Annonce
Børkop

Kan blive et af Danmarks mest usælgelige huse: Sag fra Toftum ender på ministerens bord

Henrik Andersen viser her med højre hånd, hvor vejen op til broen skal gå. Den vil, ifølge ham, komme så tæt på huset samt oppe i den højde, hvor han har hånden. Til venstre ses genboen Flemming Sørensen, mens udvalgsformand Gerda Jørgensen (V) - teknisk udvalg - ses til højre. Foto: Jørgen Flindt
Folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF har bedt transportministeren svare på, om det er fair, at et hus i Toftum ikke kan blive eksproprieret, selvom familien i huset vil få en opkørsel til en bro et par meter fra stuevinduerne.
Annonce

Toftum: Sagen om en ejendom i Toftum, der vil få en vej i forhaven et par meter fra stuehuset, er en sag, som transportminister Benny Engelbrecht (S) nu skal tage stilling til.

Det er folketingsmedlem Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), der har stillet spørgsmål til ministeren. Spørgsmål, der henviser til en artikel, som Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad, har bragt.

Her fortæller Henrik Andersen om familiens store bekymringer for at få et hus, der kort og godt vil blive usælgelig, fordi Banedanmark - og dermed staten - planlægger at bygge en opkørsel til en ny bro over jernbanen. En opkørsel, der skal bygges stort set lige ude foran deres hus.

- Jeg undrer mig på familiens vegne, og man kan kun føle med dem. Det er et alvorligt indgreb, der vil berøre dem meget. Skal man bygge en vej lige der, må Banedanmark også svare for den tort, det giver. Alt andet er i min verden ikke fair, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Jeg undrer mig på familiens vegne, og man kan kun føle med dem. Det er et alvorligt indgreb, der vil berører dem meget.

Karina Lorentzen Dehnhardt, folketingsmedlem for SF

Annonce

Fair behandling?

Så hun har sendt artiklen til ministerens bord, og der er fulgt et par spørgsmål med.

Karina Lorentzen Dehnhardt spørger transportminister Benny Engelbrecht om: "Mener ministeren, at familien har fået en fair behandling, og vil ministeren kommentere på, hvorfor dette hus ikke skal eksproprieres, når der sker så store indgreb på familiens grund?"

Da spørgsmålene lige er blevet stillet ministeren, er svarene endnu ikke givet.

- Personligt håber jeg på, at der kan kigges på sagen igen. Skal broen bygges der, hvor den er planlagt til, hvordan stiller det så familien? Det må man kigge på igen, for hvis ikke det hus er i målgruppen for en ekspropriation, er der noget galt med ekspropriationsreglerne, og så må vi politisk få kigget på dem. For så skal reglerne laves om, siger Karina Lorentzen Dehnhardt.

Det er Banedanmark, der skal elektrificere jernbanestrækningen mellem Fredericia og Aarhus. Det betyder, at broen over jernbanen i Toftum er for lav og for smal, og Banedanmark ønsker derfor at nedlægge den og bygge en ny cirka ti meter længere mod nord.

Togbroen i Toftum skal flyttes pga elektrificering af togene. Henrik og Lene Andersen bor i huset med bøgehækken i midten. Den skal fjernes, for der kommer den nye vej op til den nye bro til at gå. Huset ved siden er blevet eksproprieret. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Sovende bilist anholdt

Vejle

Vejlensere: Prisen på elbiler skal ned

Annonce