Annonce
Vejle

Kø ved håndvasken: Så er skolen åben igen

En flok af drengene fra 2. klasse hilste på hinanden over håndvasken i skolegården, inden de igen skulle have undervisning på Mølholm Skole. Foto: Mette Mørk
Tryghed er afgørende, når eleverne skal retur til skolen, siger Peter Nødskov, skoleleder ved Mølholm Skole.
Annonce

Vejle: Langt om længe.

Onsdag morgen tog Mølholm Skole mod de yngste elever, da skolen åbnede efter lidt over en måneds næsten total lukning på grund af coronakrisen.

Mølholm Skole tager i første omgang mod cirka 230 elever. Eleverne fra 0. til 3. klasse og eleverne i skolens specialklasser mødte ind onsdag morgen, mens 4. og 5. klasserne støder til torsdag.

- Og så håber vi, at resten snart kommer med, sagde Peter Nødskov, skoleleder på Mølholm Skolem, i formiddag.

Det har dog lidt længere udsigt, da den seneste melding lyder, at de ældste elever tidligst møder 11. maj.

Skolen har været virkelig god til at informere os om, hvad der skal ske. For eksempel fik vi på forhånd en video, som viste, hvordan det skulle foregå, når eleverne kom.

Thea Dahl, mor

Annonce

Tryghed er afgørende

Umiddelbart er der ingen forældre til elever på Mølholm Skole, som holder børnene hjemme på grund af frygt for smitte med coronavirus.

Enkelte følte sig dog ifølge Peter Nødskov nervøse og lidt utrygge ved situationen.

- Det hjalp, da vi fik talt sammen, og jeg er helt sikker på, at vi har fundet løsninger, som passer alle, siger Peter Nødskov.

Tryghed spiller ifølge Peter Nødskov en helt afgørende rolle i forhold til den nuværende situation, og Peter Nødskov roser skolens personale og dens bestyrelse for en ihærdig indsats for at gå gjort både skole og forældre parate til den første skoledag efter den lange pause.

Annonce

Stor ros til skolen

Parate var Clara Dahl, som blev fulgt i skole af sin mor, Thea Dahl.

Clara Dahl går i 0. klasse og så frem til mødet med sine klassekammerater efter mere end en måned hjemme hos mor, far og lillesøster.

- Både min mand og jeg blev sendt hjem for at arbejde, og derfor benyttede vi ikke nødpasningen, sagde Thea Dahl og fortsatte:

- Det lykkedes for os at få det til at hænge sammen.

Forældrene sendte Clara Dahl i skole uden nervøsitet, og senere på ugen skal også lillesøster Rosa Dahl af sted til børnehaven.

- Skolen har været virkelig god til at informere os om, hvad der skal ske. For eksempel fik vi på forhånd en video, som viste, hvordan det skulle foregå, når eleverne kom, sagde Thea Dahl.

Videoen viste for eksempel, hvor og hvordan eleverne skulle vaske deres hænder, inden de nåede ind i skolen, og at klasselæreren stod klar i skolegården og tog imod.

- Vi er helt trygge, og det fortjener skolen stor ros for, siger Thea Dahl.

Clara Dahl (til venstre) havde selskab af sin mor Thea Dahl, da hun mødte ind til første skoledag efter over en måneds pause. Og der blev holdt fornuftig afstand - selv ved gensynet med bedsteveninden. Foto: Mette Mørk
Som resten af skolerne i Vejle Kommune genåbnede Mølholm skole onsdag morgen for eleverne fra 0. til 3. klasse. Foto: Mette Mørk
Som resten af skolerne i Vejle Kommune genåbnede Mølholm skole onsdag morgen for eleverne fra 0. til 3. klasse. Foto: Mette Mørk
Forældrene holdt god afstand i skolegården, mens eleverne fik gjorde sig klar til skoledagen ved at starte med den første runde håndvask, der efterfølgende skal gentages hver anden time. Foto: Mette Mørk
I god afstand tjekkede eleverne ind hos deres lærer og fik at vide, hvor de skulle gå hen. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Journalist går med vilje imod alle sædvanlige regler: Kaare jagter sandheden med anonyme kilder

Vejle

Sovende bilist anholdt

Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce