Annonce
Erhverv

Kølerum var for varmt: Nyåbnet café får sur smiley og bøde på 5000 kroner

Sadik Yildiz, indehaver af "1401 - Food & Friends", ærgrer sig over bøden og især den sure smiley. Tingene er nu bragt i orden, og restauratøren ser frem til et nyt besøg af Fødevarestyrelsen, så han kan få sin glade smiley tilbage. Fotoet her er taget i forbindelse med restaurantens genåbning. Arkivfoto: Flemming Larsen
1401 - Food & Friends får sur smiley for at have opbevaret letfordærvelige fødevarer for varmt. Kølerum blev målt til 9,2 grader.
Annonce

Vejle: Den nyåbnede "Café 1401 - Food & Friends" i Klostergade 1 har netop fået en sur smiley og en bøde på 5000 kroner.

Fødevarestyrelsen giver bøden og den sure smiley, fordi cafeen opbevarede letfordærvelige fødevarer - fersk kylling, skinke, smørepølse, bacon og salami - for varmt. Kølerummet blev af styrelsen målt til 9,2 grader.

Kravet her er fem grader, og årsagen til bøden og den sure smiley er, at Fødevarestyrelsen allerede tilbage i juni konstaterede, at der blev opbevaret letfordærvelige fødevarer, hvor temperaturen havde sneget sig op på 8,5 grader.

Derfor kom der et opfølgende besøg 9. september.

Sadik Yildiz, indehaver af "1401 - Food & Friends", ærgrer sig over bøden og især den sure smiley. Han lægger sig fladt ned.

- Vores letfordærvelige fødevarer skal selvfølgelig have den rigtige temperatur; alt andet er sjusk, og det har jeg selvfølgelig det fulde ansvar for, siger han og tilføjer:

- Vi har knoklet de seneste måneder for at blive klar til genåbningen af caféen, det tidligere Arresten Mad & Bar, og har derfor ikke været opmærksomme på alt. Tingene er nu bragt i orden, og jeg håber, at jeg hurtigst muligt får min glade smiley tilbage.

Sadik Yildiz ser frem til et nyt besøg af Fødevarestyrelsen, der ikke havde nogen bemærkningen med hensyn til hygiejnen i caféens nyistandsatte køkken.

Som tidligere nævnt er det Sadik Yildizs anden café på den anden side af vejen, "1401 - Tapas & Burgers", der står for driften i den nyåbnede café, som mange i Vejle stadig bedst husker som Cafébiografen.

Tingene er nu bragt i orden, og jeg håber, at jeg hurtigst muligt får min glade smiley tilbage.

Sadik Yildiz, caféejer

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Udskudt halprojekt passer idémand

Annonce