Annonce
Sport

Kampprogrammet er her: FC Fredericia får en afgørende fod med i superliga-oprykningen

FC Fredericia fik 1-1 mod Vendsyssel og skal nu være med i de afgørende kampe om oprykningen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
FC Fredericia begynder hjemme mod Esbjerg og slutter ude mod Silkeborg i 1. divisions slutspil. Det betyder, at klubben bliver afgørende, når oprykningspladserne skal fordeles.

Fredericia: FC Fredericia kommer ikke til at rykke op i Superligaen i indeværende sæson. Til det er distancen op til den oprykningsgivende andenplads - 17 point - simpelthen for voldsom.

Men da FC Fredericia spillede 1-1 mod Vendsyssel i den sidste grundspilskamp og sikrede sig en plads i oprykningsslutspillet, sikrede klubben sig samtidig retten til at få en afgørende fod med i, hvem der rykker op og ej.

Og således bliver det, for især de to sidste runder af sæsonen får formentlig markant betydning.

I næstsidste runde møder FC Fredericia Viborg på hjemmebane. Viborg er lige nu stukket af i toppen og har otte point ned til tredjepladsen, men det kan alligevel ende med, at viborgenserne kan sikre sig oprykning netop denne dag, hvis altså det lykkes forfølgerne fra Silkeborg og Esbjerg at hale ind.

Mere interessant bliver det dog i sidste runde, hvor FC Fredericia skal en tur til Silkeborg. Alle tre oprykningsbejlere, Viborg, Silkeborg og Esbjerg, afslutter sæsonen på hjemmebane, og kampen om andenpladsen mellem Silkeborg og Esbjerg ligner en, som kan ende med at blive afgjort helt til sidst.

FC Fredericia spiller ude mod Silkeborg i sidste runde og kan altså med en sejr måske sende Esbjerg i Superligaen, mens et nederlag potentielt vil sende Silkeborg op i landets fineste selskab.

Det hele kan også være afgjort inden da, og det vil selvsagt give sæsonen en mere flad svanesang.

FC Fredericia møder oprykningskandidaterne to gange hver, og der er tale om en ilddåb, når slutspillet begynder den 5. april:

Først kommer Esbjerg til Monjasa Park, og blot fem dage senere går turen til Viborg.

Annonce

Kamp om de sekundære pladser

Kigger man isoleret på FC Fredericia, kommer slutspillet til at handle om de sekundære placeringer. Med to point ned til sjettepladsen og fire point op til fjerdepladsen, er det fortsat åbent, hvem der skal sætte sig på positionerne lige bag top-6.

Man må i vid udstrækning forvente, at de tre tophold gør rent bord, når de møder Helsingør, FC Fredericia og HB Køge. Så kampen om placeringerne skal afgøres internt mellem de tre.

Det første indbyrdes opgør spilles for FC Fredericias vedkommende søndag den 18. april hjemme på Monjasa Park mod Helsingør. En lille uge senere går turen til HB Køge.

Sæsonens tredjesidste kamp ligner på forhånd en, som kan afgøre hvem der ender på fjerdepladsen i tabellen. Her spiller FC Fredericia på  udebane mod Helsingør.

Kampprogrammet for FC Fredericia

Programsatte kampe:

Mandag 5. april kl 14: FC Fredericia-Esbjerg

Lørdag 10. april kl kl 13: Viborg-FC Fredericia

Søndag 18. april kl 14: FC Fredericia-Helsingør

Lørdag 24. april kl 13.30: HB Køge-FC Fredericia

Søndag 2. maj kl 14: FC Fredericia-Silkeborg

Endnu ikke programsatte kampe:

FC Fredericia-HB Køge

Esbjerg-FC Fredericia

Helsingør-FC Fredericia

FC Fredericia-Viborg

Silkeborg-FC Fredericia

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce