Annonce
Debat

K om ny barselsaftale: Forslag vil ramme skævt og behandle voksne mennesker, som var de børn i en kravlegård

Niels Flemming Hansen. Arkivfoto: Mette Mørk

Læserbrev: Det gik ellers lige så godt med vores nuværende barselsordning. Den fungerede, som den skulle, og havde ikke de store problemer, men alligevel har EU-Parlamentet i 2019 vedtaget et direktiv, som skal sende de nuværende barselsregler i graven og erstattes af en omgang overstatsligt formynderskab.

For voksne borgere i EU skal tydeligvis ikke selv have lov til at styre, hvordan de ønsker bedst at tilrettelægge deres barsel i forhold til deres familieliv.

Men hvor efterlader det så de nyfødte, deres mødre og fædre?

Annonce

Som det ser ud i dag, har mødre ret til 14 ugers barsel efter fødsel, fædre har to uger, og derefter har de 32 uger til deling, som de selv administrerer.

Men med det nye forslag vil mødre og fædre nu skulle have 11 ugers øremærket barsel efter fødsel hver og derefter 26 uger til deling. Man skal altså ikke være særlig matematisk anlagt for at kunne regne ud, at der vil være seks uger mindre til de nye forældre, som de selv kan administrere.

I Det Konservative Folkeparti mener vi ikke, at det er et forslag, som bidrager til ligestillingen.

For selvom jeg går fuldt ind for, at forældre skal kunne dele barslen, så forstår jeg ikke, hvorfor det er staten, som skal bestemme det i stedet for familien selv.

Familier er forskellige og har derfor forskellige behov. Derfor vil forslaget ikke bidrage til de danske nybagte familier; det vil tværtimod ramme skævt og behandle voksne mennesker, som var de børn i en kravlegård.

Det bliver værre endnu, for hvis en far vælger ikke at holde sine 11 ugers øremærket barsel, vil retten til de uger bortfalde og ikke blive tildelt moderen i stedet. Det samme gør sig gældende, hvis mor ikke bruger sine 11 ugers pligtorlov. Med andre ord havner barnet som taber.

Men det er ikke kun børnene, forslaget går ud over. Selvstændige, solo-mødre, nyskilte par og andre familiekonstellationer er ikke nævnt i hverken EU-direktivet eller det nye forslag, som er kommet på bordet.

Niels Flemming Hansen

Men det er ikke kun børnene, forslaget går ud over. Selvstændige, solo-mødre, nyskilte par og andre familiekonstellationer er ikke nævnt i hverken EU-direktivet eller det nye forslag, som er kommet på bordet.

I Det Konservative Folkeparti går vi ind for behovsorienterede beslutninger for danske borgere og ikke universelle beslutninger, som i sådan en grad som dette forslag sætter alle danskere i den samme boks.

Mennesker er forskellige, og derfor skal de ikke behandles som en enhed, men som individer med hver deres behov. Skal vi hjælpe de nye familier, skal vi lade dem være herre i eget hus.

Annonce
Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Dødsulykke i nat: 64-årig mand i voldsomt færdselsuheld

Erhverv For abonnenter

En måned efter fyringsrunde: Stor Vejle-virksomhed fordobler alle ansattes månedsløn - og søger nye medarbejdere

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

VEJLE

Knallertkørekortet lugter ikke længere af benzin: Nu skal de unge drøne af sted på el-scootere

Give

Forening med tusindvis af tv- og internetbrugere er blevet solgt: - Det er ikke økonomisk forsvarligt at køre videre

Navne For abonnenter

Han var Gulddreng, en hitmager med hang til guld, glimmer og modeller - men bag solbrillerne var der også bare Malte Ebert - og det tog halvandet år at vende tilbage til et liv uden stress-symptomer

Debat

Kronik: Arbejdsmiljøet i bund - Politikere overhører offentligt ansattes afgrundsdybe frustrationer

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Hanne havde en glubende appetit på livet trods uhelbredelig kræft: Ville flyve helikopter og køre racerbil en måned før sin død

Sundhed

Læger i opråb: Bliv coronatestet ved feber og hoste

Vejle For abonnenter

Det kan ende med endnu en bro over Vejle Fjord, historier om dårlig hjemmepleje gør ondt, lån kan sikre byggestart på Gammelhavn - og så bliver vi klogere på sygehus-bedrageriet: Få overblikket over de største Vejle-historier på blot fem minutter

Alarm 112 For abonnenter

19-årig vejlenser fanget på video og dømt for graffiti-hærværk: Skal betale bøde og erstatning

GAMLE DAGE

Lille Niels blev kørt over på Horsensvej - og hans far fik også en tragisk død

Annonce