Annonce
Kultur

Kan du så komme afsted: Biblioteket mangler 30.000 bøger

Hvis du har lånt noget på biblioteket før coronaen, skal det afleveres nu, hvis du vil slippe for bøger. Systemet med straf for for sen aflevering genindføres fra tirsdag den 16. juni. foto: Vejle Bibliotek
Nu er tålmodigheden er at være forbi. Biblioteket gør klar til at genindføre bøder, når man returnerer bibliotekets bøger for sent.

Vejle: Nu er bibliotekets langmodighed med sløve afleveringer ved at være slut. Da coronaen og statsministeren lukkede blandt andet bibliotekerne, brændte lånerne inde med 75.000 lånte materialer.

Da biblioteket genåbnede med vinduesbibliotek i Vejle 11. maj, lod det forstå, at det ikke gjorde noget, hvis afleveringerne ikke kom med det samme, for det er faktisk et problem både i håndtering og plads at kapere 75.000 materialer i en klump.

MEN: Nu har der snart været åbent i bibliotekets betjeningstid i en måned, hvor man kunne aflevere uden gebyr, selv om den almindelige lånefrist var overskredet, så fra tirsdag den 16. juni koster det igen et gebyr at aflevere for sent.

I alt mangler Vejle Bibliotekerne at få over 30.000 bøger udlånt før 12. marts hjem - og gjort klar til nye lånere.

For voksne koster det 20 kroner at overskride afleveringsfristen den første uge. Derefter stiger gebyret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Børkop For abonnenter

DSB har sløjfet morgentoget: Så nu må Sander en time tidligere op - eller fryse 40 minutter uden for skoledøren

Annonce