Annonce
Vejle

Københavner med to butikker i Odense åbner isenkræmmer i Vejles gågade

Decorate Shop lukkede for nylig efter seks år på gågaden. Til oktober rykker Vejle Isenkram ind i lokalerne. Foto: Mads Dalegaard
- Jeg har været på udkig efter lokaler i Vejle i 20 år, fortæller Jan Ritz, der til oktober åbner Vejle Isenkram på Nørregade.

Vejle: Vejles gågade får en ny beboer til efteråret, hvor Vejle Isenkram åbner på Nørregade 18A, der tidligere husede Decorate Shop.

- Vi overtager lejemålet den 15. september, så hvis alt går vel - og det regner vi med - så slår vi dørene op i den første uge af oktober, fortæller Jan Ritz, der er manden bag den nye isenkramforretning, som bliver en del af kæden Din Isenkræmmer.

Han ejer i forvejen to Din Isenkræmmer-butikker i Rosengårdcentret og Tarup Center i Odense og fortæller, at han tidligere har haft kig på Vejle til en butik.

Annonce

- Før jeg åbnede butikken i Rosengårdcentret i 2002, var jeg i Vejle at kigge på lokaler. Jeg har været opmærksom på Vejle i måske 20 år. Vejle har en fantastisk gågade, og jeg har altid været tiltrukket af byen, men hver gang er det faldet på, at beliggenheden ikke har været rigtig, eller at vi ikke har kunnet blive enige om lejen. Jeg kommer egentlig fra København, men valgte i 2002 at åbne i Rosengårdcentret, fordi det er Danmarks næststørste indkøbscenter med 6,5 millioner besøgende årligt. Så mange kommer der trods alt ikke i Vejles gågade, fortæller Jan Ritz.

Krise åbnede for mulighed

At han alligevel vendte tilbage til Vejle, skyldes blandt andet corona-krisen, som var delvis skyld i, at Decorate Shop måtte lukke efter seks år på gågaden.

- Nu kom der så en krise, og det har gerne en effekt på huslejen, så nu var det tid til at åbne i Vejle, siger Jan Ritz.

Isenkram-forretningen på Nørregade bliver med Jan Ritz' ord: "en god gammeldags isenkræmmer".

- Varesortimentet dækker alt fra æggekogere over Kähler-vaser til rengøringsmidler og alt derimellem, fortæller Jan Ritz.


Nu kom der så en krise, og det har gerne en effekt på huslejen, så nu var det tid til at åbne i Vejle.

Jan Ritz


Den nye butik får omkring 420 kvadratmeter, hvoraf hovedparten af pladsen skal bruges til butikslokale.

Butikken, der bliver nummer 28 i kæden Din Isenkræmmer, får fire ansatte, som er fundet, oplyser Jan Ritz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Crazy Red and Whites: Seks Vejle-kendisser fortæller om deres bedste landsholds-oplevelser

Alarm 112

Travl aften for politiet i Vejle

Vejle

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Annonce