Annonce
Alarm 112

Kan man stjæle et tog? 19-årig entusiast låste sig ind i førerrum og begyndte at trykke på knapper

Sydøstjyllands Politi anholdt søndag en 19-årig mand, der uretmæssigt havde skaffet sig adgang til det bageste førerrum i et regionaltog på vej fra Aarhus til Esbjerg. - Billedet er fra en anden strækning. Arkivfoto: Torben Glyum
Den 19-årig havde uretmæssigt låst sig ind i det bageste førerrum i et af DSB's regionaltog. Toget var på vej fra Aarhus til Fredericia og videre mod Esbjerg.

Vejle: Kan man stjæle et helt tog? Eller prøve på det? Det var i al fald den oplevelse, en række af DSB's passagerer havde søndag middag.

Klokken 12.46 søndag anholdt Sydøstjyllands Politi således kortvarigt en 19-årig mand  på Vejle Station efter, at han uretmæssigt havde låst sig ind i det bageste førerrum i et af DSB's regionaltog. Toget var på vej fra Aarhus til Fredericia og videre mod Esbjerg.

Hvornår på turen, den 19-årige låste sig ind, er ikke oplyst. Måske blev han opdaget, fordi han trykkede på nogle af knapperne.

Annonce

Passagerer måtte vente

- Toget blev herefter bragt til øjeblikkelig standsning, og politiet herefter tilkaldt. Det resulterede i, at passagererne måtte vente i toget i cirka en halv time, hvorefter passagererne kunne stige over i et andet tog, oplyser et vidne til Vejle Amts Folkeblad.


Toget blev bragt til øjeblikkelig standsning, og politiet herefter tilkaldt. Det resulterede i, at passagererne måtte vente i toget i cirka en halv time, hvorefter passagererne kunne stige over i et andet tog.

Vidne til Vejle Amts Folkeblad


Lokomotivføreren sad naturligvis i det forreste førerrum, men gik gennem toget og kunne konstatere, at der sad en uvedkommende person i det bageste førerrum.

Den 19-årige er kendt i miljøet af jernbaneentusiaster. Han brugte to nøgler til at få adgang til førerrummet. Sydøstjyllands Politi oplyser, at han havde fundet den ene nøgle og fået den anden.

Annonce

Han lignede en togmand

Ingen i toget tog umiddelbarts notits af ham, fordi han "lignede en togmand", blandt andet med en DSB-taske. Uniformsdele kan handles i samlerkredse. Derfor ville næppe mange på de stationer, hvor toget stoppede, undre sig over, at der sad en mand i førerrummet.

Den 19-årige mand er i første omgang sigtet for brud på husfreden. Hvis man skaffer sig adgang til et ikke tilgængeligt sted, kan det give op til seks måneders fængsel. Men Sydøstjyllands Politi oplyser, at der først kan gives et samlet overblik over efterforskningen efter påske.

-

Ved du noget om episoden på Vejle Station? Så kontakt journalist Leif Baun, leba@vafo.dk, tlf. 76 41 49 81.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Bytte-bytte-bygrund: Borgmester gør klar til at afgive en pæn bid af Sønderbrogade

Navne For abonnenter

Sanne har været bagerjomfru i 25 år: Uden hende var butikken ikke den samme

Annonce