Annonce
Vejle

Københavner med to butikker i Odense åbner isenkræmmer i Vejles gågade

Decorate Shop lukkede for nylig efter seks år på gågaden. Til oktober rykker Vejle Isenkram ind i lokalerne. Foto: Mads Dalegaard
- Jeg har været på udkig efter lokaler i Vejle i 20 år, fortæller Jan Ritz, der til oktober åbner Vejle Isenkram på Nørregade.

Vejle: Vejles gågade får en ny beboer til efteråret, hvor Vejle Isenkram åbner på Nørregade 18A, der tidligere husede Decorate Shop.

- Vi overtager lejemålet den 15. september, så hvis alt går vel - og det regner vi med - så slår vi dørene op i den første uge af oktober, fortæller Jan Ritz, der er manden bag den nye isenkramforretning, som bliver en del af kæden Din Isenkræmmer.

Han ejer i forvejen to Din Isenkræmmer-butikker i Rosengårdcentret og Tarup Center i Odense og fortæller, at han tidligere har haft kig på Vejle til en butik.

Annonce

- Før jeg åbnede butikken i Rosengårdcentret i 2002, var jeg i Vejle at kigge på lokaler. Jeg har været opmærksom på Vejle i måske 20 år. Vejle har en fantastisk gågade, og jeg har altid været tiltrukket af byen, men hver gang er det faldet på, at beliggenheden ikke har været rigtig, eller at vi ikke har kunnet blive enige om lejen. Jeg kommer egentlig fra København, men valgte i 2002 at åbne i Rosengårdcentret, fordi det er Danmarks næststørste indkøbscenter med 6,5 millioner besøgende årligt. Så mange kommer der trods alt ikke i Vejles gågade, fortæller Jan Ritz.

Krise åbnede for mulighed

At han alligevel vendte tilbage til Vejle, skyldes blandt andet corona-krisen, som var delvis skyld i, at Decorate Shop måtte lukke efter seks år på gågaden.

- Nu kom der så en krise, og det har gerne en effekt på huslejen, så nu var det tid til at åbne i Vejle, siger Jan Ritz.

Isenkram-forretningen på Nørregade bliver med Jan Ritz' ord: "en god gammeldags isenkræmmer".

- Varesortimentet dækker alt fra æggekogere over Kähler-vaser til rengøringsmidler og alt derimellem, fortæller Jan Ritz.


Nu kom der så en krise, og det har gerne en effekt på huslejen, så nu var det tid til at åbne i Vejle.

Jan Ritz


Den nye butik får omkring 420 kvadratmeter, hvoraf hovedparten af pladsen skal bruges til butikslokale.

Butikken, der bliver nummer 28 i kæden Din Isenkræmmer, får fire ansatte, som er fundet, oplyser Jan Ritz.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce