Annonce
Billund

Karensminde-ildsjæl blev fejret

Det var Stig Møller, som havde indstillet Elna Sørensen til prisen, og han fik af samme grund til opgave at holde en tale for hovedpersonen samt overrække det synlige bevis på prisen foran omkring 30 af Karensmindes Venner, som med kort varsel var mødt op på museumsgården for at hylde deres formand. Foto: Anna Louise Siggaard
Elna Sørensen modtog onsdag aften æresprisen ved kommunens Sports- og Kulturgalla, og torsdag eftermiddag fejredes hun på Karensminde.
Annonce

Grindsted: Har man først sagt Karensminde, dukker navnet Elna Sørensen naturligt op med det samme. Her i oktober er det således 20 år siden, at hun tog opgaven på sig som bestyrelsesformand for Karensmindes Venner, og sin utrættelige indsats for museumsgården blev onsdag aften påskønnet med æresprisen ved Billund Kommunes "Sports- og Kulturgalla".

På grund af coronahensyn blev kåringerne denne gang til en Facebook-transmitteret begivenhed uden gæster, og Elna Sørensen fulgte derfor med på nettet hjemmefra og kunne juble sammen med sin mand Søren Sørensen.

- Det er da helt fantastisk, men det er ikke bare mig, som fortjener anerkendelse. Hvis ikke vi havde haft alle de andre frivillige, så var der jo ingenting derude, siger hun med henvisning til de i gennemsnit omkring 30 frivillige, som plejer at mødes til arbejdsdage hver tirsdag.


Det er da helt fantastisk, men det er ikke bare mig, som fortjener anerkendelse. Hvis ikke vi havde haft alle de andre frivillige, så var der jo ingenting derude.

Elna Sørensen, vinder af ærespris


Fra onsdag aften til torsdag formiddag havde hun allerede fået mange lykønskninger, og der ventede endnu flere lidt over middag, hvor hun skulle ud til Karensminde uden på forhånd helt at vide, hvad der skulle ske.

Bestyrelsesformanden havde dog nok luret, at det store punkt på dagsordenen var hendes fejring, og dermed kunne hun også få "indhentet" den festivitas, som ikke blev til så meget, da hun 15. marts fyldte 70 år - få dage efter den store nedlukning med aflyst fødselsdagsfest til følge.

Annonce

Opgaver forude

Trods de 20 år i spidsen for Karensmindes Venner har hun ikke nogen umiddelbar plan om at trække sig tilbage fra posten, selvom hun er bevidst om, at det sker før eller siden.

- Selvfølgelig skal stafetten gives videre, men når det sker, er det nok bedst, at jeg holder mig væk i en periode, for at vedkommende ikke skal starte med for meget af min "skygge" over sig. Jeg er bare ikke klar til at holde mig væk endnu, siger hun.

Der blev ikke holdt igen med konfetti og klapsalver, da Elna Sørensen fik sit diplom i hånden. I selve indstillingen stod der blandt andet: "Karensminde eksisterer kun, hvis mange ihærdige mennesker sammen arbejder mod et fælles mål. Her er Elna Sørensen en krumptap på Karensminde, som kan drive folk til projektet og få dem til at trives i fællesskabet". Foto: Anna Louise Siggaard

Under alle omstændigheder har Elna Sørensen ingen tanker om en seniortilværelse uden noget at give sig til.

- Man skal da ikke bare falde hen, fordi man er pensionist. Jeg er så heldig og privilegeret at have et godt helbred uden skavanker, og der er stadig mange arbejdsopgaver på Karensminde.

Næste mål er at få efterårsferien til at fungere så normalt som muligt, da der bliver ekstraarbejde med at sprede gæsterne ud på museumsgårdens arealer og dermed undgå for mange på selve gårdspladsen samtidig.

- Der kommer hele tiden små projekter, men vi finder løsninger og klarer os igennem dette svære år, siger hun.

Erna Sørensen er både stolt og ydmyg over sin ærespris fra Billund Kommune. Foto: Anna Louise Siggaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Smitten eksploderer også i Vejle: Borgmesteren opfordrer alle til at holde fast i de gode vaner

Danmark

Plantekød og pølsesnak

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Annonce