Annonce
Fredericia

Kanalbyen er udsat for hærværk: Ledninger klippes over, og der slås hul i containerne

Både containere i C-Byen og haver i Grow your City har den sidste halvanden måned været udsat for hærværk. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Politi og vagtkorps er informeret. Ligeledes er Den Matrikelløse Klub, oplyser Kanalbyen.

Fredericia: Siden slutningen af maj har der været problemer med hærværk mod butikker og byhaver i Kanalbyen.

Det fortæller chefkonsulent hos Kanalbyen Tina Hou Christensen. Man ved ikke, hvem gerningsmændene er men kan konstatere, at der jævnligt bliver udøvet hærværk mod containere og haver om natten.

- Der er to grupper, som sidder dernede. Der er dem, som hygger med en øl om aftenen og ikke gør en kat fortræd. Men derefter kommer der nogle og tager over om natten. Der er blevet klippet ledninger over, slået hul i containere og hevet vandslanger ned, så samledåserne går i stykker. Det er rigtig træls faktisk, fortæller Tina Hou Christensen.

Annonce

Vi fornemmer, fredericianerne er blevet glade for at komme her. Så snart, der er en solstråle, så pibler det frem med hundeluftere og andre folk. Vi fornemmer virkelig, byen har taget området til sig. Så er det ærgerligt, de her knægte ikke kan lade det være i fred.

Tina Hou Christensen, chefkonsulent Kanalbyen

Hærgende og raserende

Hun har kontakten med butiksindehaverne i containerne og folkene fra Grow Your City på vegne af Kanalbyen og har derfor kendskab til de efterhånden adskillige episoder af hærværk. Det er ikke første gang, der er udøvet hærværk i Kanalbyen, men det har aldrig været så voldsomt som nu.

- Det er min anden sæson her. Sidste år var der en lille smule, men det var slet ikke nær så slemt. Det er nu hærgende og raserende. Det er helt klart blevet værre. Både C-byen og Grow Your City er bygget op af frivillige, som lægger tid og kræfter i det. Det ærgrer dem selvfølgelig, når de kommer derned dagen efter og ser det, fortæller hun.

Tina Hou Christensen fortæller, at hun opfordrer til, at hærværket bliver meldt til politiet, og ifølge hende er det også sket i hvert fald tre gange inden for de seneste tre uger. I denne uge er der begået hærværk både i begyndelsen af ugen og torsdag.

- Vi samarbejder også med Den Matrikelløse Klub, som har taget Kanalbyen med på deres rundering rundt i byen, og vi har vores eget vagtkorps, som kommer forbi, fortæller hun.

Opfordring: Hold øje

Men det er tilsyneladende svært for både Kanalbyen og politiet at sætte en stopper for hærværket, da ingen endnu er taget på fersk gerning.

- Jeg vil gerne opfordre til, at folk hjælper os med at holde øje og eventuelt ringer til politiet, hvis man ser noget. Politiet er absolut synligt hernede, men de kan jo ikke gå her hele tiden, fortæller hun.

Det er ifølge Tina Hou Christensen sjældent større beløb, der bliver ødelagt for. Men det er utrygt for dem, der har deres daglige gang i Kanalbyen, at der ofte bliver begået hærværk.

- Det er mere utrygheden i, at man ikke helt ved, hvad der møder en, når man kommer herned, siger hun.

Derfor håber hun, at opmærksomhed på problemet kan få gerningsmændene til at holde inde med deres ødelæggelser.

- Vi fornemmer, fredericianerne er blevet glade for at komme her. Så snart, der er en solstråle, så pibler det frem med hundeluftere og andre folk. Vi fornemmer virkelig, byen har taget området til sig. Så er det ærgerligt, de her knægte ikke kan lade det være i fred, siger Tina Hou Christensen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle For abonnenter

Borgmesterkandidat med kampgejst: Han har ført sag mod sin egen kommune og været i strid med fagbevægelsen

Annonce