så kom der pludselig uventet hjælp

Annonce