Annonce
Vejle

Karina blev svinet til på Facebook: Nu har hun fået hjælp fra uventet kant til at starte sit nye liv

Karina Mortensen er Hus Forbi-sælger og lider af angst. For nylig startede hun en indsamling på Facebook som en starthjælp til sit nye liv i lejlighed. Mens mange kritiserede hende, tilbød Kebab House i Vestergade, at hun må få gratis mad hos dem den næste måned. Foto: Mette Mørk
42-årige Karina Mortensen har startet en godkendt indsamling for at hjælpe sig selv i gang med sit nye liv efter at have været hjemløs i en årrække. Indsamlingen har givet mange negative kommentarer på Facebook, men især to henvendelser har gjort en forskel.
Annonce

Vejle: Det er en svær tid at være Hus Forbi-sælger i.

Selvom 42-årige Karina Mortensen står foran Føtex, Lidl eller Fakta stort set hver eneste dag i ugen, så får hun ikke solgt ret mange af de særlige hjemløse-aviser.

- Folk er bange for corona. De er bange for at røre ved mønter, og de er bange for at tage en avis, fortæller Karina Mortensen, som har været hjemløs, siden hun var 20 år.

Dengang blev der slået hul ud af bunden på hendes tilværelse af alkohol og afskeden med hendes to små børn, som blev sat i familiepleje, og sådan endte hun på gaden.

Men efter at have været ædru og stoffri i flere år lykkedes det for nylig også for Karina Mortensen at få en lejlighed på Kiddesvej.

Annonce

Blevet hakket ned

For at få råd til at købe indbo til sit nye hjem ansøgte hun derfor Civilstyrelsen i september om tilladelse til at gennemføre en indsamling under overskriften "Min indsamling til mit nye liv."

Tilladelsen blev givet, og siden har Karina postet indsamlingen på Facebook flere gange.

- Jeg startede indsamlingen for at kunne købe nogle af de ting, jeg ikke har råd til selv med min pension. Men jeg er blevet hakket ned, fortæller Karina Mortensen om manges reaktioner på hendes indsamling.


Jeg har aldrig mødt Karina før i mig liv, men jeg syntes, det var trist at læse alle de negative kommentarer, hun fik på Facebook.

Bayram Yildirim, indehaver af Kebab House


Folk mener ikke, at hun kan tillade sig at samle ind til sig selv. Og flere giver udtryk for, at hun nok vil bruge pengene på noget andet end det, hun giver udtryk for.

- Men jeg skal jo efterfølgende vise kvitteringer til Indsamlingsnævnet, fortæller Karina Mortensen og afslører, at de mange negative kommentarer har været hårde for hende at læse.

- Jeg lider af borderline og dødsangst, og kommentarerne har betydet, at jeg ikke har haft det så godt på det seneste.

Det hjalp heller ikke på Karinas velbefindende, at hendes hund gennem de seneste 13 år døde for nylig.

Annonce

En hjælpende hånd

Én af dem, der læste om Karinas indsamling på Facebook, er Bayram Yildirim, der er indehaver af Kebab House i Vestergade.

- Jeg har aldrig mødt Karina før i mig liv, men jeg syntes, det var trist at læse alle de negative kommentarer, hun fik på Facebook, fortæller Bayram Yildirim.

Bayram Yildirim blev trist, da han så de mange negative kommentarer på Facebook i forbindelse med Karina Mortensens indsamling. Derfor besluttede han sig for at hjælpe på den måde, han kan: Med et måltid mad. - Jeg har lært hjemmefra, at man skal give en hjælpende hånd, hvis man kan, siger Kebab House-ejeren.  Foto: Mette Mørk

Derfor besluttede han at slå kontra i forhold til folkestemningen og skrive ud på Karinas opslag, at hvis det var til nogen hjælp, så måtte hun komme hver dag og hente gratis mad hos ham i en periode.

Dette tilbud takkede Karina Mortensen ikke så underligt ja til, og onsdag middag var hun i Vestergade for at hente sin første kebabrulle.

Bayram Yildirim fortæller, at det indtil videre er planen, at Karina kan komme hver dag den næste måned, og hvis hun bliver træt af hans mad, har han også købt et gavekort til City Vejles butikker, så hun kan gå andre steder hen og få lidt at spise.

- Jeg lider selv under corona-restriktionerne og kan ikke hjælpe hende direkte økonomisk, men jeg tror alligevel, jeg er bedre stillet end hun, og så er man nødt til at give en hjælpende hånd. Det har jeg lært hjemmefra, siger Bayram Yildirim.

Annonce

Letter angsten

Og Karina Mortensen er dybt taknemmelig for hjælpen.

- Hans hjælp letter både min angst og min økonomi, fortæller Karina og uddyber, at hun på grund af sine psykiske udfordringer ikke altid kan overskue at lave mad til sig selv.

Det slipper hun nu for i en periode.

Karina Mortensen har også fået lovning på at få denne hundehvalp, når den er blevet stor nok til at flytte hjemmefra. Det glæder hun sig rigtig meget til, og hun har allerede døbt hvalpen "Hikke". Foto: Mette Mørk

Samtidig har hjælpen fra Kebab House givet Karina en fornyet tro på, at der findes gode mennesker derude. Troen er ikke mindst også blevet forstærket ved, at hun har fået lovning på en hundehvalp fra en anden uventet kant.

Én af dem, der har købt Hus Forbi af hende, fortalte for nylig, at hende hund havde fået hvalpe, som kan blive taget fra deres mor den 30. januar. Og én af de hvalpe må Karina få.

Hun har allerede døbt labrador-schæferhvalpen "Hikke" og ser frem til snart igen at få en fast følgesvend i hverdagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Banke, banke på: 30 folk i orange vest går rundt i Vejles hårdest ramte bydele

Alarm 112

Det lugtede af ammoniak i opgang

Coronavirus

Live: Første tilfælde af brasiliansk variant fundet i Danmark

Annonce