Annonce
Billund

K: Byggegrundene i Vorbasse og Sdr. Omme er for dyre

Byggegrundene i landsbyerne er for dyre og kan ikke sælges. Nu vil politikerner se på, om prisen skal sættes ned. Arkivfoto

Byggegrunde i landsbyerne er for dyre, så nu vil politikerne se på dem samlet. Målet er at få priserne vurderet og måske sat ned.

Annonce

OPDATERET 15-10 KLOKKEN 15:50: I første omgang stod der nævnt, at der ikke var solgt en byggegrund på Gølgervej i Vorbasse i to år. Det er forkert. Der er solgt to i år.

Vorbasse/Sdr. Omme: Mens byggegrunde i Grindsted og Billund går som varmt brød, går det mere trægt for sig ude omkring i landsbyerne. Måske fordi grundene er for dyre. For eksempel har boliggrundene på Møllegrunden i Sdr. Omme i indtil videre to år ligget hen uden købere, og det synes byrådsmedlem Allan Munk Nielsen (K) er en skam. Han vil have priserne sat ned.

Lige nu koster grundene mellem 257.000 og 460.000 kroner.

- Det vil sætte gang i bosætningen. Jeg har talt med flere, som ikke kan få lån til de grunde, og med en ejendomsmægler, som siger, at de er for dyre. Derfor vil det være fint at få dem vurderet, så de følger markedsprisen, siger han.

Det kommer til at ske i løbet af de næste måneder, når økonomiudvalget tager sagen op og ser på det samlede udbud af byggegrunde i landsbyerne.

Annonce

Tag Hejnsvig med

Vorbasse og Hejnsvig er dog ikke de eneste landsbyer, der har det problem.

- I Hejnsvig har vi fire tilgroede grunde, som ikke ser særligt attraktive ud. Får vi prisen ned, vil vi nok kunne sælge dem, mener Arne V. Thomsen (V).

Borgmester Ib Kristensen (V) påpeger dog, at byggegrundene er udbudt til kostprisen, altså det, det har kostet kommunen at byggemodne dem. Bliver prisen sat ned, taber kommunen penge på dem, og det er værd at tage med i overvejelserne, mener han.

Annonce

Ingen huse i Sdr. OMme

Byrådets initiativ vækker glæde i Sdr. Omme, hvor der i øjeblikket hverken er lejligheder eller huse at tilbyde tilflyttere

- Vi har længe ønsket at få priserne sænket, da vi mener de nuværende er for høje for en by af Sdr. Ommes størrelse. Det går godt i kommunen, og vi ønsker alle flere tilflyttere til Billund Kommune - også omegnsbyerne. Vi mærker en stigende interesse for bosætning i Sdr. Omme, og her vil mere realistiske grundpriser klart vække glæde. Og det vil, i sidste ende, jo komme både Sdr. Omme og kommunen til gode, siger Søren Nielsen, formand for Borger & Erhverv.

Billund Kommune har tidligere sat priserne på grunde i landsbyerne ned. Det skete fra 1. januar 2016, da priserne blev sat ned med op til 130.000 kroner for en byggegrund i Sdr. Omme og med op til 115.000 kroner i Hejnsvig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Konspirationsteorierne er for alvor kommet til Vejle: 'Jeg kunne bare ryste på hovedet'

Vejle

Det måtte komme: Første vejlensere smittet med engelsk corona-variant

Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce