Annonce
Læserbrev

Kære 32 erhvervsledere

Læserbrev: Når I, i JydskeVestkysten den 10. oktober, skriver om kommunens udfordringer og det ansvar, vi har som byrådspolitikere, er vi sådan set enig med jer et stykke af vejen. Vækst og øget bosætning er vigtige elementer i en positiv fremtid for Kolding Kommune. Vi synes dog, I mangler en vigtig pointe.

For det er fint, at vi har fokus på øget bosætning. Men hvem ønsker at flytte til en tom skal? Hvis vi skal have folk til at flytte til Kolding, skal kvalitet til vores børn tænkes ind. Stærke daginstitutioner, folkeskoler og fritidsfaciliteter tiltrækker nye borgere til kommunen.

Desværre kommer de planlagte besparelser på ca. 45 mio. kr. i 2020 og 60 mio. kr. i 2021 til at ramme blandt andet folkeskoler og daginstitutioner. Vores nuværende tilbud bliver i den grad en light-model. Det er ikke bare uanstændigt overfor de børn og unge, der allerede bor her. Det vil også skræmme nye børnefamilier væk. Hvem vil bo et sted, hvor deres børn i den grad bliver nedprioriteret i det kommunale budget?

Vi kan i SF ikke se os i et budget, hvor der skal spares urimeligt meget på børneområdet. Derfor har vi taget det ansvar at stemme nej til det budget, som forligskredsen har fremlagt. Vi fremlægger et alternativt budget, som viser, at der er en anden vej at gå med plads til, at vores børn trives og udvikles.

Vækst skabes ved at flere familier slår sig ned i Kolding. Og betaler skat her. Vi har lige nu nogle af landet bedste folkeskoler og daginstitutioner, der scorer højt fagligt og pædagogisk. Det skal vi blive ved med at have og bruge det som en del af en attraktiv bosætningsstrategi. På den måde smelter vækst, erhverv og kerneopgaver sammen.

Hans Holmer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Annonce