Annonce
Vejle

Kabelpark splitter både udvalg og vejlenserne: Nu skal undersøgelse sættes i gang

Hvide Sande har en kabelpark, hvor man kan boltre sig på vandet. Nu skal Vejle Kommune til at undersøge, om man kan efterligne den i Vejle Fjord. Arkivfoto:Jørgen Kirk

Et splittet teknisk udvalg vedtog tirsdag, at undersøgelsen af kabelparken skal skydes i gang. Fire stemte for, tre stemte imod. Projektet har også vakt debat på Facebook.

Vejle: Det blev, som udvalgsformanden havde forventet: Et ja til at gå videre med undersøgelsen af en mulig kabelpark i Vejle Fjord mellem Albuen og Vejlefjordbroen. Det besluttede et flertal af politikerne i teknisk udvalg tirsdag eftermiddag.

- Det var, som vi havde regnet med. Fire stemte for, og tre stemte imod. Vi synes, at det er et spændende projekt, og vi vil gerne have undersøgt det nærmere, siger Christoffer Melson (V), formand for teknisk udvalg.

Medlemmerne fra SF og Socialdemokratiet afviste undersøgelsen, mens Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, og Venstre stemte for.

I december trak Socialdemokratiet sin støtte til kabelparken, som skal sende surfere og vandskiløbere ud på fjorden. Argumenterne gik på, at fjordens tilstand muligvis forværres af kabel-projektet, da en muslingebanke og ålegræs skal fjernes. Socialdemokratiets gruppeformand i Vejle Byråd, Søren Peschardt, kaldte kabelparken for et "teknisk misfoster".

Der er afsat 400.000 kroner til at undersøge, hvordan kabelparken mellem Albuen og broen kan komme til at se ud. Nu skal forvaltningen sammen med konsulentvirksomheden Cowi til at se på kravene for en mulig kabelpark.

- Vi skal i dialog med i Kystdirektoratet. Vi skal i gang med forundersøgelser, hvor vi blandt andet skal undersøge, hvordan vi sikrer, at det ikke går ud over muslinger, og at kabelparken heller ikke generer kajakroerne. Der er mange interesser i det her, og vi skal undersøge, hvordan vi får det til at gå op i en højere enhed, siger Henrik Aagaard, leder af Plan i Vejle Kommune.

Det er uvist, hvor lang tid undersøgelsen kræver.

Annonce

Vi skal blandt andet undersøge, hvordan vi sikrer, at projektet ikke går ud over muslinger, og at kabelparken heller ikke generer kajakroerne.

Henrik Aagaard, leder af Plan i Vejle Kommune

Debat på Facebook

Hvorvidt Vejle skal have en kabelpark, har også skabt debat blandt brugere på Facebook, som også er splittede i spørgsmålet.

Ja eller nej?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Tøjbutik i Vestergade lukkes

Danmark

Erling kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce