Annonce
Erhverv

K raser over Spinderihallerne: Nu må det være nok

Dan Arnløv. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Det kommende containerbyggeri ved Spinderihallerne er konkurrenceforvridende, mener K, der stiller spørgsmål ved, om den nuværende udlejning er lovlig.

Annonce

Vejle: Den konservative byrådsgruppe vil have undersøgt, om Spinderihallerne driver ulovlig udlejning i direkte konkurrence med det private marked.

Det oplyser byrådsgruppen i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

"Nu må det være nok. Det er på tide, at byrådet forholder sig til Spinderihallernes fremtid", skriver gruppen i pressemeddelelsen, der er affødt af den seneste omtale af det planlagte containerbyggeri på parkeringspladserne ved Spinderihallerne.

- Det kan ikke være en kommunal opgave at anvise virksomheder til bestemte erhvervslejemål. Det er et slag i ansigtet på byens erhvervsliv. Hvordan ville du have det, hvis du var erhvervsmægler i Vejle og fandt ud af, at et kommunalt projekt kun henviste mulige lejere til ét sted?, siger Dan Arnløv Jørgensen (K) om baggrunden for, at byrådsgruppen har bedt om at få Spinderihallerne på dagsordenen for næste møde i økonomiudvalget.

Den konservative byrådsgruppe i Vejle vil have hele strukturen og fremtiden for Spinderihallerne til drøftelse. Gruppen stiller spørgsmål ved, om den nuværende udlejning overhovedet er lovlig. Arkivfoto.
Annonce

- Tvivler på lovlighed

Han tilføjer, at den konservative gruppe er blevet kontaktet af flere lokale erhvervsmæglere, som er vrede over udtalelser fra innovationschef Lene Lawaetz om, at det nye containerbyggeri giver Spinderhallerne mulighed for at tilbyde lejemål tæt på det kreative miljø i de gamle fabriksbygninger.

- Vi blev lovet, at der ville være vandtætte skotter mellem det nye byggeri og Spinderihallerne. Det lader ikke til at være tilfældet og derfor er det på tide, at vi får mere hånd i hanke med, hvordan den bygning bliver brugt og skal bruges. Vi mener, at det er på tide at få en debat om Spinderihallernes fremtid, herunder om man skal have fundet en anden struktur og organisationsform, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Han kalder Spinderihallerne i den nuværende form for en "huslejemaskine" for Vejle Kommune.

- Man har tømt byen for erhvervslejemål for at få husleje i de bygninger, og jeg tvivler på, at det er lovligt i forhold til erhvervsfremmeloven. Det kan ikke være en kommunal opgave at udleje erhvervslejemål i konkurrence med det private marked. Selv hvis det skulle være lovligt, er det helt forkert i mine øjne, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce

Et lukket hus efter 16

Han tilføjer, at byrådsgruppens udfald ikke skal ses som et angreb på de virksomheder, der har lejet sig ind i Spinderihallerne.

- Dem har vi ikke noget problem med, men vi har et problem med, at stedet aldrig er blevet det iværksætterhus, det blev solgt som. Spinderihallerne blev aldrig den store smeltedigel mellem kultur og erhverv, som der blev lagt op til ved åbningen i 2010. Det blev aldrig et sted, vejlenserne for alvor har taget til sig. I stedet fremstår det som et lukket hus uden aktiviteter efter klokken 16, siger Dan Arnløv Jørgensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce