Annonce
Egtved

Kan en by møde sig selv? Ja, det kan den godt

Mød Egtved handlede om at vise Egtved frem til eventuelle nytilflyttere, men det handlede også om, hvad Egtved kan som by med sammenhold på tværs af alt. Gurli Gris og hendes venner gjorde dagen helt speciel for masser af glade børn fra både nær og fjern. Foto: Søren Gylling

Søndag 26. august var der liv og glade dage i Egtved. Tusindvis af mennesker havde denne dag bestemt sig for at møde Egtved, og byen stod med åbne arme på alle mulige måder.

Annonce

Egtved: Aktørerne bag Mød Egtved går lige nu rundt med brede smil, lige fra det ene øre til det andet, for deres længe planlagte dag, hvor hele byen åbnede dørene for alt og alle, var en kæmpe succes.

- Det er bare helt fantastisk. Gaden er fyldt med mennesker og vi har virkelig haft masser at se til, lød det fra samtlige af dagens deltagende aktører.

Det var både byens foreninger, skolen, børnehaven, brandstationen, ambulancen, håndværkerne, mekanikerne, butikkerne - ja, alle stod sammen, uanset om det var handelslivet, de frivillige eller de offentlige institutioner, og netop dette sammenhold har vist sig ikke blot at give pote, men også at styrke byen.

Vi har virkelig fornemmelsen af, at mange børnefamilier er kommet udenbys fra for at se Gurli Gris, og det har jo så betydet, at man bagefter har gået en tur i byen og har oplevet, hvad byen også har at byde på.

Jesper Roy, medarrangør
Hos Røgeriet var det et imponerende syn, da indehaver Ole Bundgård flåede og parterede et krondyr. Foto: Søren Gylling
Annonce

Fra her, der og mange andre byer

- Vi har snakket med mange unge familier udenbys fra. De har især været fra Kolding og Vejle, eller var fra de mindre omegnsbyer her i området, forklarer Brian Bjerring Andersen, der er indehaver af EDC Domus, der havde en stand på Aftensang denne dag.

Han fortæller ligeledes, at han har observeret, at der er kommet mange flere udenbys fra til Mød Egtved i år, end der var sidste år. Og ganske godt tilfreds var han da også, da han fik mange nye potentielle købere i kundekartoteket.

Også Søren Q. Hjort fra Estate Hjort i Egtved var rigtigt godt tilfreds med de mange mennesker, som lagde vejen forbi Egtved på denne flotte dag, hvor vejret generelt, bortset fra et par byger, var helt perfekt.

Søde børn, søde ponyer, dejligt solskinsvejr og hygge var også på menuen ved Mød Egtved. Foto: Søren Gylling
Annonce

Gurli Gris trak mange til

At man havde besluttet, at den søde lyserøde Gurli Gris skulle komme til byen denne dag, viste sig at være det helt rigtige, i hvert tilfælde hvad angår det at kunne tiltrække en masse børnefamilier.

- Vi har virkelig fornemmelsen af, at mange børnefamilier er kommet udenbys fra for at se Gurli Gris, og det har jo så betydet, at man bagefter har gået en tur i byen og har oplevet, hvad byen også har at byde på, forklarer Jesper Roy, der via BID-Egtved har været med til at tilrettelægge aktiviteterne omkring børneområdet og Gurli Gris-showet.

Han fortæller ligeledes, at han har hørt om mange yngre familier, der har fundet vej til Egtved fra Kolding- og Vejle-egnen.

Masser og masser af børn havde set frem til at møde den søde lyserøde gris til Mød Egtved. Foto: Søren Gylling
Annonce

En perfekt dag

Alt i alt tyder det på, at Mød Egtved-arrangementet søndag ikke alene gik helt perfekt, men faktisk forløb meget bedre end forventet på alle mulige måder. Vejret var perfekt, der var masser af besøgende, hygge-faktoren kunne ikke være højere, både herboende og og borgere fra nær og fjern kunne få sig en god handel hos dagens kræmmere, smage på dejlig mad fra Egtved, lade sig underholde af musik, dans, teater og meget mere til.

Dette var dagen, hvor man kunne møde Egtved, og hvor Egtved mødte sig selv og andre udefra.

I både veterantraktorer og lækre veteranflydere kunne man nyde Egtved stille, roligt og rullende. Foto: Søren Gylling
Man behøver ikke være særlig gammel for at vide, hvad et rat skal bruges til. Foto: Søren Gylling
Frøsigs Jazzband var med til at lægge den helt rigtige og swingende stemning i byen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Hun røg ud af byrådet: Ruth vil stadig sidde for bordenden

Hedensted

Ny meningsmåling ryster posen i byrådet: Hver tredje vælger vil forlade V

Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce