Annonce
Erhverv

Køkkenfirma vender tilbage til Vejle efter flere års pause

Hanstholm Køkken åbner butik i Føtexhus efter flere års fravær i Vejle. Håndværkerne er gået i gang med indretningen af lejemålet, og facadeskiltene er på plads. Foto: Torben Juhler
Hanstholm Køkken åbner senest 1. juli butik i Føtexhus ved havnen i Vejle. Køkkenfirmaet fra Vildsund kommer med en testbutik med også senge, reoler og borde.

Vejle: Til sommer får vejlenserne udvidet mulighederne, når de skal rundt i byens køkkenfirmaer for at vælge nye låger, greb og bordplader.

Det er knap et år siden, at Tvis Køkkener slog dørene op på Dæmningen, og nu er det Hanstholm Køkken, der kommer til byen.

Køkkenfirmaet, der har 15 butikker rundt i landet, åbner en 172 kvadratmeter stor butik i det nyopførte Føtexhus på Windfeld-Hansensgade.

Annonce

- Vejle er en af de byer, vi har haft i kikkerten gennem længere tid. Byen har den målgruppe, vi gerne vil ramme, og Vejle ligger et godt sted med et stort opland, siger salgsdirektør i Hanstholm Køkken, Lars Egeberg Bech.

Åbner flere butikker

Han betegner målgruppen som "premium", forstået på den måde, at det er folk, der har råd til et mere end blot et standardkøkken.

- Når vi har valgt placeringen i Føtexhus, er det, fordi vi gerne vil placere os et andet sted end de traditionelle køkkenmærker. Vores brand er et dyrere mærke, og vores målgruppe vil gerne bruge ekstra penge på at designe deres køkken. Vi har standardmål og modeller på køkkener, men vi går mere op i at skabe unikke køkkener til den enkelte kunde, siger salgsdirektøren.


Vi har valgt placeringen i Føtexhus, fordi vi gerne vil placere os et andet sted end de traditionelle køkkenmærker.

Lars Egeberg Bech, salgsdirektør, Hanstholm Køkken


Virksomheden ekspanderer i disse år med flere nye butikker og har sat EDC Erhverv på opgaven med at finde egnede lokaler rundt i landet.

Lokalejagten betyder, at kæden også åbner butik i Hillerød samt et tredje sted hen over sommeren i år. Dermed når kæden op på 18 butikker, og lokalt er man gået efter en butik med gode parkeringsforhold og placering med en stor mængde trafik.

Annonce

Ikke kun køkkener

Hanstholm Køkken er en traditionsbundet virksomhed fra 1968, hvor det første køkken blev samlet i et snedkeri på Hanstholm Havn. Nu har virksomheden egen fabrik i Vildsund, og ambitionen er at ekspandere yderligere både i ind- og udland.

- I Vejle tester vi et nyt koncept af i butikken. Vi vil have lidt færre køkkener og mere af, hvad du kan få til hele boligen. Det bliver både borde, reoler, møbler til entréen og senge, der er lavet unikt til os, så man kan se en sammenhæng mellem flere rum, siger Lars Egeberg Bech.

Virksomheden fik i 2018 ny ejer i Carsten Andersen, og det er især de sidste tre år, at antallet af butikker er steget. Næste år forventer kæden at åbne en håndfuld butikker mere, og her er det samtidig planen at søge uden for Danmarks grænser til nærmarkederne.

Annonce

Har fået nøglerne

- Vejle er vores første butik i Trekantområdet, og i første omgang vil vi dække området herfra. Jeg vil ikke afvise, at vi kan finde på at åbne i Kolding senere, men jeg tror ikke, det bliver aktuelt i Fredericia, siger salgsdirektøren.

Hanstholm Køkken har fået nøglen til lejemålet i Føtexhus, hvor skallen er bygget færdig. I næste uge begynder monteringen af de første køkkener, og Lars Egeberg Bech forventer, at butikken åbner senest 1. juli.

Annonce

Har fundet personale

- Vi har personalet på plads, men vi kan ikke offentliggøre, hvem det er, fordi de sidder i andre funktioner. Men det ligger fast, at vi selv kommer til at eje butikken i Vejle, mens vi har franchisetagere og samarbejdsparterne i andre konstellationer i flere af de øvrige butikker, siger salgsdirektøren.

Sidst Hanstholm Køkken havde butik i byen, var det med den tidligere professionelle cykelrytter Peter Meinert i spidsen. Men det er efterhånden nogle år siden, han lukkede køkkensalget, som han på et tidspunkt trak hjem til privaten i Ølholm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Banken siger nej: Uafklarede motorvejsplaner tvinger familien til at bo med træk og skimmelsvamp

Vejle

Smittetallene er styrtdykket: 'Hyg jer - især nu, hvor smitten er under kontrol!'

Børkop

Protesterne hjalp: DSB dropper at skære i antallet af tog til Børkop og Brejning

Annonce