Annonce
Kultur

Kalder Dannebrog: Faner skal samles til mindedag

Jellings kæmpestore splitflag bliver en del af fejringen af Dannebrogs 800-års jubilæum 15. juni. Danmarks-Samfundet inviterer alle foreninger, der har fået en fane fra Danmarks-Samfundet, til at gå med i markeringerne i Jelling og Vejle på jubilæumsdagen. Arkivfoto: Leif Baun
Danmarks-Samfundet vil gerne se de uddelte faner gennem årene samlet 15. juni, når det markeres, at det danske flag har 800-års jubilæum.

Vejle: - Hvis jeres forening ejer en af de mere end 30.000 faner, der er udleveret af Danmarks-Samfundet, vil vi gerne se jeres fane ved arrangementerne i Vejle eller København 15. juni.

Sådan har Danmarks-Samfundet skrevet ud til sine kontakter.

Bent Holm, der er formand for FestiVejle, siger, at foreningen er opsat på at få et hav af faner og fanebærere frem til jubilæumsdagen, som er valdemarsdag, 15. juni. Da er det 800 år siden, det danske korsbanner dalede ned fra himlen i en situation, hvor den danske hær var klemt i et slag i Estland.

Annonce

Fanefest i Vejle

I Vejle begynder arrangementet med morgensang og flaghejsning på Jellinghøjene klokken 8. Først med fortælling på højene og derefter med kaffe i Kongernes Jelling. Klokken 11 samledes deltagerne på Abelones Plads i Vejle. Her opstilles processionen med fanerne, 6. juligarden, vægtere og faneborg. Derefter marcheres gennem Vestergade, Nørregade, Torvegade og Søndergade til Søndertorv og tilbage til Rådhustorvet.

Her overrækkes en fane til Vejle Kommune, hvorefter 6. Juli Garden fra Fredericia giver koncert.

Tilmelding kan ske på mail til steen.samuelsen@gmail.com med angivelse af forening og hvad man deltager i henholdsvis Jelling, Vejle eller sågar København. Der skal afgives endelig tilmelding 15. maj.

- Overalt vil der blive pyntet med Dannebrog, og vi opfordrer alle med flagstang til at markere dagen ved at hejse flaget hjemme i haven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce