Annonce
Hedensted

Kan ikke vente længere: Vil grave central vej op til foråret

Til foråret bliver Østerbrogade efter planen gravet op, så blandt andre Hedensted Fjernvarme kan få skiftet ældgamle rør. Foto: Mads Dalegaard
Efter gentagne brud på ældgamle fjernvarmeledninger planlægger Hedensted Fjernvarme nu at grave Østerbrogade i Hedensted op - også selvom en midtbyplan endnu ikke ligger klar.
Annonce

Hedensted: De seneste måneder har Østerbrogade i Hedensted været præget af en lang række huller i fortovet som følge af flere pludseligt opståede brud på fjernvarmeledningerne.

De er ikke blevet fyldt ud igen af hensyn til en kommende midtbyplan, hvor strækningen mellem Horsensvej og rundkørslen under alle omstændigheder skulle graves op.

Men med udtjente rør fra 1960'erne og en ret usikker udsigt til, hvornår midtbyplanen når sin ende, kan Hedensted Fjernvarme ikke vente længere.

Derfor laves lige nu det sidste midlertidige vedligehold for at undgå brud i løbet af de kolde måneder, inden fjernvarmen sammen med Hedensted Spildevand går endegyldigt i jorden til foråret for at få skiftet de slidte rør.

- Vi ville gerne have skiftet rørene tidligere, men både samfundsøkonomisk og i forhold til generne har det givet god mening at vente. Nu er det bare vores opfattelse, at de kun kan holde vinteren over - og så skal vi også i gang med den helt store omgang, siger direktør Gitte Guldberg fra Hedensted Fjernvarme.

Det indledende arbejde betyder formentlig, at Østerbrogade for en kort bemærkning lukkes af for kørsel inden længe. Det afhænger fortsat af detailplanlægningen, som endnu ikke er helt i mål.

Annonce

Forventer ikke flere brud

Hos kommunen er der fortsat en forhåbning om, at det omfattende jordarbejde kan klares i forening med realiseringen af nye planer for midtbyen.

Særligt fordi størstedelen af arbejdet over jorden afleveres i en "rå" udgave med plads til at tilpasse sig efterfølgende.

I øjeblikket er der flere fritlagte ledninger på Østerbrogade i Hedensted. Foto: Mads Dalegaard

- Ledningsejeren vil formentlig insistere ret stærkt på at komme i jorden, og det vil vi forsøge at massere så godt sammen som muligt. Da det trods alt kun er 110 meter, vi snakker om, kan vi også fortsat binde os på midtbyplanen alligevel, siger Michael Laursen, leder af natur, vej og vand i Hedensted Kommune.

Inden det sker, bliver de nuværende huller på Østerbrogade ifølge Hedensted Fjernvarme fyldt ud hurtigst muligt. Værket forventer ikke, at der sker yderligere brud i løbet af vinterperioden, men tør omvendt heller ikke garantere det.

- Man ved aldrig, for vi blev også overraskede over, at rørene var så gamle. Det er det finurlige ved at være i vores verden, men også grunden til, at vi ikke kan blive ved med lappeløsninger, slutter Gitte Guldberg.

Den korte strækning blev inden for en periode på en måneds tid ramt af fire forskellige brud.


Alt andet end at klare det hele på samme tid vil være økonomisk og genemæssigt tudetosset.

Michael Laursen, leder af natur, vej og vand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Give

Stor efterskole har sendt 200 elever og 40 ansatte hjem: Men undervisningen kører for fuldt blus

Annonce