Annonce
Vejle

Kænguruen Ejgil er hoppet væk: Måske er han taget på damejagt

Kænguruer bliver holdt på græsfolde som hobbydyr rundt omkring i Danmark. Lasse Stærdal Simonsen fra Jelling havde netop fået sin kænguru Ejgil i søndags, men nu er den hoppet væk. Arkivfoto: Karina Øhlenschlæger
Onsdag morgen blev en ung kænguru-han meldt savnet. Den er hoppet væk fra sin indhegning ved Herningvej. Her havde den kun boet siden søndag.
Annonce
Jelling: Kænguruen Ejgil var netop ankommet til sit nye hjem - en fold på Herningvej - i søndags.
Hans ejer, Lasse Stærdal Simonsen, købte den lille parmakænguru på Fyn, fordi han i lang tid havde drømt om at holde kænguruer som hobbydyr. Men indtil videre har livet som kænguruejer været trængselsfyldt, for allerede onsdag morgen blev kænguruen meldt savnet.
- Jeg ved ikke, hvordan den er sluppet væk. Enten har den fundet et hul i hegnet, som jeg ikke kan finde, eller også er den hoppet hen over hegnet, fortæller Lasse Stærdal Simonsen.
Han uddyber, at den 50 centimeter høje kænguru, som ellers hører til verdens mindste arter af kænguruer, kan hoppe omkring to og en halv meter, så hvis Ejgil virkelig ville ud fra sit nye hjem, så kunne han formentlig komme det.
Annonce

Måske på damejagt

Lasse Stærdal Simonsen fortæller, at kænguruen Ejgil kravlede ud af sin mors pung for cirka et år siden, og den var nu ved at blive så kønsmoden, at den var begyndt at slåsse med sin far. Derfor fik Lasse lov at købe den. Han gætter på, at Ejgil kan være hoppet ud af folden i sin jagt på en hun-kænguru. Kænguruer er nemlig flokdyr.
- Men så kan han komme til at løbe langt, for så vidt jeg ved, er der ikke nogen i nærheden, der har kænguruer, og jeg nåede desværre ikke at finde en hun til ham, siger en ærgerlig Lasse Stærdal Simonsen.
Han håber dog, at kænguruen Ejgil stadig befinder sig i nærheden. Men kornet står så højt, at Ejgil kan gemme sig i det, ligesom Lasse Stærdal Simonsens grund er tæt bevokset med blandt andet buske.
- Så jeg har ikke set den endnu, siger Lasse Stærdal Simonsen.
Annonce

Kontakt politiet

Han har sat forskellige fælder op på sin grund med gulerødder i, som måske kan friste Ejgil. Desuden har han kontaktet naboerne i området, for at de skal vide, at der løber en kænguru rundt i området.
- Vi kan ikke gøre så supermeget mere. Jeg håber bare, at nogen ser den og giver politiet besked, siger Lasse Stærdal Simonsen.
Politiet kan kontaktes på telefon 114.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Give For abonnenter

Tre afgørende faktorer spænder ben for genetablering af lokal radiokanal - men næstformand ser det gerne ske

Annonce