Annonce
Vejle

Kameraer holder øje: Bøder er fortid på stor midtby-parkeringsplads

Abelones Plads har nu fået kameraer til at scanne bilernes nummerplader ved ind- og udkørsel. Et system, som vejlenserne allerede kender fra de to kommunale parkeringshuse i midtbyen. Foto: Torben Juhler
Vejle Kommune har indført nummerpladescanning på Abelones Plads som i de kommunale parkeringshuse. Dermed kommer p-vagterne ikke længere på pladsen.
Annonce

Vejle: Risikoen for at vende tilbage til sin bil på Abelones Plads og finde en parkeringsbøde under vinduesviskeren eksisterer ikke længere.

Vejle Kommune har indført nummerpladescanning på pladsen, så alle biler, der kører ind og ud på pladsen med de 71 båse, automatisk bliver registreret i systemet.

Det betyder, at parkeringsvagterne ikke længere kommer på pladsen, som det er tilfældet i de to kommunale parkeringshuse Albert og Trondúr.

- Vi indførte systemet i sidste uge, og det fungerer som i de to P-huse, bortset fra at de to første timer på Abelones Plads ikke er gratis som i Trondúr og Albert, fortæller Lars Bolander, afdelingsleder i Vejle Kommunes afdeling for "Vej & Park".

Folk vil gerne køre et dankort igennem automaten og trække en billet. Det sidder meget indgroet i folk, at de skal gøre noget, når de parkerer. Måske af frygt for at få en parkeringsbøde.

Lars Bolander, afdelingsleder, Vej & Park

Annonce

Indgroet at man vil trække billet

Med nummerpladescannerne skal bilisterne ikke længere foretage sig noget, når de har parkeret bilen. De skal først betale for den afviklede parkering i en automat, inden de kører ud fra Abelones Plads.

Har man registreret sin bil hos Vejle Kommune, bliver betalingen automatisk trukket på det tilmeldte betalingskort. Mens det også er muligt at betale for den enkelte parkering hjemme på computeren efterfølgende.

- Vi har haft folk stående på pladsen for at vejlede, og vi synes, at skiltningen på pladsen er tydelig. Alligevel oplever vi lidt forvirring omkring det. Folk vil gerne køre et dankort igennem automaten og trække en billet. Det sidder meget indgroet i folk, at de skal gøre noget, når de parkerer. Måske af frygt for at få en parkeringsbøde. Men her skal de først gøre noget, når de kører fra pladsen, siger Lars Bolander.

Annonce

Sender en påmindelse

Den gamle billetautomat er fjernet, og en ny betalingsautomat er sat op. Den behøver man slet ikke gå omkring, hvis man én gang har registreret sin nummerplade og et betalingskort via Vejle Kommunes hjemmeside.

Selvom man ikke har registreret sin bil og glemmer at betale inden udkørsel fra pladsen eller ved hjemkomsten, resulterer det ikke i en bøde.

- Hvis man ikke betaler, kan vi via nummerpladen finde frem til ejeren, og så sender vi en påmindelse om betaling. Det er uden gebyr i første omgang, fortæller Lars Bolander.

Det er slut med at trække en billet ved parkering på Abelones Plads. Her skal bilisterne blot betale i automaten, inden de kører ud fra pladsen. Har de tilmeldt bil og betalingskort online hjemmefra, slipper de helt for at skulle omkring betalingsautomaten. Foto: Torben Juhler
Annonce

10.000 har tilmeldt sig

Hvis betalingen alligevel udebliver, kan regningen efter rykkere ende med inkasso. Men rigtig mange vejlensere og udenbys gæster har allerede registreret sig i systemet, så betalingen foregår automatisk.

- Vi indførte systemet i de to p-huse i februar for to år siden, og i dag har omkring 10.000 borgere tilmeldt sig ordningen. Det er rigtig mange og en stor succes. I de seneste år har vi oplevet en stor belægning i p-husene. Det er steget meget, og vi oplever generelt et større tryk på vores parkeringspladser, siger afdelingslederen.

Efter lidt startvanskeligheder i p-husene kører systemet med scanningen godt, og ifølge Lars Bolander sker det nu kun sjældent, at systemet mister netforbindelsen og dermed kortvarigt er ude af drift.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling

Nyt coronatilfælde i Jelling: Fysioterapiklinik lukker resten af ugen

Annonce