Annonce
Egtved

Købte kjole og hvidt: Far og søn skal servere for dronningen

Mikkel Pagh måtte tidligere på måneden en tur i Tøjeksperten for at købe det reglementerede sæt kjole og hvidt. Butikschef Lars Rasmussen hjælper med at få detaljerne helt på plads. Foto: Mette Mørk

Knud Pagh har serveret for de kongelige flere gange. Nu er sønnen Mikkel Pagh også blevet godkendt til at servere for de royale. Tirsdag skal far og søn arbejde side om side skal servere for Dronning Margrethe og den franske præsident Emmanuel Macron.

Ødsted/Jerlev: På tirsdag venter der Mikkel Pagh, Ødsted, og Knud Pagh, Jerlev, en af den slags oplevelser, man ikke kan betale sig fra. Her skal de som to af 15 tjenere servere, når Dronning Margrethe er vært ved det franske statsbesøg, hvor blandt andre den franske præsident Emmanuel Macron besøger Danmark.

Knud Pagh har været tjener ved kongelige arrangementer et par håndfulde gange, men for ham er det stadig noget stort.

- Det er en meget lukket verden, man ellers ikke får lov at opleve. Det er sjovt at prøve at være så tæt på de kongelige og kendte. Pludselig står man måske lige ved siden af Hillary Clinton eller serverer for Dronning Margrethe. Det er der ikke mange, der får mulighed for at prøve, siger Knud Pagh.

Sønnen Mikkel Pagh har efterhånden hørt en del om, hvad faderen har oplevet og har lidt en idé om, hvad der venter ham - og så alligevel ikke.

- Der er tavshedspligt, for ved sådan et arrangement har vi adgang overalt og kan overhøre mange ting, forklarer faderen.

Annonce

Det er sjovt at prøve at være så tæt på de kongelige og kendte. Pludselig står man måske lige ved siden af Hillary Clinton eller serverer for Dronning Margrethe. Det er der ikke mange, der får mulighed for at prøve.

Knud Pagh, restaurantchef
Mikkel Pagh skal selv betale for tøjet, men han ser det som en investering i en helt særlig oplevelse. I midten ser Knud Pagh på, mens tøjet bliver passet til. Foto: Mette Mørk

Føler sig klædt på

Knud Pagh er faglært tjener og er ansat som restaurantchef ved Vingsted Hotel & Konferencecenter. Da Mikkel Pagh skulle vælge en karrierevej, faldt det ham naturligt at gå ind i tjenerfaget ligesom sin far.

- Mange tænker måske, at det bare er at gå med tallerkener, og hvor svært kan det være? Men der er rigtig meget mere i det, fortæller 23-årige Mikkel Pagh, som endte med at bestå sin svendeprøve med fire 12-taller og et 10-tal og opnåede sølv.

Han føler sig derfor godt fagligt klædt på til at prøve at servere for blandt andet Dronning Margrethe og den franske præsident på tirsdag. Og klædt rigtigt på i bogstaveligste forstand vil han også være. Tidligere på måneden måtte han en tur i en herretøjsbutik for at købe den reglementerede påklædning til at servere i sådan en sammenhæng; kjole og hvidt.

- Men jeg er da spændt og nok også lidt nervøs, siger Mikkel Pagh, som til daglig er ansat som tjener hos Hotel Koldingfjord.

Der er en meget detaljeret dresscode for tjenerne. De skal være i kjole og hvidt. Hvid vest, hvid skjorte med perlemorsknapper og hvid sløjfe. Foto: Mette Mørk

Intet er tilfældigt

De to tjenere glæder sig nu til tirsdag at tage turen til København og se, hvad der helt præcis venter dem.

- Vi får ingen konkrete detaljer før på selve dagen. Eksempelvis aner vi ikke, hvor mange gæster, der kommer, eller hvem det er. Vi ved kun, at den franske præsident vil være der. Af sikkerhedshensyn får vi først den slags oplysninger, når vi er blevet clearet af politiet, forklarer Knud Pagh.

På dagen får de også helt konkret at vide, hvad deres arbejdsopgaver bliver hver især helt ned til de små detaljer; hvem serverer sovsen eller hvem skænker vin. Intet er overladt til tilfældighederne.

Selvom Knud Pagh har prøvet det flere gange før, glæder han sig rigtig meget.

- Det er en stor oplevelse hver gang. Men den her gang bliver det noget ekstra særligt, fordi vi tager afsted sammen. Vi får en oplevelse sammen, som man ikke kan betale sig fra, og som vi altid vil kunne huske, siger Knus Pagh.

Knud Pagh (i midten) har prøvet at servere for medlemmer af det danske kongehus flere gange før. Nu er sønnen Mikkel Pagh også blevet udvalgt til at servere ved det franske statsbesøg tirsdag. Foto: Mette Mørk
Knud Pagh købte i sin tid sit første sæt kjole og hvidt i Tøjeksperten i Vestergade. Tidligere på måneden var det Mikkel Paghs tur at besøge butikken for at købe et sæt. Foto: Mette Mørk
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Vær aktiv i den 3. alder

Annonce