Annonce
Børkop

Kaffemøde med borgmesteren: - Visioner er fine, men vi har nogle basale behov

Cirka 25 mødte op, da der var kaffemøde med borgmesteren i Brejning. Foto: Jørgen Flindt
Kaffemøde mellem borgmester og borgere viste, at en bestemt ting ligger borgerne meget på sinde. Idrætsfaciliteterne i området. Eller nærmere mangel på samme.

Brejning: - Visioner er godt nok, og der er nogle fine visioner for vores område, men i den sidste ende er det ikke nok. Vi har nogle basale behov, og det skal på plads, før visioner giver mening.

Ordene tilhørte Allan Iversen, der er borger i Brejning, og så er han med i den projektgruppe, der har stået bag arbejdet med at kigge nærmere på, hvad der skal ske med idrætsfaciliteterne i Gauerslund. Allan Iversen er en af gæsterne, der er med til kaffemøde med borgmesteren.

Og alle, i hvert fald de fleste, i det aflange mødelokale på LæringsCenter Brejning virkede til at være enige med den lokale borger.

Snak er fint. Handling er bedre. Og nødvendigt.

- Børkop er vokset med 50 procent på ti år. Brejning 17 procent. Men ud over en kunststofbane er der ikke kommet nye idrætsfaciliteter i samme periode. Vi er det område med klart flest borgere per hal. Vi har i vores gruppe arbejdet længe på at lave et visionært projekt, som udvalgsformanden (Dan Arnløv, kultur og idrætsudvalget, red.) ikke ønsker at tage med videre ind i det politiske system. Det gør ondt, men der er stadig mange af de "legoklodser", vi fik stykket sammen, som kan bruges i de nye planer. Og vi ønsker, at de "legoklodser" bliver brugt, og vi efterlyser en helhedsløsning og ikke nogen lappeløsninger. Der er et stort efterslæb i vores område, så hvad vil I gøre ved det, spurgte Christina Spanggaard, der også er med i arbejdsgruppen bag hallen.

Annonce
Der er et stort efterslæb, så hvad vil I gøre?

Christina Spanggaard, borger i Brejning

Langsigtede løsninger

- Jeg kan sige, at der er stor politisk bevågenhed, og vi ved godt allesammen, at der er mere vækst i jeres område end andre steder. Men jeg må bare sige, vi har ikke uanede midler, og der er grænser og rammer for, hvor meget vi må bruge, så det er vigtigt, at vi kigger langsigtet, sagde borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Hvilket fik folk til at spørge om, hvad der menes med langsigtet.

- Når man kan lave en beslutning om, at der skal lavet et plejecenter i Gauerslund, som skal står klar i 2023, hvorfor kan man så ikke bare gøre det samme med et idrætsanlæg, spurgte Inge Klein, der tidligere har været formand for lokalrådet i Børkop.

Borgmesteren forklarede, at det er ikke noget, man bare kan gøre med alting, for så lukker man sit budget for stramt. Der skal være et økonomisk råderum.

- Jeg forstår godt, hvad du mener, men jeg synes nu, der mangler noget politisk mod, sagde Jens Christian Jensen, der er næstformand i Børkop Lokalråd.

Også lystbådehavnen

Idrætsanlægget udvikling var dog ikke eneste emne, der blev vendt.

Blandt andet også Brejning Lystbådehavns fremtid.

- Vi vil gerne have mere politisk bevågenhed på vores havn, som ligger så smukt og er så veldrevet. Men der er også pres på vores arelaer. Vi er en havn, der bruges af mange forskellige grupper, men vi er "burret lidt inde", for vi har ønsker om en udvidelse på forskellige områder, men der mangler tilladelse til at udvide vores arealprocent, gjorde Lars Dyhr opmærksom på.

Han er medlem af havnens bestyrelse.

Cirka 25 mødte op til borgmesterens kaffemøde, der blev holdt i Brejning for første gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce