Annonce
Kultur

Lido Biograferne holder lukket i to uger

Brancheforeningen Danske Biografer har torsdag morgen besluttet, at alle biografer holder lukket de næste 14 dage, og det gælder også Lido Biograferne. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Lido Biograferne følger central beslutning og holder lukket de næste 14 dage. Hidtil har biografen ikke mærket, at folk har fravalgt biografmørket på grund af frygten for coronasmitte.

Vejle: Mange arrangører mærker nu konsekvenserne af coronavirus efter regeringens seneste anbefaling, som også får konsekvenser i Lido Biograferne.

Brancheforeningen Danske Biografer har torsdag morgen besluttet, at alle biografer holder lukket de næste to uger, og den beslutning rammer selvsagt Lido.

- Jeg føler, det er en underlig situation, men vi er nødt til at følge beslutningen, og jeg tør ikke tænke på, hvad det kan få af konsekvenser. Ikke så meget for os, men for biografer rundt omkring. Jeg har en kollega i Holstebro, der stod til at åbne med seks nye sale. Det er ikke sjovt, siger biografdirektør Henrik Daugaard.

Økonomisk er Lido Biograferne polstret til en nedgang i billetsalget, hvis corona-krisen bider sig fast i en længere periode, men biografen har ikke en forsikring, der kan dække et eventuelt tab de pågældende måneder.

Jeg føler, det er en underlig situation, men vi er nødt til at følge beslutningen, og jeg tør ikke tænke på, hvad det kan få af konsekvenser.

Henrik Daugaard, direktør Lido Biograferne

Hvis biografen åbner igen, mens danskerne fortsat skal være påpasselige i forhold til coronavirussen, har biografejeren flere håndtag at skrue på.

- Vi kan indrette billetsystemet, så vi kan lave frie pladser, hvor folk selv kan bestemme, hvor de vil sidde, når de kommer ind i salen. Vi kan også lukke hver tredje stol af eller springe hver anden række over, så folk ikke sidder tæt op ad hinanden, siger Henrik Daugaard.

Hvis Danske Biografer aktuelt havde valgt at holde biograferne åbne, var Henrik Daugaard klar til at begrænse antallet af ledige billetter til højest 50 i biografens store sal, der har 350 sæder, og til maksimalt 25 i den mindste sal, der højest kan rumme 60 biografgængere.

Annonce

Har ikke mærket nedgang

Frem til og med onsdag har Henrik Daugaard ikke mærket en ændret adfærd hos de lokale biografgængere, mens coronasmitten har spredt sig i samfundet.

- Det er ikke sådan, at vi indtil nu har været ramt på billetsalget, men vi har heller ikke ret mange store store film i denne tid. Derfor har der måske siddet 50 til 60 til hver forestilling i Store Sal på hverdagene og højst 150 i weekenderne. Vi har seks sale og tre forestillinger om dagen, så vores publikum er spredt ud på 18 forskellige forstillinger, og på hverdage er der måske i gennemsnit 30 inde i hver sal, siger Henrik Daugaard.

Annonce

Den rigtige beslutning

Forestillingerne i de forskellige sale har allerede i dag forskudte starttidspunkter, netop for at skabe plads til, at folk kan komme ind i salene, uden at foyer, trapper og gangarealer er fyldt af ventende gæster.

- Derfor har vi i allerede et godt flow, men det er klart, at vi havde haft et problem, hvis den nye Bond-film havde premiere nu. Så ville folk stå meget tæt, inden de skulle ind i salen. Men vi har ikke nogen film på vej i Bond-kaliberen den kommende tid, siger Henrik Daugaard.

Selvom det ærgrer enhver biografdirektør, når en storfilm ikke får premiere som planlagt, har Henrik Daugaard forståelse for filmselskabets beslutning om at skyde Bond-premieren fra 31. marts til efteråret.

- Jeg ærgrer mig lidt over, at premieren er skubbet til november, hvor den nye Jussie Adler-Olsen-film også har premiere. Jeg er ikke vild med det, når store film kannibaliserer på hinanden. Men det er den rigtige beslutning. I Østen er Bond et kæmpe marked, og filmselskabet ville tabe mange penge, hvis filmen havde premiere nu, siger direktøren.

Kære læser: Vi har valgt at gøre alle artikler om coronavirussen gratis for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for.

At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 49 kroner om måneden få adgang til alle vores betalings-historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden: Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Endelig: Dansere rykkede ud i det fri

Vejle

Første uge med genåbning: Butikker og kunder har givet hinanden en fælleskrammer

Annonce