Annonce
Vejle

Køberne står i kø: Vejles mæglere kan ikke skaffe nok huse

Ejendomsmæglerne har haft et forrygende salg i det forgangne år. Lige nu jagter de boliger, og alt har interesse. Der står købere på spring til både énfamiliehuse, ejerlejligheder, andelsboliger og fremtidige byggegrunde og projekter. Arkivfoto: Leif Baun
Coronaen betød ikke nedgang i boligsalget, som ejendomsbranchen frygtede. Tværtimod har Vejles mæglere aldrig solgt så mange boliger som nu, og det øger efterspørgslen efter huse. - vi har både travlt lige nu og kan se tilbage på et rigtig godt år, siger Frank Bruun fra Nybolig blandt andet
Annonce

Vejle: Mens mange brancher lider under corona-nedlukningen, har ejendomsmæglerne aldrig haft mere travlt. Hos Home Vejle kan daglig leder af butikken på Damhaven, Jesper Guldmann,  se tilbage på de højeste salgstal i 2020 siden kædens start i 1989.

- Vi har solgt 19 procent mere i 2020 end året før, og jeg kan se, at kolleger rundt omkring i byen klarer sig lige så godt. Faktisk oplever vi lige nu, at det er svært at skaffe nok boliger til alle de købere, der er på markedet, siger Jesper Guldmann.

-  Efterspørgslen i øjeblikket er så høj, at hver syvende bolig ryger ud i budrunde, fortæller Jesper Guldmann.

Dør om dør med Home på Damhaven ligger Nybolig, og her bekræfter ejendomsmægler Frank Bruun, at mæglerne har travlt som aldrig før.

- Vi frygtede jo, at det skulle blive ganske træls, da statsministeren lukkede landet ned sidste år i marts. Vi så da også en smule afmatning. Men det blev kun ganske kortvarigt. Derefter steg salget, og vi har både travlt lige nu og kan se tilbage på et rigtig godt år, siger Frank Bruun.

Annonce

Hjemsendelse har spillet en rolle

De to ledere af henholdsvis Home Vejle og Nybolig Vejle er enige om, at tilskrive stigningen i salget, at folk generelt har været meget mere hjemme i det seneste år.

- Mange har jo heldigvis beholdt deres job og dermed deres indtjening. Samtidig har de arbejdet hjemmefra og børnene er blevet undervist hjemme. Det har nok fået flere til at konkludere, at familien mangler plads, siger Jesper Guldmann, Home Vejle.

- Ja, det billede kan jeg nikke genkendende til. Og samtidig har renten været lav. Det har helt sikkert været medvirkende til at holde gang i boligmarkedet, supplerer Frank Bruun, Nybolig Vejle.

Med mange interesserede købere, må ejendomsmæglerne i øjeblikket nærmest knokle mere for at finde huse end for at finde aftagere.

- Vi oplever at blive kontaktet af mange, som gerne vil skrives op i vores kundekartotek. Simpelthen fordi udbuddet er blevet så lavt, at mange boliger bliver revet væk, nærmest inden de når ud på markedet, fortæller Frank Bruun.

Annonce

Alt har interesse

Begge ejendomsmæglere oplyser,  at efterspørgslen gælder stort set alle varer på hylderne, altså både énfamilie-huse, andelsboliger, ejerlejligheder og byggegrunde.

Det betyder, at mæglerne er interesserede i at få fingre i alle typer boliger.

Det har vejlensere rundt omkring i mange boligområder i kommunen mærket i form af brochurer i postkassen, hvor de forskellige ejendomsmæglerkæder under overskriften: "Vil du sælge dit Hus" lokker med tilbud om vurdering af boligen og hjælp til et salg.

Normalt plejer man at råde sælgere til at vente til foråret med at sætte deres hus til salg, fordi alt ser bedre og lysere ud i forårsmånederne.

Ifølge Jesper Guldmann behøver potentielle sælgere  dog ikke følge det gamle råd lige nu. Appetitten fra køberne er nemlig ikke faldet hen over vinteren, og ligesom Frank Bruun, oplever han også fyldte køberkartoteker med folk, der bare venter på at finde en ny bolig.


Efterspørgslen i øjeblikket er så høj, at hver syvende bolig ryger ud i budrunde.

Jesper Guldmann


Jesper Guldmann fortæller, at Home Vejle har solgt flere boliger i det forgangne år end nogensinde før. Foto: Mette Mørk
Frank Bruun fra Nybolig på Damhaven melder om masser af interesse for at blive skrevet op i køberkartoteket, fordi boligerne bliver revet væk. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Banke, banke på: 30 folk i orange vest går rundt i Vejles hårdest ramte bydele

Alarm 112

Det lugtede af ammoniak i opgang

Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce