Annonce
Give

Kampagnejournalistik - eller er det bare en del af virkeligheden

Beskyldninger om kampagnejournalistik bruges ofte af mennesker, der får deres opfattelse udfordret af en anderledes virkelighed. Det, man tror, er rigtigt, kan se helt anderledes ud andre steder i landet.

VAF i almindelighed og jeg i særdeleshed blev for nylig i et læserbrev beskyldt for at drive kampagnejournalistik. Det var avisens dækning af Billundbanen, der var mål for beskydningen.

Sjovt nok gælder det ikke avisens dækning af en jernbanebro over Vejle Fjord.

Læserbrevsskribenten synes, Billundbanen er et ubetinget gode og efterlyser en objektiv og sober dækning. Men på VAFs daglige Give-side har han gennem de seneste år set mange artikler om Billundbanens mere negative sider. Det er jo ikke objektivt, mener han.

- I sagen omkring Billundbanen går det helt over gevind for avisen og ikke mindst Børge Larsen, konstaterede han.

Det er min opgave "objektivt og sobert" at referere og beskrive det område, der tidligere udgjorde Give Kommune. Det prøver jeg naturligvis efter bedste evne.

Men der er nogle ting, som den i Vejle bosiddende læserbrevsskribent overser i sagen om Billundbanen. Hovedparten af jernbanen mellem Jelling og Billund Lufthavn skal gå gennem det område, jeg skal dækker.

Jernbanen har derfor stor bevågenhed her, ikke mindst fra de mennesker, der risikere at få en jernbane placeret 50 - 100 meter fra deres bolig. Eller risikerer at få deres ejendomme skåret over.

Annonce

Positiv tilgang

Objektivt har jeg de sidste fire - fem år optimistisk forsøgt at finde mennesker i området, der er positivt indstillede over for jernbanen.

Jeg må desværre skuffe læserbrevsskribenten: Det er trods ihærdig eftersøgning ikke lykkedes.

Mennesker, der føler deres liv og tilværelse truet, er ofte mere kreative og udfarende end andre. Modstanderne af Billundbanen har derfor gjort et stort arbejde for at finde argumenter mod banen. De er også kommet med forslag til en linjeføring, der vil generer langt færre mennesker end Banedanmarks forslag. Den viste sig ovenikøbet at være langt billigere.

Disse ting har jeg beskrevet objektivt og sobert. Det er at skildre virkeligheden. Det er ikke kampagnejournalistik, selv om det kan se sådan ud for en tilhænger af jernbanen.

Læserbrevsskribenten mener også, jeg antyder, at tilhængere af banen er småtbegavede. Det må stå helt for hans regning.

- Og så er jeg slet ikke nået til sagen omkring regionens lukning af Give Sygehus endnu. Her må man på VAF's Give-side også forstå, at alle, der er gået ind for den sag, er småtbegavede, slutter læserbrevsskribenten.

Igen: Det småtbegavede står for hans regning.

Men jeg har efter flere års søgning heller ikke kunnet finde nogen i Give, der synes det er en klog beslutning at lukke Give Sygehus.

I så fald ville jeg naturligvis også have dækket det objektivt og sobert.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Nu åbner Frisør Lyhne sin femte salon

112 For abonnenter

Dømt til at betale tusindvis af kroner: 21-årig kaldte betjente 'magtliderlige svin'

Annonce