Annonce
Jelling

Køkkenchef siger op på Jelling Kro efter 28 dage: Derfor stopper jeg

Michael Skovsgaard havde første arbejdsdag som køkkenchef på Jelling Kro den 27. maj. Nu har han sagt op. Arkivfoto: Anders Kynde
Efter kun 28 dage som køkkenchef på Jelling Kro har Michael Skovsgaard sagt op. - Jeg vil ikke gå på kompromis med kvaliteten, siger han. Kroejere afviser kritikken.

Jelling: Hvad er en god bearnaisesauce?

Det kan lyde banalt, men lige netop dette spørgsmål står som som et centralt eksempel på, hvad der er gået galt i samarbejdet mellem køkkenchef Michael Skovsgaard og ejerne af Jelling Kro, Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen.

Et kortvarigt samarbejde blev det til. For efter kun 28 dage som køkkenchef har Michael Skovsgaard onsdag middag valgt at sige op.

Annonce

- Jeg havde virkelig glædet mig og set frem til samarbejdet med kroen. Derfor er jeg også ærgerlig over, at det ikke lykkedes, siger han.

- Kroen ville ansætte en køkkenchef, som kunne gå ind og højne niveauet. Men da det kom til stykket, ville kroejerne ikke ændre noget alligevel. Desværre tror jeg ikke, de har været så klar til forandringer, som de ellers har snakket om i lang tid, siger Michael Skovsgaard, da avisen kontakter ham, kort efter han har offentliggjort opsigelsen på Facebook.

Som noget af det første i interviewet kommer han selv ind på den famøse bearnaisesauce som et afgørende stridspunkt.

- De vil lave pulverbearnaise, som de altid har gjort. Jeg laver en ægte bearnaisesauce helt fra bunden, og det fik jeg også lov til. Men på grund af en enkelt klage fra en gæst, som havde været vant til pulverbearnaise, besluttede de at lave det om igen. Og der satte jeg grænsen. Det vil jeg ikke stå inde for, siger den nu tidligere køkkenchef.

Mad og kompromis

Det er dog ikke kun bearnaisesaucen, det handler om, understreger Michael Skovsgaard.

- Bearnaisesaucen er bare en lille ting, men den er godt eksempel på, hvor forskellig vores holdning er til kvalitet, siger han.


Jeg vil ikke gå på kompromis med alt, og jeg kan bestemt ikke gå på kompromis med kvaliteten af den mad, jeg laver.

Michael Skovsgaard


Han kritiserer også, at han som køkkenchef ikke blev tilstrækkelig inddraget, da et nyt menukort blev lavet 10. juni.

- Jeg fik lov at komme med forslag til menukortet, men da det skulle udformes, gik Dorthe og Bjarne selv ind og satte det endeligt sammen, fortæller han.

Når man søger et job på en ny arbejdsplads, må man vel også være indstillet på at indgå kompromis på nogle områder. Har du været indstillet på det?

- Det synes jeg også, at jeg har været. Jeg er gået på kompromis med flere ting, for eksempel at vi ikke selv lavede brød og serveringsmetoden. Men jeg vil ikke gå på kompromis med alt, og jeg kan bestemt ikke gå på kompromis med kvaliteten af den mad, jeg laver.

Du har kun været ansat i en måned. Har du overhovedet givet kroen en ordentlig chance?

- Jeg kan godt forstå, at en måned lyder som kort tid, men jeg skal også kunne stå inde for det, jeg laver. Jeg har mange grunde til at stoppe nu, og dem har jeg fortalt til Dorthe og Bjarne. De gør tingene på deres måde, og det skal de selvfølgelig have lov til. Jeg troede, de var klar på at ændre flere ting, men det skete ikke.

- Det er ærgerligt, fordi jeg synes stadig, at kroens bygning og placering har et fantastisk potentiale. Men hvis man siger, man vil ændre noget, skal man også turde prøve det. Selvfølgelig kan der komme negative kommentarer fra gæster, men sådan er det, når man prøver noget nyt.

Annonce

Svar på kritikken

Michael Skovsgaard var egentlig ansat i en projektstilling på to år. Det ærgrer Dorthe Kirstine fra Jelling Kro, at samarbejdet måtte stoppe så tidligt.

- Vi er ikke enige i, at vi går på kompromis med kvaliteten. Når det drejer sig om bearnaisesaucen, er det korrekt, at det ikke er en sauce, der er lavet helt fra bunden. Vi har fundet en bearnaisepasta, hvor vi selv har tilsat nogle ingredienser for at finde vores egen smag, forklarer Dorthe Kirstine Madsen.

- Vi er et lille sted og har ikke plads og råd til, at vi kan stå og lave en bearnaisesauce helt fra bunden. Men vi gav ham lov til at lave saucen, som han ville lave den. Desværre havde vi haft et par klager vedrørende saucen. Derfor valgte jeg at lytte til vores gæster, som gerne ville have den gamle sauce tilbage. Det, vi har bygget op gennem 10 år, skulle en bearnaisesauce altså ikke ødelægge, tilføjer hun.

Hun mener, at Michael Skovsgaard var svær at samarbejde med.

- Hans mening var, at når maden ikke blev lavet på hans måde, så ville han ikke være her. Men det er Bjarne og mig, der ejer kroen, og vi har altså også noget at skulle have sagt, siger Dorthe Kirstine Madsen.

Michael Skovsgaard kritiserer, at han ikke blev inddraget nok i processen med at lave et nyt menukort. Hvordan ser du på det?

- Det er rigtigt, at han kom med et udspil, og jeg kom med et udspil. Det udspil, han kom med var rigtig fint - hvis vi havde været en fransk restaurant, fordi overskriften til menuerne stod på fransk. Vi har hele tiden sagt, at vi er en dansk kro, som laver traditionelt dansk mad. Og det er noget, som vi oplever en stor efterspørgsel på.

Har I været villige til forandringer?

- Ja, vi har været klar på forandringer med de remedier og ressourcer, vi har haft til rådighed. Vi er åbne for nye inputs, men gerne lidt mere hen ad vejen. Og vi havde også talt med Michael om at lave nogle aftener, hvor han virkelig kunne få lov at udfolde sig. For vi har stor respekt for hans evne til at lave mad.

Har der været en ordentlig forventningsafstemning mellem jer og Michael Skovsgaard?

- Vi aftalte, at stillingen som køkkenchef var uden ledelse, så det stadig var mig, der var lederen. Jeg synes, vi havde mange gode snakke om den vej, vi ville køre. Og jeg troede også, vi var på den vej, men det er som om, at han har haft en anden dagsorden, end vi havde talt om. Vi skal have alle med, når vi laver ændringer, og det gælder både gæster og ansatte.

Annonce
Egtved For abonnenter

Uroen breder sig på Firehøjeskolen: 'Den er også gal hos os, og det er faktisk bekymrende'

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Carsten fik et chok, da han så en mand på løbehjul midt på Vejlefjordbroen: 'Bilisterne dyttede, men det ragede ham en skid. Han gav dem bare fingeren'

Erhverv For abonnenter

Camillas spisested skal rives ned: Nu åbner kokken fra Skibet restaurant et sted fyldt med huller

Jelling

Corona har for alvor gjort sit indtog på skolerne: - Vi har været nede på fem elever i en klasse

Erhverv For abonnenter

Politikerne er enige: Derfor skal cykelhandleren ikke rive sin tilbygning ned - selvom den er ulovlig

Politiet har ingen fartmålinger: Alligevel er Lars' Tesla beslaglagt på sjette måned

Kultur For abonnenter

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Børkop For abonnenter

Nynne og Noor har udsigt til mange nye kammerater: Lille skole forventer at blive dobbelt så stor

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Alarm 112

Bilist stak af: Have i Bredballe raseret af bil

Navne For abonnenter

Diamantbrudeparret har haft en finger med i mange sammenhænge i Jelling-området

Billund

Viceborgmester sygemeldt - holder pause fra det politiske arbejde

Annonce