Annonce
Give

Kalkunen tager kampen op mod bisonoksen

Nye beboere på den nordamerikanske prærie i Givskud Zootopia. Prærien skal de blandt andet dele med bisonokserne. Foto: Zootopia
Den nordamerikanske prærie i Givskud har fået nye beboere. 16 bronzekalkuner er rykket ind og kigger de øvrige præriedyr lidt an. Bisonokserne nøjes med at snuse lidt i luften mod de nyankomne.

Givskud: Der er fortsat lang tid til thanksgiving, så indtil videre kan Givskud Zootopias nye beboere trække vejret let.

Der er tale om 16 bronzekalkuner og amerikanerne har det med at slagte og spise kalkuner til Thanksgivingmiddagen, lidt lige som vi spiser and/gås mortensaften.

Den skæbne kommer dog ikke til at overgå de seks hanner og 10 hunner, der netop er rykket ind på prærien og deler området med de amerikanske bisonokser. Både kalkuner og bisonokser har været lidt nysgerrige efter at se hinanden an, men de deles fint om området.

Dertil kommer, at kalkunerne også har mulighed for at trække ind i nogle plantegrupper, hvis de synes, bisonokserne kommer lidt for tæt på.

I naturen lever vildkalkuner udelukkende i Nordamerika. De foretrækker skovområder og åbne marker hvor de finder deres mad. Deres naturlige føde består af plantemateriale, som de oftest finder på jorden. Men nogle gange søger de også efter føde blandt træernes grene. De spiser også gerne insekter og andre mindre dyr.

Løb med løver

Selv om man ikke umiddelbart skulle tro det, er kalkuner dygtige flyvere. Deres syn er godt, men nattesynet er ikke imponerende. Derfor flyver de ofte op i træerne og sover, helt op til 16 meter over jorden.

Derfor skal man måske kigge lidt op, hvis man vil med på aftenløb i Zootopia. Hvis man tør, er der i efterårsferien mulighed for at løbe gennem løveanlægget. Lørdag 12. oktober inviterer Zootopia nemlig hele familien på en løbetur.

Ruten "slanger" sig gennem parkens stier og nogle steder gennem dyrenes anlæg. Ruten er fem kilometer lang, så både små og store kan være med. Det afvikles som et omgangsløb, hvor man kan vælge mellem en, to eller tre omgange.

Barnevogne- og klapvogne må gerne medbringes til løbet - man skal dog vise hensyn til de andre løbere.

Der er ikke tidtagning, så deltagere kan vælge selv at måle egen tid - eller tage det som et hyggeløb, hvor tiden ikke er så vigtig.

Ved målstregen serveres der vand og frugt - og der udleveres medaljer til alle deltagere. Er man interesseret i at løve med løver, kan man se nærmere på Zootopias hjemmeside www.givskudzoo.dk

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce