Annonce
Billund

Kængurufamilie på springtur efter mystisk hærværk

Arkivfoto - ikke af en af de efterlyste kænguruer.
Annonce
Af Anders Christensen

Vorbasse - Et noget usædvanligt hærværk fandt sted i Vorbasse natten mellem mandag og tirsdag. Ukendte gerningsmænd klippede et to meter højt hegn op, hvorved to voksne kænguruer og en enkelt unge kunne slippe ud.

Kænguruernes ejer Regner Egsgaard lå og sov, da hærværket skete.

- Det er nogle, som har gjort det bevidst, for de må have haft en tang med, siger Regner Esgaard.

I løbet af onsdag morgen er det lykkedes at fange den ene af kænguruerne, men da hullet i hegnet endnu ikke er lukket til, kan Regner Esgaard ikke få den hjem endnu.

- Jeg tror, det er den store hun-kænguru, der er fanget, men jeg skal have fundet noget at lukke hullet i hegnet med, så jeg kan få den hjem og tjekke efter. Det er jo ikke bare sådan lige at gøre, siger Regner Egsgaard.

Han ved heller ikke, om hun-kænguruen stadig har sin unge i pungen.

- Hvis den bliver træt, kan den sagtens finde på at smide ungen fra sig. Så må den klare sig selv, og kan ende med at dø, siger Regner Esgaard.

Den sidste af de bortløbne kænguruer blev onsdag morgen set af den lokale skraldemand, og Regner Egsgaard har derfor en god ide om, hvor den skal findes.
- Men det bliver ikke helt let. Jeg er oppe i årene, og dem som kan hjælpe er jo på arbejde. Så jeg håber, at vi kan fange den engang i aften, siger Regner Egsgaard.
Annonce

Kan leve i Danmark

Han er træt af, at folk går og klipper hul i hans hegn, og lukker hans dyr ud.

- Jeg ved ikke, om det er dyreaktivister eller sådan noget, men det giver en værre gang bøvl, når det sker, siger Regner Egsgaard.

Ifølge Regner Egsgaard kan kænguruerne sagtens leve i naturen herhjemme, men han ser alligevel helst, at de kommer tilbage til indhegningen hurtigst muligt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Se de nyeste corona-tal for Vejle her: Smittetallet stiger stadig - godt hjulpet på vej af B117

Give

Millionarv sender klokkespil til Give

Annonce