Annonce
Give

Købmænd hjælper coronaramt lokalsamfund: Tilbyder levering af varer til hjemmeisolerede borgere

Købmanden i Kollemorten, Jørgen Mikkelsen. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Let-Køb i Kollemorten og Vores Købmand i Vonge tilbyder begge, at lokale borgere kan bestille hjemmelevering af dagligvarer. Det sker, efter nogle beboere er tvunget til at være i hjemmekarantæne på grund af positive coronatilfælde.

Vonge/Kollemorten: De to lokale købmænd i Vonge og Kollemorten, Vores Købmand og Let-Køb, har begge besluttet at hjælpe de borgere, der lige nu er påvirket af coronasmitte.

Det sker, efter der den seneste uges tid har der været enkelte smittetilfælde centreret omkring børnehaven i Kollemorten og Øster Nykirke Skole i Vonge.

Begge købmandsforretninger tilbyder derfor at bringe dagligvarer ud til beboere i nærområdet, der er i isolation eller lignende.

Annonce

- Vi gjorde det også, dengang corona begyndte sidste år, hvor vi også kørte ud til folk eller stillede poser med varer til folk udenfor butikken, så folk bare kunne hente det. Vi har løst det fra situation til situation, og selvom vi ikke har haft meget smitte herude, kan man godt gøre noget, mener Jørgen Mikkelsen, der er bestyrer af Let-Køb i Kollemorten.

Også normalt bringer forretningen varer ud til enkelte borgere - hovedsageligt ældre, der kan ringe og bestille varer mod et leveringsgebyr. Det er også muligt at ringe til butikken, hvis man ønsker at få varerne pakket, så man blot kan hente dem udenfor.

- Vi skal i det hele taget hjælpes ad med at løse det her. Vi skal have det hele til at gå op, siger Jørgen Mikkelsen.

Kan I mærke, at der er nogle, der er isoleret, og at der derfor kommer færre i butikken?

- Nej, nok nærmere tværtimod. Der er nok lidt flere i den her uge, fordi de ikke vil køre til andre byer.

Med de nuværende coronarestriktioner må der være op til 70 kunder i butikken i Kollemorten ad gangen, og så mange er der ifølge Jørgen Mikkelsen aldrig i nærheden af at være.


Vi skal i det hele taget hjælpes ad med at løse det her.

Jørgen Mikkelsen, bestyrer Let-Køb i Kollemorten


Torsdag var Vonge-Kollemorten Hallen omdannet til teststed, hvor alle kunne blive testet for coronavirus. Testpersonalet var i hallen fra klokken 12 til 17, og klokken 16 havde cirka 200 borgere været forbi for at blive podet. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Annonce