Annonce
Fredericia

Kø foran ny genbrugsbutik: Daglig omsætning på 25.000 - men meget koster også kun en krone

Fredericia Kommunes nye butik er fuldt af gammelt. Slog dørene op mandag. Halvt hundrede trippede udenfor. Også professionelle opkøbere.

Fredericia: Squiik, squiik, squiik - lyden af bøjler skubbet frem og tilbage på stativer og damer på jagt efter gedigent, men brugt, tøj.

Bruuummm - en mand afprøver en fiks lille bordstøvsuger.

Klang, klang, kling - kun let ridsede gryder efterses af en kritisk kunde.

Annonce

Jo, der var kø fra starten og fuldt hus, da Fredericia Kommunes nye genbrugsbutik i forbindelse med det lige så nye genbrugscenter på Ndr. Kobbelvej åbnede mandag.

- Der stod 44, da vi slog dørene op, fortalte daglig leder, Lene Majeske Dall, til Fredericia Dagblad:

- Vi må være 42 herinde ad gangen.

Retrobutik købte også

14 mand var på job, og butikkens personale havde også lagt sig i selen de forudgående dage for at få inventaret på plads og fyldt kasser og hylder op med nogle af de "enorme mængder genbrugsting" - som Lene Majeske Dall udtrykker det - der leveres ind.

Måske landets nyeste butik til noget gammelt? Fredericia Kommunes nye genbrugsbutik på den lige så nye genbrugsplads på Ndr. Kobbelvej åbnede mandag 3. maj. Foto: Søren Gylling

Ikke mindst under coronanedlukninger. Faktisk så mange, at Fredericia Kommune har lejet fjernlagre. For eksempel ude i Messe C.

- Det er blevet meget flottere. Mere stilrent - med gode ting og fin orden, lød vurderingen fra en prof.

Dem kommer der nemlig også flere af i de kommunale eller velgørende genbrugs'er rundt om. De køber op til en god pris, fordi de ser, at det kan sælges videre med fortjeneste i private retrobutikker og på loppemarkeder.

Almindelige borgere og opkøbere som Brian Larsen, Egtved, var nogle af de første i butikken. Brian sikrede sig for eksempel en art udstoppet ugle. Foto: Søren Gylling

Således havde Brian Larsen fra Butik Baggården i Egtved sikret sig en slags udstoppet ugle, en rød spisestuestol og forskelligt nips. Dyret til 75 bobs kunne han nok godt sende videre til det dobbelte, vurderede kræmmeren.

Annonce

Et system i et system...

Fra disken lød et slag på tasken, at genbrugsbutikken på Ndr. Kobbelvej denne dag ville runde en omsætning på 20-25.000 kroner.


Det er blevet meget flottere. Mere stilrent - med gode ting og fin orden, lød vurderingen fra en prof.


Men man skal huske på, at få varer koster over 100 kroner. Mest møbler. Andre ting ryger for en krone eller to, forklarede Lene Majeske Dall.

Det meste i butikken koster under 100 kroner. Møbler måske lidt mere. Foto: Søren Gylling

Fortjenesten indgår i Fredericia Kommunes forsyningssystem og er med til at holde taksterne nede:

- Det, vi ikke kan komme af med, går til Røde Kors og Kirkens Korshær. Vi har også aftaler med krisecentrene om, at de kan hente forskelligt, hvis der står nogen uden noget, fordi de har måttet gå fra hus og hjem.

Daglig leder af Fredericia Kommunes genbrugsbutik, Lene Majeske Dall. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nærmede sig diskvalifikation: Carelink vandt kviktest-udbud i Syddanmark trods kritik for mangelfuld plan

Annonce