Annonce
Egtved

Kan en by møde sig selv? Ja, det kan den godt

Mød Egtved handlede om at vise Egtved frem til eventuelle nytilflyttere, men det handlede også om, hvad Egtved kan som by med sammenhold på tværs af alt. Gurli Gris og hendes venner gjorde dagen helt speciel for masser af glade børn fra både nær og fjern. Foto: Søren Gylling

Søndag 26. august var der liv og glade dage i Egtved. Tusindvis af mennesker havde denne dag bestemt sig for at møde Egtved, og byen stod med åbne arme på alle mulige måder.

Egtved: Aktørerne bag Mød Egtved går lige nu rundt med brede smil, lige fra det ene øre til det andet, for deres længe planlagte dag, hvor hele byen åbnede dørene for alt og alle, var en kæmpe succes.

- Det er bare helt fantastisk. Gaden er fyldt med mennesker og vi har virkelig haft masser at se til, lød det fra samtlige af dagens deltagende aktører.

Det var både byens foreninger, skolen, børnehaven, brandstationen, ambulancen, håndværkerne, mekanikerne, butikkerne - ja, alle stod sammen, uanset om det var handelslivet, de frivillige eller de offentlige institutioner, og netop dette sammenhold har vist sig ikke blot at give pote, men også at styrke byen.

Vi har virkelig fornemmelsen af, at mange børnefamilier er kommet udenbys fra for at se Gurli Gris, og det har jo så betydet, at man bagefter har gået en tur i byen og har oplevet, hvad byen også har at byde på.

Jesper Roy, medarrangør
Hos Røgeriet var det et imponerende syn, da indehaver Ole Bundgård flåede og parterede et krondyr. Foto: Søren Gylling

Fra her, der og mange andre byer

- Vi har snakket med mange unge familier udenbys fra. De har især været fra Kolding og Vejle, eller var fra de mindre omegnsbyer her i området, forklarer Brian Bjerring Andersen, der er indehaver af EDC Domus, der havde en stand på Aftensang denne dag.

Han fortæller ligeledes, at han har observeret, at der er kommet mange flere udenbys fra til Mød Egtved i år, end der var sidste år. Og ganske godt tilfreds var han da også, da han fik mange nye potentielle købere i kundekartoteket.

Også Søren Q. Hjort fra Estate Hjort i Egtved var rigtigt godt tilfreds med de mange mennesker, som lagde vejen forbi Egtved på denne flotte dag, hvor vejret generelt, bortset fra et par byger, var helt perfekt.

Søde børn, søde ponyer, dejligt solskinsvejr og hygge var også på menuen ved Mød Egtved. Foto: Søren Gylling
Annonce

Gurli Gris trak mange til

At man havde besluttet, at den søde lyserøde Gurli Gris skulle komme til byen denne dag, viste sig at være det helt rigtige, i hvert tilfælde hvad angår det at kunne tiltrække en masse børnefamilier.

- Vi har virkelig fornemmelsen af, at mange børnefamilier er kommet udenbys fra for at se Gurli Gris, og det har jo så betydet, at man bagefter har gået en tur i byen og har oplevet, hvad byen også har at byde på, forklarer Jesper Roy, der via BID-Egtved har været med til at tilrettelægge aktiviteterne omkring børneområdet og Gurli Gris-showet.

Han fortæller ligeledes, at han har hørt om mange yngre familier, der har fundet vej til Egtved fra Kolding- og Vejle-egnen.

Masser og masser af børn havde set frem til at møde den søde lyserøde gris til Mød Egtved. Foto: Søren Gylling
Annonce

En perfekt dag

Alt i alt tyder det på, at Mød Egtved-arrangementet søndag ikke alene gik helt perfekt, men faktisk forløb meget bedre end forventet på alle mulige måder. Vejret var perfekt, der var masser af besøgende, hygge-faktoren kunne ikke være højere, både herboende og og borgere fra nær og fjern kunne få sig en god handel hos dagens kræmmere, smage på dejlig mad fra Egtved, lade sig underholde af musik, dans, teater og meget mere til.

Dette var dagen, hvor man kunne møde Egtved, og hvor Egtved mødte sig selv og andre udefra.

I både veterantraktorer og lækre veteranflydere kunne man nyde Egtved stille, roligt og rullende. Foto: Søren Gylling
Man behøver ikke være særlig gammel for at vide, hvad et rat skal bruges til. Foto: Søren Gylling
Frøsigs Jazzband var med til at lægge den helt rigtige og swingende stemning i byen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Jelling Musikfestival For abonnenter

Andreas Odbjerg og Tobias Rahim: To store mænd spillede på to alt for små scener

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Højgravid kvinde og mindre barn i alvorligt færdselsuheld: Tre personer sendt på skadestuen

Vejle For abonnenter

Mågekoloni er brast sammen: Derfor har flere tusind truede hættemåger forladt Vejle - John ærgrer sig, mens andre er glade

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Erhverv For abonnenter

Her render de ansatte ikke af pladsen: Martin og Frank fejrer jubilæum som mekanikere

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Vejle

Afstemnings-fadæse i Vejle: Flere mødte en lukket dør, da de ville brevstemme - kommunaldirektøren kalder fejlen for 'noget uheldig'

Billund For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Alarm 112

Taxatur fra Jelling Musikfestival endte med at koste 6000 kroner: Nu er sagen meldt til politiet

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Debat For abonnenter

Hvad så, din lille gris af en festivalgæst? Avisens selvudråbte 'gammelsmølf' opfordrer dig til at gøre som tyskerne

Kultur For abonnenter

Han var ved at dø, og konen samlede ind til en ny lever: Hukommelsen forsvandt, og han skulle lære at gå og spille guitar igen: Fredag bragede han tilbage i Jelling efter 32 års fravær - så anmelderens briller duggede

Kultur

Breinholt bliver rørt over at se nye festivalgæster, men han mener én ting burde forbydes: - Hvis du er for gammel til at tage på festival, så skal du holde dig væk

Annonce